Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση δίνει λύση στη γραφειοκρατία της χούντας !

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία
Με την υπερψήφιση της τροπολογίας για την επίταξη των ιδιοκτητών φορτηγών, η κυβέρνηση επέλυσε το ζήτημα της χουντικής γραφειοκρατίας. Με απόλυτο κυνισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, δήλωσε ότι η τροπολογία, υπήρξε αναγκαία, καθώς «αν ενεργοποιήσουμε τις πεπαλαιωμένες διατάξεις που ισχύουν από την περίοδο της δικτατορίας, θα υπάρξει ένα εμπόδιο γραφειοκρατικών διαδικασιών και για μερικές εβδομάδες ακόμη, δεν θα υπάρχει ποινική ευθύνη, την ώρα που παραβιάζονται υποχρεώσεις που συνδέονται με την επίταξη».

Πρώτη στις αυξήσεις η Ελλάδα σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσιών

    Την πρώτη θέση στις αυξήσεις κατέχει σταθερά η Ελλάδα σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες, σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσιών, που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) για τις χώρες της Ευρωζώνης για τον μήνα Αυγουστο 2010 σε σχέση με τον Αύγουστο 2009. Ειδικότερα η Ελλάδα είναι:

    - Πρώτη στον πληθωρισμό μέ 5,6% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,6%

    - Πρώτη στα προϊόντα διατροφή με αύξηση 2,3% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι -0,6%.


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μάχη για την εξουσία στα ΑΕΙ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Άριστα έχει συλλάβει την ουσία του θέματος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου: οποιαδήποτε βαθιά τομή στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι αδύνατον να υλοποιηθεί, αν προηγουμένως δεν έχει λυθεί το πρωταρχικό και καθοριστικό ζήτημα του ποιος θα έχει την εξουσία και θα ασκεί τη διοίκηση στα ΑΕΙ! Υπάρχουν και άλλα ζητήματα, αυτοτελώς σοβαρότατο ίσως το καθένα. Το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί όμως η επίλυσή τους προκαθορίζεται από την απάντηση που θα έχει δοθεί στο θεμελιώδες ερώτημα: ποιες δυνάμεις διοικούν τα ΑΕΙ;





Η κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών και ο ρόλος του φοιτητικού κινήματος στην κατάλυση της δικτατορίας συμπαρέσυραν και το αυταρχικό καθεστώς της καθηγητικής έδρας και αυθαιρεσίας, πετώντας το στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.


ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: "ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΓΙΑ... "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ!

 Του ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΠΟΛΑ
Η κυβέρνηση της Ν.Δ λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2009 είχε προχωρήσει στη νομοθέτηση του μέτρου της «απόσυρσης» των αυτοκινήτων, προχωρώντας παράλληλα στην εξωφρενική αύξηση των τελών κυκλοφορίας 50%-500%, για τα αυτοκίνητα που θα είχαν ταξινομηθεί μέχρι 31/12/2004. Για τα αυτοκίνητα που είχαν ταξινομηθεί από 01/01/2005 και εντεύθεν προέβλεπε μια μικρή μείωση της τάξης του 15% -25%.

ΠΕΡΑΙΩΣΗ:ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ! ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!

 ΠΕΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ!
Το σχέδιο νόμου για την περαίωση έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ακόμα απαράδεκτης και κοινωνικά άδικης φορολογικής ρύθμισης για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Και είναι απαράδεκτη, διότι από τη μια πλευρά επιβραβεύει και απαλλάσσει - και ειδικάμάλιστα τους μεγαλοφοροφυγάδες και τις πολύ μεγάλες εταιρείες όπως θα δούμε πιο κάτω- όσους επί μια ολόκληρη δεκαετία φοροδιέφευγαν και φοροέκλεβαν και από την άλλη εκβιάζει , με την απειλή σαρωτικών φορολογικών ελέγχων, τους συνεπείς φορολογούμενους. Ειδικά οι τελευταίοι βρίσκονται προ μεγάλου διλήμματος, καθώς αν δεν καταβάλλουν τον φόρο-χαράτσι που τους αναλογεί θα στοχοποιηθούν από τις φορολογικές αρχές. Δηλαδή όχι μόνο κατέβαλλαν κανονικά τους φόρους που τους αναλογούσαν επί μια δεκαετία αλλά θα κληθούν τώρα να πληρώσουν επιπλέον ποσά, κάτι σαν «τιμωρία» και πρόστιμο για το γεγονός ότι ήταν φορολογικά συνεπείς.

ΚΑΛΕΣΜΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.


Την Παρασκευή ( 24/9/2010 ) συναντηθήκαμε πολίτες από το Δίστομο, το Στείρι, την Αράχωβα και την Αντίκυρα  με ενεργό συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα τοπικά κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες.

Διαπιστώσαμε ότι:
·                    ότι το πρόγραμμα Καλλικράτης, παρά την καθιέρωση της εκλογής των Δημοτικών και  Περιφερειακών Οργάνων, στην ουσία, οδηγεί σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα λογοδοτούν πολύ λιγότερο στους πολίτες και θα ελέγχονται πολύ περισσότερο από κεντρικές κομματικές επιλογές και ισχυρά “κέντρα” αποφάσεων, παρά τους βαρύγδουπους τίτλους των ήδη υποψηφίων περί ανεξαρτησίας.
περισσότερα από Στείριδα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνέλευση Βοιωτίας για τις Περιφερειακές εκλογές

Καλούμε όλους τους φίλους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας στη Βοιωτία, να ενισχύσουν με την  παρουσία και τις απόψεις τους τη νομαρχιακή συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας και στην οποία θα συζητήσουμε :

Υπεύθυνοι και υπόλογοι Κυβέρνηση και Νομάρχες Βοιωτίας - Εύβοιας για το συνεχιζόμενο έγκλημα στα Οινόφυτα και την Μεσσαπία

Δελτίο τύπου
28/9/2010 
Εκπρόσωπος του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς” παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, που οργάνωσε το ΙΤΑΠ και ο σύλλογος “Πολίτες για την αειφορία”, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την κατάθεση της συλλογικής προσφυγής της Διεθνούς Ένωσης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αντικείμενο την παραβίαση του δικαιώματος στην υγεία των κατοίκων των Οινοφύτων, από τη βιομηχανική ρύπανση.

θαυμαστές απατεώνων

Δύο εντιμότατοι και διαπρεπείς εκπρόσωποι της βαριάς βιομηχανίας εξαπάτησης του λαού συζητούν στην τηλεόραση:
Ο ένας πολυχρήματος (και με πολλά ΜΜΕ) δημοσιογράφος και ο άλλος πολυκτήμονας πολιτικός.
Και αποφαίνονται για ένα τρίτο πολυκτήμονα και πολυχρήματο πολιτικό ότι πρόκειται για εντιμότατο άνθρωπο.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Φταίει το δημόσιο και η κοινοβουλευτική δημοκρατία;

Του Νίκου Κοτζιά
1. Καθημερινά διαβάζω και ακούω απόψεις που με παρατεταμένο το δάκτυλο δείχνουν ως υπεύθυνους της κρίσης αποκλειστικά το κοινοβούλιο, τους θεσμούς και το δημόσιο. Η επίκληση πραγματικών απαράδεκτων καταστάσεων στο δημόσιο και στην πολιτική σκηνή γίνεται συχνά με τρόπο που να επιτρέπει την αποδόμηση του Πολιτικού Κοινοβουλευτικού συστήματος ως τέτοιου. Ανάλογα, ο τρόπος της επίθεσης που εκδηλώνεται ενάντια σε πολιτική και δημόσιο τομέα, όπου καταγράφονται ως υπεύθυνοι είτε σκελετοί που έπεσαν από το ντουλάπι, είτε μόνο χαμηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, συμβάλλει στην απόκρυψη των μέγιστων ευθυνών που έχουν ισχυρά συμφέροντα για την κατάσταση στη χώρα.

Χρεοκοπημένοι και γελοίοι

Του Γιώργου Κράλογλου 
Ξεπεράσαμε τα όρια που χαρακτηρίζονται καραγκιοζιλίκι και αγγίζουμε τα όρια του γελοίου ως πολιτική σκηνή μέσα σε μια χώρα που νομίζει ακόμη ότι έχει ευρωπαϊκά γνωρίσματα. Γιατί ενώ (όπως  ομολογούν Έλληνες  υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, Τραπεζίτες και  οι δανειστές μας σε Ευρώπη και ΔΝΤ) είμαστε σε τεχνητή χρεοκοπία και το δημόσιο έχει ήδη κάνει σοβαρή στάση πληρωμών στις εσωτερικές του υποχρεώσεις, κορυφώνουμε τώρα την πολιτική σπέκουλα με τη χρεοκοπία και κυρίως με το μνημόνιο.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Θρασύτατοι πολιτικοί απατεώνες

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Αηδιαστική αλλά και διαρκώς θρασύτερη γίνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου με την πάροδο του χρόνου. Αποχαλινωμένη λόγω της έλλειψης ισχυρών και αποτελεσματικών αντιδράσεων στα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει, υιοθετεί αφενός όλο και πιο επιθετική και αρπακτική πολιτική και αφετέρου όλο και πιο προκλητική ρητορική. Φτάσαμε έτσι στο σημείο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, υπόδειγμα πολιτικού αμοραλισμού και αδίστακτος σαλταδόρος της πολιτικής κωλοτούμπας, να ισχυριστεί ότι... ο κοσμάκης που ζητούσε δουλειά στο Δημόσιο είναι υπεύθυνος για την οικονομική κρίση!

Τα διόδια της οργής

Της ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ
"Το κίνημα για ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση δεν είναι μόδα, αλλά στοιχειώδης αντίδραση ενάντια σε μια από τις πολλές μορφές κοροϊδίας κι εκμετάλλευσης. "



 'Ενας αγγλονιγηριανός συγγραφέας, ο Μπεν Όκρι, περιγράφει σε ένα μυθιστόρημά του (Επικίνδυνη αγάπη, 1996) την περιπέτεια της μετάβασης ενός νέου υπαλληλάκου από μια παραγκούπολη στην περιφέρεια του Λάγος μέχρι το κέντρο της πόλης, όπου εργάζεται.

ΚΑΛΕΣΜΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Την Παρασκευή συναντηθήκαμε πολίτες από το Δίστομο, το Στείρι, την Αράχωβα και την Αντίκυρα  με ενεργό συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα τοπικά κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες.

Διαπιστώσαμε ότι:
·                    ότι το πρόγραμμα Καλλικράτης, παρά την καθιέρωση της εκλογής των Δημοτικών και  Περιφερειακών Οργάνων, στην ουσία, οδηγεί σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα λογοδοτούν πολύ λιγότερο στους πολίτες και θα ελέγχονται πολύ περισσότερο από κεντρικές κομματικές επιλογές και ισχυρά “κέντρα” αποφάσεων, παρά τους βαρύγδουπους τίτλους των ήδη υποψηφίων περί ανεξαρτησίας.

Tο Αυτοδιοικητικό κίνημα για τις κυβ. εξαγγελίες για την τρ/μια εκπαίδευση


Δελτίο τύπου
27/9/2010

Ανάπτυξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Περιφέρειας Στερεάς:
Πανεπιστήμιο δημόσιο και ανοικτό στις ανάγκες της περιφέρειας

Οι πολίτες της περιφέρειας της Στερεάς έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν από τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον «Καλλικράτη της Εκπαίδευσης». Οι προτεινόμενες αλλαγές θα πλήξουν αποφασιστικά την αυτοτέλεια του δημόσιου πανεπιστημίου, καθώς στοχεύουν στην αντικατάσταση αιρετών οργάνων από μάνατζερ. Αντί για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, επιχειρείται η περαιτέρω υποβάθμισή τους και η επίσημη υπαγωγή τους σε κατώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μνημόνιο μέχρι το 2020, το 2030 και βάλε…



  • Του Λεωνίδα Βατικιώτη

    Επέκταση του μνημονίου για πολλά χρόνια ακόμη ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών από τον γερμανό ομόλογό του


  •  Αντί για μητροπολιτικό πάρκο το Ελληνικό θα γίνει διεθνές πορνείο πολυτελείας
Οι χειρότερες προοπτικές επιβεβαιώνονται για την τύχη της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ και της ΕΕ, με βάση τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στην πρωτεύουσα του Τέταρτου Ράιχ. Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι το ΔΝΤ ήρθε… για να μείνει και όχι να φύγει σε δύο χρόνια, όταν τυπικά λήγει η ισχύς του μνημονίου και οι κυβερνητικοί, επισήμως πάντα, προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα μπορεί να βγει και να δανειστεί εκ νέου από τις αγορές. Η φημολογία που σέρνεται εδώ και μία εβδομάδα στον Τύπο, με σαφέστατη κυβερνητική ανάμιξη, είναι σαφής: Παράταση της διάρκειας του μνημονίου για πολλά χρόνια ακόμη! Το σενάριο αυτό δεν έχει στη βάση του την «ομαλότερη» εφαρμογή των οδηγιών του στην ελληνική οικονομία και την αποφυγή της θεραπείας σοκ, όπως ζητούν τμήματα της μικρομεσαίας αστικής τάξης που μόλις τώρα συνειδητοποιούν την καταστροφική του επίδραση στον παραγωγικό ιστό και περιττό να πούμε ότι δεν αποτρέπει την θεραπεία σοκ, αλλά απλώς παρατείνει την εφαρμογή της.


Αυτοδιοικητικό κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνέλευση Βοιωτίας για τις Περιφερειακές εκλογές

Καλούμε όλους τους φίλους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας στη Βοιωτία, να ενισχύσουν με την  παρουσία και τις απόψεις τους τη νομαρχιακή συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας και στην οποία θα συζητήσουμε :
-          για τα κρίσιμα κοινωνικά, οικολογικά και οικονομικά θέματα, τις αιτίες και τις προτάσεις για την περιοχή μας και την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας
-          για τα ψηφοδέλτια και τους υποψήφιοι/ες αντιπεριφερειάρχες.

Κάποιες σκέψεις για το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας’ και τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΣΥΝ

Του Κώστα Χαϊνά
Εδώ και περίπου εννέα μήνες πολίτες από όλη τη Στερεά Ελλάδα έχουν συγκροτήσει μια κίνηση πολιτών, το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς’, στην αρχή με αφορμή την οργάνωση μιας παρέμβασης για τον ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ την οποία έκανε με συζητήσεις, εκδηλώσεις και με δημοσιοποίηση και με κατάθεση και στη δημόσια διαβούλευση συγκεκριμένης κριτικής και προτάσεων. Οι πολίτες αυτοί βέβαια που συγκρότησαν το αυτοδιοικητικό κίνημα δεν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά. Εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια έχουν συναντηθεί σε μικρούς και μεγάλους αγώνες για τον Ασωπό, την Μεσσαπία, τον Κορινθιακό και τον Ευβοϊκό Κόλπο, την Γκιώνα, στον αγώνα κατά του λιθάνθρακα και σε πολλούς άλλους μικρούς και μεγάλους κοινωνικούς αγώνες στην περιφέρεια της Στερεάς. Αυτή η κοινή πορεία δημιούργησε σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης.

Η συμφωνία συνεργασίας με το Κατάρ

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Κατάρ αφορά τη δημιουργία επιτροπής, η οποία θα εξετάσει πιθανές κοινές επενδυτικές δραστηριότητες, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. Η Κοινή Επιτροπή, στην οποία θα συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority, θα αξιολογήσει τα επενδυτικά σχέδια και τις προτάσεις και θα αναζητήσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.

    Μεταξύ άλλων, τονίζεται στην ανακοίνωση, η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ (Qatar Investment Authority) επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα κεφάλαια έως και πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα πεδία στα οποία θα διερευνηθούν οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας είναι τα εξής: τουρισμός, μεταφορές, υποδομές, real estate, χρηματοπιστωτικός τομέας και ενέργεια.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη Παπανδρέου στην Αθήνα.Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.

Ολιγοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή, μετά από πρόσκληση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου. 

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στις ΗΠΑ όπου είχε διαβουλεύσεις με πολλούς επισήμους της Αμερικανικής κυβέρνησης όπως ο αντιπρόεδρος κ. Τζό Μπάιντεν. 

Εν τω μεταξύ, η επίσκεψη Παπανδρέου έχει προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς και άλλων οργανώσεων που καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί της Πέμπτης μάλιστα, ακτιβιστές κρέμασαν την σημαία του ΠΑΜΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ!
ΠΩΛΕΙΤΑΙ – ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!
   Έκλεισε χτες, βάσει δημοσιευμάτων του ημερήσιου Τύπου, η συμφωνία για την παραχώρηση του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν αλλά και παραλίμνιων περιοχών της λίμνης Βεγορίτιδας. Η συμφωνία «έκλεισε» στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρουσία της υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη, του νομάρχη Πέλλας Μιχάλη Καραμάνη, στελεχών της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.

   Το χιονοδρομικό κέντρο, μαζί με παραλίμνιες περιοχές της λίμνης Βεγορίτιδας θα αποτελέσει, μαζί με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ένα από τα πρώτα «φιλέτα» το οποίο σχεδιάζει να ξεπουλήσει η Κυβέρνηση σε «επενδυτές».

ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΤΕΙΡΙ- ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ. Το βίντεο από την παράσταση «Ελλάς, πάμε λουκέτο»

Το στοίχημα της παράστασηςΕλλάς , πάμε λουκέτο » , που δόθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στο Στείρι Βοιωτίας .
 Δυο σκετς, στην αρβανίτικη τοπική διάλεκτο, για τοπικά θέματα,  με…. μετάφραση.
Δυο γυναίκες  Έφη Λύκαρη και... Σπύρος Μάρκος, συζητάνε για τη δημιουργία μιας πόλης 15000 κατοίκων,  παγκόσμιου κέντρου φιλοσοφίας, που επιδιώκεται να γίνει στην περιοχή του Στειρίου. 
Δεν είναι ανέκδοτο, αλλά πραγματικότητα.
Διαβάστε περισσότερα από Ελλάς,πάμε λουκέτο!

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ : Ούτε ένα ευρώ για τα βιβλία των ξένων γλωσσών!

Για μια ακόμα χρονιά, τα σχολικά βιβλία για τα μαθήματα ξένων γλωσσών σε κάποιες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, δε διανέμονται δωρεάν στους μαθητές. Αλλού αναγκάζονται να τα πληρώνουν οι γονείς τους. Αλλού τα αγοράζουν οι σχολικές επιτροπές, παρά τη δραματική μείωση φέτος της χρηματοδότησής τους ακόμα και κατά 60%. Η πολυδιαφημισμένη ανάγκη να ξέρει ο μαθητής ξένες γλώσσες χρησιμοποιείται σαν το όχημα για να προχωρήσει η αρχή της “ανταποδοτικότητας” (πληρώνεις–παίρνεις, δεν πληρώνεις–δεν παίρνεις).   
Η συνείδηση των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών δεν πρέπει να αμβλυνθεί απέναντι σ’ αυτό φαινόμενο.


ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΕΧΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ευρώπη.... κινδυνεύει να γίνει µια έρηµη χώρα.....

Του Ρούσσου Βρανά
__Η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει µια έρηµη χώρα, όπου η ανεργία θα απειλήσει ολόκληρες κοινωνίες. Αυτό λένε οι τύποι του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου. Και σίγουρα ξέρουν κάτι παραπάνω από εµάς.


__3,2 δισ. άνθρωποι σε όλον τον κόσµο είχαν δουλειά προτού ξεσπάσει η κρίση (µια αύξηση µισού δισεκατοµµυρίου µέσα σε δέκα χρόνια). Η παγκόσµια ανεργία άρχισε να υποχωρεί από το 2004 έως το 2007. Τότε, η κρίση άλλαξε τα πράγµατα. Σήµερα, 210 εκατοµµύρια άνθρωποι αναζητούν εργασία, δηλαδή 30 εκατοµµύρια περισσότεροι από το 2007, από τους οποίους τα τρία τέταρτα βρίσκονται στις λεγόµενες προηγµένες χώρες. Παρά τις έστω αµυδρές ενδείξεις µιας οικονοµικής ανάκαµψης, η ανεργία επιµένει, µε ελάχιστες εξαιρέσεις: τη Γερµανία και τη Νορβηγία. Ο κόσµος απέχει πολύ ακόµη από τις 45 εκατοµµύρια θέσεις εργασίας που δηµιουργούσε ετησίως πριν από την κρίση.

Αυτοδιοικητικό κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Δελτίο τύπου

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς:
συνάντηση ενεργών ανένταχτων πολιτών με δυνάμεις από ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”, αλλά και μια ασυνήθιστη πρόταση συνεργασίας, μέσω ανοιχτής επιστολής(!), από συγκεκριμένη κομματική παράταξη, αξιοποιούμε το γεγονός για να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να εκφραστούν οι τοπικές μας κοινωνίες, και στο επίπεδο της περιφέρειας, με όσο γίνεται πιο άμεσο, δημοκρατικό και αυθεντικό τρόπο. Με τη συμμετοχή πολιτών που πρωτοστατούν στους καθημερινούς αγώνες, σε κάθε γωνιά της περιφέρειας Στερεάς, μέσα από μια ποικιλομορφία κοινωνικών πρωτοβουλιών και μαχητικών κινήσεων πολιτών. Ένα μεγάλο μέρος από αυτούς συγκροτεί το κίνημά μας και όχι παράγοντες που διεκδίκησαν «χρίσματα» σε κομματικά γραφεία και δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας.  Είναι οι πολίτες που και την επομένη των εκλογών θα σηκώσουν το βάρος της αντίστασης και της αντιπαράθεσης με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή μας, αλλά και με τις γενικότερες αντιλαϊκές πολιτικές υλοποίησης του μνημονίου που συσσωρεύονται στις πλάτες των εργαζομένων.






Τα συνήθη ψεύδη του ΠΑΣΟΚ

Του Μάκη Ζέρβα

Οι αλλαγές που φέρνει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής είναι πρωτοφανείς. Η ακραία πολιτική υποστήριξης του παρασιτικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και μάλιστα του ξένου δημιουργεί ρωγμές σε πολλές κοινωνικές συμμαχίες. 



Η ΝΔ, με τις δημόσιες τοποθετήσεις της εναντίον του μνημονίου, προσπαθεί να εκφράσει τα ριγμένα τμήματα του ελληνικού καπιταλισμού και των ανωτέρων και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Φυσικά δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι αν αύριο η παράταξη του Αντώνη Σαμαρά έρθει στην εξουσία δεν θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις επιταγές του μνημονίου. Ίσως όμως, με κάμποση δόση καταστροφολογίας, να προσπαθήσει να το τροποποιήσει σε σημεία ώστε να προστατεύσει τα τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου που στηρίζουν σήμερα τη ΝΔ και θίγονται σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν κάτι καλό να δουν.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πάγκαλος: “μαζί τα φάγαμε τα λεφτά” !!!

Άφωνα άφησε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης ο αντιπρόεδρος τής κυβέρνησης με την δική του εξήγηση για το «πού πήγαν τα λεφτά».
Είπε, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: : «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».
Πείτε ότι θέλετε εσείς οι Αντινέοι. Εγώ συμφωνώ με τον κύριο Πάγκαλο. Μαζί τα φάγαμε
Και τον ενημερώνω για τα κάτωθι:

Και όμως διαβάζεται:

Σνφμύωα με μια έυρενα στο Πμανιπσήτετο του Κμτρπιαιζ, δεν πεαίζι ρλόο με τι σριεά ενίαι τοθοπεμετηνα τα γτάμαμρα μσέα σε μία λξέη, αεκρί το πώτρο και το ταελείτυο γάμρμα να ενίαι στη στωσή θσέη. 


Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς και να μροπετίε να τις δαβαιάστε χρωίς πλβημόρα. 


Ατυό γνίταει γιατί ο απρώνθονις εκέγλφοας δεν δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξέη αλλά την λξέη σα σνύλοο.

Ατίπτσυεο;

Απόψεις και Ενστάσεις

Κύριε Διευθυντά

Αν τα φάγαμε μαζί…
- Γιατί δεν έχουμε διορίσει, όπως εσείς, τα παιδιά μας στο δημόσιο;
- Γιατί δεν έχουμε εξοχικό στην Τζια ή σε άλλο Αιγαιοπελαγίτικο νησί;
- Γιατί δεν έχουμε 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κλπ σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα, Τζια...
- Γιατί δεν έχουμε τη...
σύζυγό μας υποψήφια για δήμαρχο…
* Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος δηλώνει 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κλπ σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα, Τζια.


Σχόλιο ανωνύμου στη ανάρτηση  παραλήρημα κιλών….http://stirigr.blogspot.com/)


Μετά τιμής 
ο Στειριώτης

Μεταμορφώσεις


Του Νίκου Κοτζιά
Οι μεταμορφώσεις, θετικές και αρνητικές, είναι στοιχείο της ζωής. Μερικές φορές είναι σύντομες και περιορισμένες. Άλλες πάλι, γρήγορες και πιο ουσιαστικές. Οι πρόσφατες μεταμορφώσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι, όμως, το κάτι άλλο. Επιταχυνόμενες.
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που κυβερνά σήμερα διακήρυττε, ένα χρόνο πριν, τη μάχη ενάντια στη διαπλοκή και στα μεγάλα συμφέροντα. Σήμερα έγινε η κυβέρνηση των ξένων δανειστών και των Ελλήνων τραπεζιτών. Πριν από ένα χρόνο ανακοίνωνε πρόγραμμα αλλαγών – ορισμένες, μάλιστα, ριζοσπαστικές. Όταν ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία, διαβεβαίωνε ότι θα τις υλοποιούσε. Λίγες ημέρες αργότερα ανακάλυψε τα μεγάλα ελλείμματα και χρέη του Ελληνικού Δημοσίου. Να σημειώσω ότι, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ, τα ιδιωτικά χρέη είναι πολύ μικρά. Δείγμα ότι οι Έλληνες μισθωτοί και τα μεσαία στρώματα κάθε άλλο παρά σπάταλοι είναι. Στο όνομα αυτών των χρεών παραδόθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τα χέρια κατεβασμένα, αλλά πάντα με ύφος αλαζονικό, στην τριανδρία των ξένων τοποπαρατηρητών. Κατασκεύασε, μάλιστα, και τη θεωρία ότι όταν χρωστάς δεν διαπραγματεύεσαι, απλά υπακούς.

Αυτοδιοικητικό κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

Πρόσκληση

 Καλούμε όλους τους φίλους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας που είναι από την Εύβοια, να συμμετέχουν την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΧ (Αβάντων 50, Χαλκίδα) για την συνέχιση της συζήτησης για τις προγραμματικές θέσεις και όλα τα θέματα της εκλογικής δουλειάς για το νομό και για τον/την υποψήφιο/α αντιπεριφερειάρχη της κίνησης μας για την Εύβοια. Στo "Αυτοδιοικητικό Κίνημα", συμμετέχουν πολίτες που δίνουν καθημερινά το παρόν στις μικρές και μεγάλες μάχες για τα προβλήματα των περιοχών τους σε κάθε άκρη της Στερεάς.  Η κίνησή μας κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου με υποψήφια περιφερειάρχη τη Δέσποινα Σπανούδη, χημικό μηχανικό με μακρά επαγγελματική εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει έντονη συμμετοχή σε πολλές τοπικές κοινωνικές πρωτοβουλίες για ζητήματα περιβάλλοντος, βιομηχανικής ρύπανσης, ενεργειακών δραστηριοτήτων και υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων.

-- 
Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Γυναικών ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
(μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας-Ο.Γ.Ε.)
Ανοιχτή πρόσκληση προς τους γυναικείους συλλόγους και σωματεία της περιοχής μας

Αγαπητή φίλη,
Εργαζόμενη, άνεργη, αγρότισσα, συνταξιούχα,  νοικοκυρά, νέα γυναίκα,

Απευθυνόμαστε σε σένα που στους ώμους σου κουβαλάς διπλό και τριπλό φορτίο και η κοινωνία, σε έχει φορτώσει με χίλιους δυο ρόλους και υποχρεώσεις, γιατί η ίδια δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της -βλέπεις κοστίζουν.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

παραλήρημα κιλών….

Δεν είναι μόνο ο αξιότιμος κ. Υπουργός της Δικαιοσύνης, αλλά και ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, που, από καιρού εις καιρόν, αποφθέγγεται άρρητα ρήματα:
Όπως η απάντηση, που έδωσε στο ερώτημα: «Ποιοι έφαγαν τα λεφτά»;
«Όλοι μαζί τα φάγαμε»! είπε. Εσείς που θέλατε διορισμούς κι εμείς, που σας διορίζαμε…
Και η απάντηση αυτή, θα μας έλεγε ο αρχαίος Δημοσθένης, προκαλεί την έκρηξη της αγανάκτησης-ή μάλλον το παραλήρημα-των κιλών, που ο καθένας κουβαλάει…

Το Αρχιπέλαγος στο πλευρό των κινημάτων: Στήριξη στη Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας




 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο το Αρχιπέλαγος παίρνει θέση και τάσσεται στο πλευρό όλων εκείνων που αντιτάχθηκαν με συνεχείς αγώνες και θυσίες στα σχέδια εταιρειών που χάριν του κέρδους και χωρίς ηθικές ή περιβαλλοντικές αναστολές λεηλάτησαν και συνεχίζουν να λεηλατούν τους σπάνιους βιοτόπους της Στερεάς Ελλάδας και έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων της.

Κανονισμός λειτουργίας του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς

O κανονισμός λειτουργίας υιοθετήθηκε στην συνέλευση της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2010. 

Α. Σκοπός

Ο κανονισμός λειτουργίας έχει σαν σκοπό τη θέσπιση των βασικών κανόνων λειτουργίας του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς”, με τρόπο που θα υπηρετεί τα βασικά του φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή:

• τη φύση του σαν ένωση φυσικών προσώπων, που συγκροτείται στη βάση της ελεύθερης και εθελοντικής συμμετοχής και της ισοτιμίας

• την απόρριψη οποιουδήποτε αποκλεισμού, στη βάση κοινωνικών διακρίσεων, όπως το φύλο, το χρώμα, η γλώσσα, οι πεποιθήσεις κλπ.

• τον περιφερειακό χαρακτήρα της συλλογικότητας

• την πρακτική της “από τα κάτω” σύνθεσης των απόψεων, στη βάση των προσωπικών μας βιωμάτων, των αναγκών των τοπικών μας κοινωνιών, των εμπειριών των κοινωνικών κινημάτων στα οποία συμμετέχουμε, σε συνδυασμό με την προσπάθεια αναζήτησης των βαθύτερων αιτιών των προβλημάτων


Ο κανονισμός δεν υπεισέρχεται σε εξαντλητικές λεπτομέρειες. Kαθορίζει τους βασικούς κανόνες λειτουργίας και παραπέμπει την αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων, που, πιθανόν, θα προκύψουν στο μέλλον, στην υπεύθυνη κρίση και στάση όσων απαρτίζουν το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”, στη βάση του πνεύματος αυτού του κανονισμού και με κριτήριο την εκπλήρωση των στόχων της ιδρυτικής μας διακήρυξης.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ