Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ο.Ρεν:¨"Άμεσα μείωση μισθών-επιδομάτων στην Ελλάδα και στον ιδιωτικό τομέα"

Τη μείωση των μισθών και επιδομάτων και στον ιδιωτικό τομέα, συστήνει στην Ελλάδα ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, πρακτικά ζητεί την εφαρμογή της περικοπής του 30% στα δώρα Πάσχα Χριστουγένων και στο επίδομα αδείας, όπως έγραψε ήδη από την Κυριακή το defencenet.gr ότι θα συμβεί.

Μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, τόνισε πως είναι σημαντικό τα μέτρα περικοπής των δαπανών που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, διευκρινίζοντας όμως πως αυτό εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους.
Σύμφωνα με τον Ο.Ρεν,  οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία καθώς και η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έδειξαν καθαρά ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί ο συντονισμός της οικονομικής πολιτικής και η δημοσιονομική παρακολούθηση στις χώρες της ευρωζώνης.

Ο επίτροπος σημείωσε ότι υπάρχουν τρεις μεγάλοι στόχοι: Η ενίσχυση του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης, η καλύτερη και πληρέστερη δημοσιονομική παρακολούθηση και η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού επίλυσης κρίσεων.

Σε ό,τι αφορά στον πρώτο στόχο, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της συμμόρφωσης των κρατών μελών στα κριτήρια του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης. .
Σε ό,τι αφορά στο μηχανισμό δημιουργίας διαχείρισης κρίσεων, ο Επίτροπος είπε ότι ο ad hoc μηχανισμός που συζητήθηκε την Κυριακή για την Ελλάδα, εξυπηρετεί μεν την άμεση ανάγκη που αντιμετωπίζει η χώρα, ωστόσο η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού επίλυσης κρίσεων, που θα χρησιμοποιείται ως έσχατη λύση και θα δίνει ισχυρά αντικίνητρα στα κράτη μέλη (στο να προσφύγουν σε αυτόν) ενώ θα διέπεται και από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: