Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Πρώτη φορά Υπουργός Περιβάλλοντος θα επισκεφθεί τον Ασωπό

Της Ηλέκτρας Κουτούκη

Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη στα Οινόφυτα, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010.
Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Τίνα Μπιρμπίλη, θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου της περιοχής του Ασωπού. Η εμπειρία, που θα αποκτηθεί από την προσπάθεια αποκατάστασης της οικολογικής ισορροπίας στους οικισμούς της περιοχής και στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου σε άλλες, παρόμοιες περιπτώσεις, όπως στη Μεσσαπία της Εύβοιας. Το ΥΠΕΚΑ επεξεργάστηκε σειρά μέτρων που στηρίζονται στους ακόλουθους άξονες:
-Διασφάλιση της δημόσιας υγείας
-Περιορισμό της ρύπανσης
-Χωρική τακτοποίηση και οργάνωση της άτυπης, έως σήμερα, βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων – Σχηματαρίου
-Θεσμική κατοχύρωση της αποτελεσματικής λειτουργίας των μέτρων

Τα χρόνια προβλήματα του Ασωπού αναδείχθηκαν το 2007, όταν ανιχνεύτηκε εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα λόγω της ασυγχώρητης αδιαφορίας που επιδείχθηκε από την Πολιτεία. Η πρώτη επίσκεψη της Υπουργού ΠΕΚΑ, στην περιοχή, που είναι και η μοναδική επίσκεψη Υπουργού Περιβάλλοντος, που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στα Οινόφυτα, σηματοδοτεί την αρχή μιας ειλικρινούς προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος. Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11.30, στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Οινοφύτων.
Πηγή Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: