Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αστειότητες...


Η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ευφάνταστα και αστειότητες τα σενάρια που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι λόγω της δημοσιονομικής της κατάστασης, της διεθνούς συγκυρίας αλλά και του ελλείμματος αξιοπιστίας, η Ελλάδα ήταν εύκολο να γίνει το «μαύρο πρόβατο» και δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του σε όσους θέλησαν «να γίνει η Ελλάδα ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα δεινά των υπολοίπων».
Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε –για πολλοστή φορά- ότι η Ελλάδα δεν ζητά χρήματα, αλλά πολιτική στήριξη και επανέλαβε ότι «θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις». Στη συνέχεια, παραδέχτηκε ότι τα μέτρα ήταν επίπονα και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος, αλλά και τις ευθύνες «απέναντι στην πατρίδα, για τη διάσωση της οικονομίας και τη διάσωση της χώρας».
Σε ότι αφορά στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο πρωθυπουργός ζήτησε πνεύμα συνεργασίας στη δεύτερη και κρίσιμη φάση που αναμένεται να καταστήσει τη χώρα ικανή για να μην βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση. «Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους» συνέχισε, ενώ τόνισε ότι «η κρίση δεν μας κάνει να ξεχνάμε τις δεσμεύσεις μας. Ό,τι είπαμε προεκλογικά ισχύει».
Τέλος, ο πρωθυπουργός στάθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «μία πραγματική επανάσταση σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: