Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Απόψεις και Ενστάσεις

Κύριε Διευθυντά
Του Ρούσσου Βρανά
«Η πολιτική λιτότητας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στρέφεται αποκλειστικά εναντίον των κοινωνικών δαπανών, των συντάξεων, του δημόσιου τομέα και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Και σαν άλλοι κουκουλοφόροι, αυτές οι κυβερνήσεις υποδεικνύουν έτσι τους συνταξιούχους, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ανέργους και τους φτωχούς ως τους βασικούς υπευθύνους για μια κρίση που ούτε ήταν ούτε είναι δική τους. Η διάκριση μεταξύ νεοφιλελεύθερων και σοσιαλιστών, κεντροδεξιών και κεντροαριστερών, δεν έχει πια κανένα νόημα.
Στην αστική επανάσταση του 1789, η Αριστερά ήταν το κόμμα της αλλαγής και η Δεξιά το κόμμα που ήθελε να συντηρήσει την καθεστηκυία τάξη. Σήμερα πια, η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά εναλλάσσονται σε αυτούς τους ρόλους χωρίς κανένα υπαρξιακό πρόβλημα. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η ρίζα της αποτυχίας των κομμάτων εξουσίας: ο λαός στέκεται απέναντί τους καχύποπτος και ενεός, παρατηρώντας αυτή την πρωτοφανή εκπόρνευση των ιδεολογικών αρχών τους.
Η αυθεντική πολιτική σκέψη μοιάζει σήμερα να έχει αλωθεί από μια ευρύτατη "συνωμοσία των ασημάντων", δηλαδή εκείνων που ο πολιτικός λόγος τους δεν σημαίνει πια τίποτα και δεν μπορεί να δώσει διέξοδο σε κανένα. Με πρόσχημα την κρίση, μια "συνωμοσία της ηπιότητας" από κεντροδεξιά και κεντροαριστερά "κόμματα πολυτελείας" αναλαμβάνει να αναιρέσει όλες τις λαϊκές κατακτήσεις των δύο τελευταίων αιώνων με αψεγάδιαστες δημοκρατικές λύσεις».
Μετά τιμής 
ο Στειριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: