Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Πολλά ψέματα μέσα σε μόνον πέντε μήνες !

Η ευκολία με την οποίαν λέει ψέματα ο Πρωθυπουργός μας είναι εντυπωσιακή. Χθες δήλωσε ότι «συγκινείται ειλικρινά όταν άνθρωποι του ενός μισθού τον συναντούν στον δρόμο και του λένε ότι θα πρόσφεραν έναν μισθό υπέρ πατρίδας». Ωστε «συναντούν άνθρωποι στον δρόμο» τον κ. Πρωθυπουργό που ουδείς μπορεί να δει αν δεν έχει τον κυρ Παμπούκη μπάρμπα;!!

Και ποιοι είναι αυτοί οι «άνθρωποι του ενός μισθού»; τι σημαίνει αυτό; Γλώττα λανθάνουσα ψέματα λέει κι αγριότητες προοιωνίζεται.

Και τι πάει να πει «υπέρ πατρίδας»; ποιας πατρίδας; εκείνων που τα έπαιρναν απ' τη Ζίμενς; αυτών που πλουτίζουν τώρα (ναι, τώρα) απ' την κρίση; εκείνων που άφησαν την πατρίδα χωρίς τα βασικά, γυμνή και παραπαίουσα;

Πολλά ψέματα μέσα σε μόνον πέντε μήνες! από το «υπάρχουν τα λεφτά» έως το κόψιμο του 14ου (και 13ου και 12ου) μισθού, μάλιστα κόψιμο με παρωνυμία.

Αρχή άνδρα δείκνυσι και εν προκειμένω δείχνει άνδρα εύκολον στα ψέματα, κυνικόν κι ατελέσφορον στα μέτρα, αμελή με τα επείγοντα, χωρίς σχέδιο και στρατηγική, τυχάρπαστον κι ευκαιριακόν, κρυψίνου περί την εξωτερική πολιτική και λαϊκιστή περί την εσωτερική...

Μια χαρά πάμε για τους ειδούς του Μαρτίου, εμείς, όχι ο Γαληνότατος...

Στάθης - Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: