Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Παπανδρέου: «Ευφάνταστα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ»


Η Ελλάδα θα τα καταφέρει μόνη της

«Δεν έχουμε ζητήσει εμείς χρήματα, θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», επανέλαβε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ευφάνταστα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ και πρόσθεσε πως είναι πολύ χρήσιμο για την ΕΕ να δείξει ότι διαθέτει ένα γεμάτο όπλο κατά της κερδοσκοπίας.

Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δε ζήτησε από την αντιπολίτευση να στηρίξει τα σκληρά μέτρα, ενώ αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των βουλευτών.

«Μιλάτε σα να είστε σε Κοινοβούλιο άλλης χώρας» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και σημείωσε: «η πρόβλεψη της Ντόιτσε Μπανκ για ανάπτυξη το 2010 στο -4% και ανεργία στο 20% μαρτυρά κοινωνική χρεοκοπία και μία χώρα σε διάλυση».

«Γι’ αυτό, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, δε φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου».

«Σήμερα δεν έχουμε περιθώριο να βγάλουμε τα μάτια μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, και πρόσθεσε: «κάτι τέτοιο θα ήταν παιδαριώδες και πολιτικά ανεύθυνο».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η δημόσια σύγκρουση, καθώς τα επιτόκια μένουν υψηλά εξαιτίας της αναξιοπιστίας μας και σημείωσε ότι δεν επιθυμεί την προσφυγή στο ΔΝΤ. «Γι΄αυτό έβαλα πλάτες όχι στους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά για να αποφευχθούν τα χειρότερα», είπε ο κ. Σαμαράς
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: