Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Δημοψήφισμα στην Ισλανδία



Συνήθως ένα δημοψήφισμα σε μια χώρα όπως η Ισλανδία δε θα ήταν και τόσο σημαντικό. Όμως, τώρα τα πράγματα είναι διφορετικά.

Στις 6 Μαρτίου οι Ισλανδοί θα ψηφίσουν για το αν δέχονται να πληρώσει ο λαός για τα χρέη του ισλανδικού τραπεζικού συστήματος προς τράπεζες της Ολλανδίας και της Αγγλίας (κυρίως).

Θυμίζουμε ότι η Αγγλία είχε φτάσει στο σημείο να ενεργοποιήσει...τον αντιτρομοκρατικό νόμο εναντίον της Ισλανδίας, αντιμετωπίζοντας όλους τους Ισλανδούς ως...τρομοκράτες, εκβιάζοντας ωμά προκειμένου να αρπάξει λεφτά από το λαό της Ισλανδίας.

http://market-ticker.denninger.net/uploads/2010/Jan/torches.serendipityThumb.jpg
Αυτή είναι μια σκηνή από λαικές κινητοποιήσεις με..πυρσούς στην Ισλανδία, καθώς ο λαός -που δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη παράδοση αγώνων- δε δέχεται να πληρώσει.

Και αυτό τελικά είναι και το σημαντικό στην περίπτωση αυτού του δημοψηφίσματος:

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πει ο λαός της Ισλανδίας ΟΧΙ στο πλιάτσικο που συμβαίνει εις βάρος του, και να δώσει το παράδειγμα σε όλους τους άλλους.

Ο λαός δε δημιούργησε αυτή την κατάσταση, τα τραπεζικά χρέη είναι της άρχουσας τάξης, και δεν πρέπει να δεχτεί ο λαός της Ισλανδίας να του τα φορτώσουν στις πλάτες του.

Αν τα γκάλοπ επιβεβαιωθούν, οι Ισλανδοί θα πουν ΟΧΙ και όλοι οι λαοί του κόσμου θα πάρουν θάρρος - η άρχουσα τάξη μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν, και θα είχε ενδιαφέρον να γινόταν και εδώ ένα δημοψήφισμα, να βλέπαμε αν όντως ο λαός εδώ δέχεται τα μέτρα όπως μας λένε οι δημοσκοπήσεις...
 Αναδημοσίευση από ΒΑΘΎ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: