Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Απόψεις και Ενστάσεις





Κύριε Διευθυντά




Κάθαρση, εδώ και τώρα!

Ο πολιτικός κόσμος έχει βαρύτατες ευθύνες για τη διαφθορά και την κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα. O ελληνικός λαός έχει απαίτηση να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων όσων άσκησαν εξουσία τα τελευταία χρόνια και να καθίσουν στο σκαμνί οι επίορκοι. Αν δεν πάνε φυλακή όσοι κατέκλεψαν τον πλούτο αυτής της χώρας, πώς έχουμε απαίτηση από τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή την νέα Οδύσσεια που ξεκίνησε με την προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης;

 Ο ελληνικός λαός είναι εξοργισμένος και δικαίως. Δεν είναι θέμα απλά και μόνο να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα. Πρόκειται για την ουσία του θέματος:  Κάποτε θα πρέπει να πληρώσουν όσοι λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και αυτό το «κάποτε» είναι τώρα.

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι ένα μνημείο αθλιότητας. Δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από ένα τέτοιο ανοσιούργημα οι κλέφτες.

Η υπόθεση Siemens είναι μία και μόνο απόδειξη του πλιάτσικου που στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού. Η μεγαλύτερη, όμως, απόδειξη είναι ο προκλητικός τρόπος ζωής δεκάδων ανθρώπων που δήθεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον. Ανεπάγγελτοι άνθρωποι έκαναν περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ, όταν η μόνη τους ενασχόληση ήταν αυτή της πολιτικής. Τα ονόματα είναι γνωστά και οι διευθύνσεις τους επίσης...

Η Ελλάδα είναι μία «πλούσια χώρα». Έχει μεγάλες δυνατότητες και κυρίως ικανό στελεχιακό δυναμικό που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας. Για να ανοίξει όμως ο δρόμος,  για να μπολιαστεί ο δημόσιος βίος  με νέο και υγιές αίμα, χρειάζεται να επέλθει η κάθαρση.  Στην  Ελλάδα δεν ταιριάζει  η εικόνα των πολυτελών γάμων πρώην υπουργών σε παρισινά ξενοδοχεία όπου πάνε μόνο βασιλιάδες και μαχαραγιάδες, ούτε εκείνη της δημιουργίας πολλών off shore εταιρειών από σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα. Υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα, εκείνη των ανθρώπων που ιδρώνουν καθημερινά για να δημιουργήσουν κι αυτή την Ελλάδα πρέπει να αναδείξουμε.
Του Θανάση Μαυρίδη 
Μετά τιμής
ο Στειριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: