Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δόση... τρομο-κρατική

Του Γιάννη Τριάντη
Ξαφνικά ξαστέρωσε! Και την 5η δόση θα πάρουμε και δεν θα κλείσουν οι στρόφιγγες για νέο δανεισμό... 
Αισιόδοξος ο Παπακωνσταντίνου -αυτός που έλεγε στη σύσκεψη των αρχηγών ότι έχουμε λεφτά μέχρι τα μέσα Ιουλίου-, θετικό το ΔΝΤ, χαρούμενοι οι σχολιαστές στα βραδινά δελτία

Σπείρα πολιτικών εκβιαστών

Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ

Οδηγούμαστε, ως λαός και ως χώρα, σ’ ένα οριακό σημείο, σε μια ιστορική κατάσταση που δεν έχει επιστροφή: Το πολιτικό σύστημα της χώρας καλείται να νομιμοποιήσει, να επισημοποιήσει, την εθνική υποδούλωση της πατρίδας μας, το ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας, τον κοινωνικό και ατομικό εξανδραποδισμό μας.

4 χρόνια μετά

Του SERGE HALIMI

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το παραδέχθηκε πρόσφατα: «Περίπου τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η εμπιστοσύνη στη σταθερότητα του διεθνούς τραπεζικού συστήματος εξακολουθεί να χρήζει πλήρους αποκατάστασης(1)».

Δελτίο τύπου της Ενωτικής κίνησης εμπόρων Λιβαδειάς

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η ελπίδα του αυθόρμητου

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου
Εδώ κι ένα διάστημα όταν όλα πήγαιναν παντού από το κακό στο χειρότερο ήλθαν οι λαϊκές εξεγέρσεις των Αράβων να μας συνταράξουν.

Το ταγκό... της Ελλάδας με τη χρεοκοπία


Της ZEZAΣ ZHKOY
Χωρίς να το ομολογεί κανείς... αλλά όπως διαπιστώνεται από τις εξελίξεις, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είπε την αλήθεια αλλά ούτε και τα μίντια, πως παρά το πακέτο οικονομικής διάσωσης των 110 δισ. από Ε. Ε. /ΔΝΤ, δεν αίρεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους και της κήρυξης στάσης πληρωμών.

Η κρίση χρέους είναι κόλπο ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ


Ένας από τους πυλώνες πάνω στους οποίους χτίσθηκε το ευρώ, ήταν και η αρχή της «μη διάσωσης». Όταν όμως η κρίση εθνικών χρεών χτύπησε την ευρωζώνη, αυτή η αρχή εγκαταλείφθηκε. Και επειδή η Ελλάδα, η Ιρλανδία, και η Πορτογαλία δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα αβάσταχτα χρέη τους, δημιουργήθηκε ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός οικονομικής βοήθειας.
Η βοήθεια  δόθηκε με αντάλλαγμα την υποχρέωση των κρατών να εφαρμόσουν αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα, ώστε τα νέα και υψηλότερα πλέον χρέη τους να είναι διαχειρίσιμα στο μέλλον.

Ο μύθος της ελληνικής αναδιάρθρωσης απλώνεται


Τι είναι η ιστορία αν όχι ένας μύθος επί του οποίου όλοι συμφώνησαν; -Ναπολέων Βοναπάρτης
Στην περίπτωση του επερχόμενου ελληνικού χρεοστασί… συγνώμη λάθος, αναδιάρθρωσης, όλοι προσπαθούν να δουν τι θα αφορά ο μύθος πριν ακόμα γίνει πραγματικότητα. Έχουμε δύο τρόπους να δούμε αυτό το σκυλοκαβγά που μαίνεται στα εξώφυλλα και τα πρωτοσέλιδα. Είτε ως πολιτικές τοποθετήσεις κενές νοήματος, είτε ως προσπάθειες φλυαρούντων και έτοιμων για διαρροές πολιτικών και οικονομικών αξιωματούχων προκειμένου να επιρρίψουν την κύρια ευθύνη σε όποιον βρίσκεται σε λιγότερο ευνοϊκή θέση.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΔΝΤ: Δεν ξεμπλέκετε ούτε σε 10 χρόνια


Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ
Το ΔΝΤ προειδοποιεί μέσω του εκπροσώπου του, οικονομολόγου Ολιβιέ Μπλανσάρ, ότι τα βάσανα της χώρας μας δεν θα τελειώσουν ούτε σε 10 χρόνια...
«Πρέπει να εκλάβετε το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής ως δεκαετές», τονίζει σε συνέντευξή του από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο πρακτορείο «Ρόιτερ», φροντίζοντας όμως να διευκρινίσει με απροκάλυπτο κυνισμό ότι και ύστερα από 10 χρόνια δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε βγει από το τούνελ... «Στη διάρκεια των 10 αυτών ετών θα με εξέπληττε αν γνωρίζαμε στα σίγουρα αν (το πρόγραμμα προσαρμογής) θα απέδιδε» (!), είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς γι' αλλού κινήσαμε...


Γράφει η Ελένα Μπέλλη
Μας πούλησαν το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης ως εργαλείο βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου μας. Ως όχημα προς την ισοπολιτεία και την ισονομία, ως εφαλτήριο διεύρυνσης του κράτους πρόνοιας, ως απαρχή της κοινωνίας του πολίτη, ως εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Συνόδευσαν το «πωλητήριο» με μέτρα για την ανάκαμψη των περιφερειών, μέσω των Ταμείων Συνοχής και άλλων οικονομικών προγραμμάτων. Οι ονειροπόλοι ταξίδευαν ήδη προς τη νέα εποχή. Οι καχύποπτοι ανησυχούσαν…

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται


Tου Δημήτρη Καζάκη
Η πρωτοβουλία ακαδημαϊκών στήνει ξόβεργα για μπούφους


Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. 

Ξεβράκωτοι

Του Δημήτρη Δανίκα


Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Αυτό το νόημα των δηλώσεων της Μαρίας Δαμανάκη. Ο κόσμος τό 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Εκ του αποτελέσματος των τελευταίων εξήντα ετών τα εφιαλτικά συμπεράσματα. 

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Κομματική χρεοκοπία

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ 

Οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στην πλατεία Αριστοτέλους και σε αρκετές ακόμα κεντρικές πλατείες μεγάλων πόλεων, ήταν τουλάχιστον ικανοποιητικές από πλευράς συμμετοχής.

Στυγνός εκβιασμός

Του Γιάννη Τριάντη
Από τότε που επιβλήθηκε το Μνημόνιο, ενεργοποιήθηκε το ηφαίστειο. Η λάβα της ολέθριας συνταγής κατέκαψε τα πάντα, πλην της δυνατότητος της Ελλάδας να πληρώνει τα χρέη της, και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Το ΔΝΤ και η... συνωμοσία για την 5η δόση!


Ένα εξαιρετικά δυσάρεστο τελεσίγραφο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επρόκειτο να κομίσει στην Άνγκελα Μέρκελ ο Ντομινίκ Στρος Καν την... αποφράδα Κυριακή που πέρασε στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Νέας Υόρκης: «βρείτε τρόπο για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα το 2012, αλλιώς το Ταμείο είναι υποχρεωμένο να αποσυρθεί από το πρόγραμμα διάσωσης»!

«Βραχυχρόνιες οι συνέπειες από μια στάση πληρωμών»

Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΙΧΑΛΗ
Κάθε άλλο παρά αυτοκτονία μπορεί να είναι η στάση πληρωμών από ένα κράτος. Εκθεση οικονομολόγων του ΔΝΤ («The Costs of Sovereign Default», Eduardo Borensztein - Ugo Panizza, 2008), που επικαλείται σε άρθρο του ο χθεσινός Guardian, δείχνει ότι αντίθετα με όσα διατυμπανίζει σήμερα η ΕΚΤ και η επικρατούσα οικονομική σκέψη για την ελληνική κρίση χρέους, τα κόστη μιας αθέτησης πληρωμών, αν και σημαντικά, διαρκούν το πολύ ένα με δύο χρόνια.

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερέας


Για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ειδικού χωροταξικού για τις υδατοκαλλιέργειες
Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Παπαϊωάννου στο Art Cafe Αστραδενή





Η Αστραδενή φιλοξενεί μέχρι και τις 29 Μαΐου, έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Παπαϊωάννου με τίτλο "Points In Time". Η έκθεση διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΜΑΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2011

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά «ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ »


O κόσμος καίγεται…, και το Περιφερειακό χτενίζεται !
Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερέας


Eρωτήσεις που κατατέθηκαν στην συνεδρίαση του Π.Σ. 25/05/2011
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

"Κόμμα των «μνημονιακών» πάνω στα ερείπια"

Του Μενέλαου Γκίβαλου
Η κοινωνική κρίση μοιάζει μ’ ένα...

ηφαίστειο το οποίο παραμένει για μεγάλα διαστήματα α- νενεργό, συσσωρεύοντας όμως ένα εκρηκτικό δυναμικό που εκδηλώνεται απρόσμενα προκαλώντας την καταστροφή. Πολλοί εκτιμούν ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντιδρά ανάλογα προς τα πρωτοφανή μέτρα που της επιβλήθηκαν, έχοντας υιοθετήσει μια στάση απογοήτευσης, παθητικότητας, μοιρολατρίας, μια στάση αυτο-ενοχοποίησης, αναγνωρίζουσα τις «δικές της ευθύνες» για το σημερινό αδιέξοδο...

Πρόσκληση της Λαϊκής επιτροπής Λιβαδειάς

Για  το θέμα του Νοσοκομείου 
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δήλωση νομιμοφροσύνης στο Μνημόνιο

Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εδώ και έναν χρόνο επισημαίνουμε ότι η υπογραφή του Μνημονίου –και κυρίως της «Δανειακής Σύμβασης»– οδηγεί ευθέως στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, στην υπονόμευση και ακύρωση βασικών συνταγματικών διατάξεων, του ιδίου του κοινοβουλευτικού θεσμού.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ωμός εκβιασμός


Ήταν θέμα χρόνου η Διεθνής Εποπτεία να διακηρύξει το αυτονόητο: ότι ο έλεγχός της δεν περιορίζεται στην οικονομική σφαίρα, αλλά επεκτείνεται και στην πολιτική.
Οι δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων περί της «απαραίτητης συναίνεσης» των δύο κομμάτων εξουσίας δείχνουν ότι η Διεθνής Εποπτεία δεν έχει ανάγκη πλέον να τηρήσει κανένα πρόσχημα. Μέσα σε έναν χρόνο και με την αγαστή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ξεφορτώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο από τα τοξικά ελληνικά ομόλογα και προχωρούν ήδη στο κύριο πιάτο της «διάσωσης»: τη λεηλασία των πόρων της χώρας.

Δελτίο τύπου του Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερέας


ΌΧΙ στην παράδοση της Οίτης σε αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Συναίνεση σε τί;


Του Δημήτρη Μυ
Ο τρόπος με τον οποίο ζητά τη συναίνεση ο πρωθυπουργός ακούγεται σαν εκβιασμός. Για την ακρίβεια είναι ο ωμός εκβιασμός τον οποίον έχουν διατυπώσει στη χώρα οι πιστωτές της και τον οποίον  (εκβιασμό) έχει αναλάβει να «εκλαικεύσει» ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Θα επιβιώσουν ευρώ και ΕΕ;


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ραγδαία καταρρέει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Υποβαθμίζεται διαρκώς η Ελλάδα υπό το καθεστώς του επάρατου Μνημονίου. Προσβάλλεται βάναυσα η ανεξαρτησία της χώρας, ακόμη και στο θεμελιώδες δικαίωμα του καθορισμού της μορφής διακυβέρνησής της,

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Aνακοίνωση - Πρόσκληση

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Ανακοίνωση της Δ. Αριστεράς για τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και τη συναίνεση.


«Οι επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, αποτελούν ευκαιρία και δυνατότητα για να στείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ένα κοινό μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους.

Αρμιρίκια με χτένια…


Του Γιώργου Σαρρή

Μα τι συμβαίνει;
Πως γίνεται να συνεχίζουμε τη ζωή μας έτσι απλά σαν να μην τρέχει τίποτα;
Ο εχθρός δεν είναι πια προ των πυλών. Είναι εντός. Εντός της ζωής μας, εντός μας..
Κυλάει μαζί με το αίμα στο κέντρο των κυττάρων μας. Ακόμα κι ο απλά δουλοπρεπής πρέπει να δηλώσει και επίσημα δούλος. Η θηλιά στο λαιμό κι η διαταγή απαίσια φρικτή και σαφής

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Δελτία τύπου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Επιβεβαιώθηκε: κάλυψη της επιταγής των 50 δις και συναίνεση ή αποχώρηση του ΔΝΤ



Σε προηγούμενο άρθρο του XrimaNews.gr δημοσιεύτηκε σε αποκλειστικότητα η πληροφορία πως το ΔΝΤ έχει θέσει το δίλημμα της συναίνεσης και της υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ή της άρνησης καταβολής της 5ης δόσης και της 'αποχώρησης΄του μέχρι η κυβέρνηση να είναι έτοιμη.

Γιούνκερ: "Ξεπερνά κάθε φαντασία" αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα


* Όργιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και επιβολής νέων μέτρων προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Eurogroup προκειμένου να... σωθεί η Ελλάδα
* Η Γερμανία διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος από τις αποκρατικοποιήσεις
* Απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθετα μέτρα 6 δισ. για φέτος εξήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως αντάλλαγμα για την 5η δόση

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

βαβέλ


Του Στάθη Σταυρόπουλου
Ζούμε σε μια κοινωνία στην οποίαν ο δημόσιος λόγος (και διάλογος) είναι από χέρι υπονομευμένος. Διότι η ορολογία του συντίθεται κυρίως από κατά συνθήκη ψεύδη, από ψευδεπίγραφες έννοιες κι από παρενδεδυμένες λέξεις.
Η κυρίαρχη ιδεολογία έχει επιβάλει στερεότυπα που άλλα λένε κι άλλα εννοούν, ευφημισμούς αλλά και δυσωνυμίες, με αποτέλεσμα μια βαβέλ ασυνεννοησίας και κατά συνέπειαν αποκολοκύνθωσης σε μαζική κλίμακα-
- μωραίνει το σύστημα ους βούλεται απολέσαι.

Συναίνεση: Ο ασφαλέστερος δρόμος για τον εμφύλιο

 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Επειδή η καραμέλα της συναίνεσης και της συνεννόησης παράγινε, μήπως μπορούν να μας πουν όλοι – από τον πρώτο, τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα ως τον τελευταίο μικρομέγαλο που ψήφισε το Μνημόνιο και νομίζει ότι κυβερνάει – τι ακριβώς εννοούν;

Διάδοχοι στα «καλούπια» του Μνημονίου

Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Η χώρα οδηγείται με γοργούς ρυθμούς στην καταστροφή. Δεν γνωρίζουμε τι θα μας ξημερώσει την επαύριο, αφού η τύχη της χώρας και του λαού της εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι δανειστές μας και οι διεθνείς τράπεζες, ερήμην μας. Σαν μια σανίδα που την παρασέρνει το «ρεύμα», ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, αφού οδήγησαν σ' ένα τραγικό αδιέξοδο την οικονομία και την κοινωνία, αποσυντίθενται και καταρρέουν ημέρα με την ημέρα...

Χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν για την ανεργία και τη διαφθορά των πολιτικών

Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν σήμερα στις πόλεις όλης της χώρας. Διαμαρτύρονται για τη διαφθορά των πολιτικών και την οικονομική κρίση, ενόψει των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση την ερχόμενη Κυριακή. Στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης, κάθε βράδυ συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι, σ’ ένα κίνημα ενάντια στην κρίση.

Ψέματα, τέλος: ώρα για... γάμους με το ζόρι!


Όσο πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωποι με εξαιρετικά επώδυνες επιλογές για να εξασφαλίσει άλλο ένα δάνειο διάσωσης με αβέβαιη κατάληξη, τόσο πλησιάζει η ώρα της αλήθειας και για τους τραπεζίτες: οι «τροϊκανοί» διαμήνυσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και τους εμπορικούς τραπεζίτες, ότι αν δεν προχωρήσουν οι ίδιοι το συντομότερο στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει με... το ζόρι και χωρίς αναισθητικό!

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τη νομιμοποίηση του λιμανιού της Θίσβης

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ναι στο Νοσοκομείο Θηβών , άλλως «casus belli »

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δελτίο τύπου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΡΙΤΣΙ την Κυριακή, 22 Μαΐου 2011 και ώρα 11 το πρωί

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Βία και αράξαμε


Γράφει ο Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΕΤΡΑΔΗΣ
ΑΝ ο Στρος-Καν πράγματι κλείδωσε την καμαριέρα στο δωμάτιο και προσπάθησε να την πηδήξει με το στανιό, αυτό είναι βία.

Υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία μας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΑΤΟΥ



Συνεχίστηκε και χθες στις Βρυξέλλες η παράσταση στο Γιούρογκρουπ της τραγωδίας «Πάρτε απ' τους Ελληνες ό,τι έχουν και δεν έχουν», με τους επαγγελματίες ηθοποιούς-υπουργούς Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης και με τον ερασιτέχνη εκπρόσωπο της Ελλάδας, τον ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το δημοτικό σχολείο Στειρίου, έκανε την αρχή…


Κατατέθηκε χθες στο ΣτΕ, από τον Πληρεξούσιο Δικηγόρο Γιώργο Δ. Ανδρέου, η αίτηση ακυρώσεως της απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας για το θέμα της συγχώνευσης  των Δημοτικών Σχολείων Στειρίου και Διστόμου, η οποία αναφέρει: «Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς " Η ξενιτιειά στο δημοτικό μας τραγούδι"




Μια ξεχωριστή βραδιά απόλαυσαν οι συμπολίτες μας το βράδυ της Τετάρτης 11/5/2011 στην αίθουσα της Εστίας Μητέρας.Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι και την ξενιτειά.