Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Καθεστώς Φρανκεστάιν

Του Θανάση Καρτερού

Από συμβολική άποψη έχει την αξία του: Μόλις ξεπροβόδισαν τον «φίλο Ντομινίκ», άρχισαν να τρέχουν σαν να τους έβαλε κάποιος (ποιος άραγε;) νέφτι. Έκοβαν κι έραβαν όλη τη νύχτα μετά την αναχώρησή του, για να κατασκευάσουν το νομοσχέδιο-Φρανκεστάιν που συζήτησαν και ενέκριναν σε χρόνο μηδέν στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη. Το οποίο περιέχει, έστω και φύρδην μίγδην όλα όσα απαίτησε κατά την επίσκεψή του προφορικώς ο Στρος Καν και απαιτεί γραπτώς το Μνημόνιο.

Έτσι ο Παπανδρέου απέδειξε ότι πράγματι κάνει παν το ανθρωπίνως δυνατό για να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις. Η κυβέρνησή του απέδειξε ότι είναι κυβέρνηση των προθύμων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και το σχετικό νομοσχέδιο απέδειξε ότι αυτοί που κυβερνούν τη δύσμοιρη Ελλάδα ενδιαφέρονται για τις αγορές, κόπτονται για τους δανειστές, κάνουν τούμπες μπροστά σε κάθε Στρος Καν και Όλι Ρεν και το μόνο για το οποίο δεκάρα δεν δίνουν είναι η αρτιμέλεια του λαού τους και ιδίως των πιο φτωχών και ευάλωτων υπηκόων τους.
Διότι επί της ουσίας αυτό το νομοσχέδιο Φρανκεστάιν, που πρόκειται να περάσει από τη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος, αυτό κάνει. Κόβει από τους μεν δυο πόδια, από τους δε δυο χέρια, από άλλους τον κορμό κι από άλλους το κεφάλι, για να κατασκευάσει μια μεταρρύθμιση κρεοπωλείου. Μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ, συλλογικές συμβάσεις, δικαιώματα και κατακτήσεις –όλα στον πάγκο του χασάπη για να προκύψει ο Φρανκεστάιν. Ο οποίος φέρει τον φοβερό και ευφάνταστο τίτλο επείγοντα μέτρα εφαρμογής προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Αν είναι δυνατόν!
Αν θα δεχτούν οι Έλληνες κι αυτό το μακέλεμα θα το δούμε. Αλλά αν ψάχνει κάποιος μια απόδειξη για το τι είδους γιατρός είναι ο Στρος Καν, τι είδους νοσηλευτικούς οίκους εκπροσωπεί, τι είδους νοσηλευτές της συμφοράς είναι οι δικοί μας, αρκεί να ρίξει μια ματιά στο νομοσχέδιο αυτό. Για να καταλάβει ότι όλοι αυτοί, με τις υποσχέσεις και τα παραμύθια τους, με τις μπαρούφες για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, με τις απατεωνιές ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα, δεν θα πειράξουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα κλπ, με τη μαχαίρα θα πορεύονται. Τελεία. Το θέμα είναι αν οι Έλληνες θα δεχτούν το καθεστώς Φρανκεστάιν…
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: