Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Έκτακτο διάγγελμα - έκτακτα μέτρα

«Επώδυνες αλλά αναγκαίες αλλαγές» για να ανακοπεί «η πορεία της χώρας προς τον γκρεμό», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του για την οικονομία. Τόνισε ότι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, θα συμπεριληφθεί αύξηση του φόρου στα καύσιμα, φορολογία των off shore εταιρειών, φορολόγηση των μερισμάτων των μετόχων με τον ίδιο τρόπο που φορολογείται το εισόδημα των πολιτών, ενώ θα δοθεί τέλος στα παραθυράκια φοροδιαφυγής.


Ακόμα, ανακοίνωσε ότι «παγώνουν» οι μισθοί και οι προσλήψεις, ενώ αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αναλυτικά, είπε ότι «στο φορολογικό θα συμπεριληφθεί αύξηση του φόρου στα καύσιμα διότι χρειάζεται αύξηση των εσόδων από το 2010» και πρόσθεσε ότι για τη φετινή χρονιά δεν μπορούν να δοθούν αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους πέραν της μισθολογικής ωρίμανσης. «Η βιωσιμότητα και η δικαιοσύνη του ασφαλιστικού περνά και από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης», τόνισε.
«Ξέρουμε ότι πολλά από αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν αλλά θα αποδώσουν το 2011» είπε ο Γ. Παπανδρέου. «Οι έχοντες και κατέχοντες θα κληθούν να συμβάλλουν περισσότερο. Δεν είναι δίκαιο να σηκώνουν όλο και περισσότερο βάρος οι μισθωτοί και οι συνεπείς επαγγελματίες», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, δήλωσε πως «δεν έχουμε περιθώρια ως λαός να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα, απεργίες και στάσεις».

«Ζούμε σε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης» δήλωσε. «Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο κερδοσκοπικού παιχνιδιού που έχει στόχο και το ευρώ» επανέλαβε και πρόσθεσε πως είναι «εθνικό χρέος να ακυρώσουμε τις προσπάθειες που γίνονται να σπρώξουν τη χώρα στο γκρεμό».

«Οι όροι δανεισμού γίνονται κάθε μέρα όλο και επαχθέστεροι. Απειλούν να πνίξουν την οικονομία... Η χώρα μας αντιμετωπίζεται σαν αδύναμος κρίκος της Ευρωζωνης» είπε και τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή :tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: