Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Δίκαια τα βάρη

Τώρα πια ξέρουμε ποιος φταίει για όλα αυτά τα μέτρα που μας παίρνει ο Γιωργάκης. Είναι ένας άθλιος τύπος που πετάγεται κάθε μέρα στον δρόμο του πρωθυπουργού.
Την μια του λέει ότι έχει την διάθεση να δώσει τον μισθό του για να σωθεί η χώρα.
Την άλλη του λέει ότι δεν χρειάζεται την σύνταξη του.
Την επόμενη ότι θα του έκανε καλό μια αύξηση του ΦΠΑ.
Μετά, ότι μια περικοπή των επιδομάτων θα τον βοηθούσε να καταλάβει το μάταιο της καταναλωτικής μανίας.


Τώρα πότε πρόλαβε να βγει και στον δρόμο και να του μιλήσει και ένας πολίτης, είναι ένα ερώτημα.
Όταν δεν έχει υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει πότε  θα ανακοινώσει τα μέτρα βρίσκεται στις πέντε γωνιές της ηπείρου και συζητά τι μέτρα να μας πάρει.

Έτσι και πετύχω αυτόν τον άθλιο τύπο ουαί και αλίμονο του!

Πάντως αγαπητέ Πρωθυπουργέ όταν ανέλαβες μας ζήτησες να βάλουμε πλάτη. Όχι να…

Τσακώθηκε ο Καμμένος (βουλευτής ΝΔ) με τον Τζαβάρα (βουλευτής ΝΔ) επειδή ο Καμμένος έκανε «σκληρές» ερωτήσεις στον Βουρλούμη (διορισμένο επί ΝΔ).

Ο Καμμένος είπε ότι ο Τζαβάρας τον πήρε τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθεί για την στάση του.

Και συμπλήρωσε ο Καμμένος (και εδώ είναι το ζουμί): «Δεκαεφτά χρόνια βουλευτής έδωσα όρκο στο Σύνταγμα να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του λαού και όχι του κόμματός μου»

Να κάνουμε βουλευτά μου μια μικρή διόρθωση. Από τα 17 χρόνια αφαίρεσε τα 5,5. Γιατί, αφού στήριζες μια κυβέρνηση σαν του Καραμανλή, μόνο το συμφέρον του λαού δεν υπερασπιζόσουν.

Δυστυχώς, η ιεραρχία των πολιτικών (και αν υπάρχει εξαίρεση ας μας το πει ο εξαιρούμενος να το μάθουμε και εμείς) είναι: Το προσωπικό συμφέρον, το κομματικό συμφέρον, και το συμφέρον γενικότερα (με αυτήν ακριβώς την σειρά).

Το συμφέρον του λαού είναι η ατάκα για να υπερασπιστούν τα άλλα συμφέροντα και να το παίζουν ταυτόχρονα και ήρωες.

Ποιος είναι αυτός ο υπουργός που ενώ είναι πανίσχυρος παραιτήθηκε, επειδή διαφωνούσε με την πολιτική του κόμματος του;

Ξέρω όμως πολλούς τέως υπουργούς να λένε τα χειρότερα για την κυβέρνηση που συμμετείχαν.

Η κυβέρνηση, κάτω από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των βουλευτών, ανακοίνωσε ότι όσοι υπουργοί και βουλευτές έχουν λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης τους θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην χώρα αφιλοκερδώς.

Στους πολιτικούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα θα γίνει περικοπή όλων των επιδομάτων και μείωση μισθού κατά 50% (μια χαρά φτάνουν για να ζήσουν).

Οι πολιτικοί μας, αυτοί οι καλοί άνθρωποι που δίνουν την ζωή τους για το καλό της πατρίδας, δεν θα παίρνουν βουλευτική σύνταξη. Αν τώρα κάποιος δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του και δεν έχει επαγγελματικό ταμείο, επειδή κατά το σύνταγμα είμαστε όλοι ίσοι θα παίρνει την κοινωνική σύνταξη που ετοιμάζει ο Λοβέρδος των 360 ευρώ.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής που να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για αυτές τις αποφάσεις.

Να πούμε και από εδώ ένα μπράβο στους πολιτικούς μας, για αυτές τους τις αποφάσεις, που δείχνουν ότι ενδιαφέρονται μόνο για το καλό της πατρίδας και μοχθούν νυχθημερόν για αυτόν τον λαό.

Καλό κουράγιο αδέρφια.
Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: