Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Απόψεις και Ενστάσεις






Κύριε Διευθυντά


Τι γίνεται με τους «άεργους» οργανισμούς του δημοσίου
«Διερωτώμαι τις τελευταίες εβδομάδες γιατί η κυβέρνηση (πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών, αντιπρόεδρος κλπ.) δεν έχουν κάνει ποτέ ούτε μία δημόσια αναφορά στους «άεργους» οργανισμούς του δημοσίου δηλ. στους οργανισμούς που είναι αποκλειστικά και μόνο ΄βιτρίνες΄ ή αλλιώς ΄φαντάσματα΄ και που χρησιμεύουν απλά για να δίνονται αργομισθίες σε κάποιες εκατοντάδες μέλη ΔΣ και σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

*****
Είχα δει ότι η προηγούμενη (΄εικονική΄) κυβέρνηση, λίγο πριν φυγομαχήσει καταντροπιασμένη και παραπαίουσα, είχε ψελλίσει ότι υπάρχει και αυτό το θέμα και μάλιστα είχε δώσει εντολή σε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες να συντάξουν και λίστες οργανισμών που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι προς διάλυση ή προς συγχώνευση.

*****
Αλήθεια, τι απέγινε με αυτή τη λίστα; Έδωσε καμία συνέχεια στο θέμα ο κ. Παπακωνσταντίνου ή θάφτηκε –ίσως διότι οι περισσότεροι αργόμισθοι είναι προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα; Θεωρώ ότι είναι κρίσιμο θέμα για τη σωτηρία μας που αξίζει να το ανακινήσουν συντονισμένα υπό μορφή «καμπάνιας» οι αντικειμενικά σκεπτόμενοι ΄opinion makers΄ της κοινωνίας μας- όπως εσείς. Αν σχηματισθεί ένα μέτωπο πίεσης της κοινωνίας, ίσως και ο κ. Παπακωνσταντίνου να αποκτήσει επιχειρήματα-στηρίγματα ώστε να αρχίσει να το προωθεί».
*****
Οι πολίτες, κύριοι της κυβέρνησης, αντιλαμβάνονται τι πρέπει να αλλάξει και έχουν προτάσεις για να μην βουλιάξουμε. Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω, μακριά, απ’ ό,τι φαίνεται, από τα πολιτικά σας γραφεία. Μήπως, λοιπόν, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο; Να είστε σίγουροι ότι έχετε να ακούσετε πολλά και χρήσιμα...

 Του Θανάση Μαυρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: