Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Το βαρέλι έχει πάτο;




«Η κατάσταση είναι εμπόλεμη» τόνισε στην ομιλία του στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Χαλκιδική ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Δίνουμε μάχη με τα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας».
Παράλληλα ο Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ για τις επιλογές της και την κατάσταση που δημιούργησε. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δίκαιο είναι να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας έτσι ώστε να είμαστε κυρίαρχοι των επιλογών μας και να μην ισχύει το δίκαιο των ισχυρών. Ως προς το μέγεθος των προβλημάτων, δεν είχα ποτέ διανοηθεί ότι βρισκόμασταν στον πάτο του βαρελιού. Δεν βρήκαμε καν κράτος".
Νωρίτερα , από το βήμα του συνεδρίου, απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, παραδέχθηκε ότι το μοντέλο που τώρα χρεοκόπησε δεν προέκυψε μόνο του. Κάποιοι το δημιούργησαν, κάποιοι το ανέχθηκαν, κάποιοι το διαχειρίστηκαν και κάποιοι το στήριξαν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν ευθύνες για το στρεβλό μοντέλο, που εδώ και δεκαετίες επιβλήθηκε και σήμερα χρεοκόπησε.

«Η ΝΔ ευθύνεται γιατί δεν το άλλαξε, όπως υποσχέθηκε. Γιατί δεν τόλμησε να το αλλάξει όταν είχε την ευκαιρία. Γιατί υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού "κυβερνητισμού". Σε αυτό αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη...» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Η αρχή πάντως της 2ης ημέρας του συνεδρίου της ΓΣΕΕ ξεκίνησε επεισοδιακά, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στον χώρο και προσπάθησαν να σταματήσουν την είσοδο στο συνέδριο,  του πρόεδρου των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήρθαν στα χέρια με άλλα μέλη του συνεδρίου, που προστάτεψαν τον ξένο συνδικαλιστή και τον απομάκρυναν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει κομφούζιο και το συνέδριο να διακοπεί για δέκα λεπτά.
Οι εργασίες του 34ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ ξεκίνησαν την Πέμπτη στη Χαλκιδική. Στο συνέδριο παίρνουν μέρος 486 σύνεδροι, αντιπρόσωποι απ’ όλους τους κλάδους και κατηγορίες εργαζομένων απ’ όλη τη χώρα, ενώ θα παραστούν περίπου 100 αντιπροσωπείες διεθνών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Οι αντιπρόσωποι των εργατικών κέντρων είναι 210 (191 άνδρες και 19 γυναίκες), των ομοσπονδιών 276 (254 άνδρες και 22 γυναίκες).
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αποφασιστούν οι δράσεις και οι διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ, για την επόμενη περίοδο και ταυτόχρονα θα εκλεγούν τα όργανα της νέας διοίκησης της Συνομοσπονδίας.
¨ Ποντίκι ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: