Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Εκτελούνται παραγγελίες...

Του Χρήστου Δημήτρη

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τις Βρυξέλλες θριαμβευτής, μας ενημερώνουν τα μεγάλα ΜΜΕ και ο φιλοκυβερνητικός τύπος. Πήραμε επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ αντί για τρία χρόνια εξόφλησης, στα 7,5 και με μειωμένο επιτόκιο. Τώρα μαζί με τα 110 δισ. χρωστάμε σχεδόν 400 (390) δισ. ευρώ μαζί με τα παλιά. Κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, με το που θα βγει από την κοιλιά της μητέρας του, θα χρωστάει 39.000 ευρώ!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Μνημονίου, που υποτίθεται θα μας έβγαζε από την κρίση χρέους και από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα άρχιζε σταδιακά η ανάκαμψη, ήταν ένα από τα πολλά μεγάλα ψέματα που με συγκλονιστική άνεση λέει ο κ. Παπανδρέου. Στο ερώτημα τι είδους θεραπεία είναι αυτή που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση του χρέους που παρελήφθη στο 120% και θα παραδοθεί μέσα σε τρία - τέσσερα χρόνια στο 160%, κανείς δεν απαντά. Είναι πλέον φανερό, πως εξ αρχής δεν ήταν αυτός ο στόχος τους. Υπήρχε το δέος του χρέους και ήταν μια χρυσή ευκαιρία να γίνει η θεραπεία σοκ, το πείραμα της απόλυτης ιδιωτικοποίησης των πάντων με εφαρμογές των απόψεων Φρίντμαν. Για παράδειγμα, τα κουπόνια στους μαθητές για να διαλέγουν σχολείο, δημόσιο ή ιδιωτικό, εφαρμόστηκαν από τον Πινοσέτ που εκτελούσε τις θεωρίες του γκουρού της νεοφιλελεύθερης καταιγίδας. Τα ξανασυναντούμε στη Νέα Ορλεάνη, όπου μετά τη θεομηνία του τυφώνα Κατρίνα η κυβέρνηση Μπους έκανε το ίδιο εκμεταλλευόμενη το δέος της καταστροφής. Τώρα αρέσει στην κ. Διαμαντοπούλου.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου απειλεί να τινάξει στον αέρα η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Ιρλανδίας, που δεν δέχεται να αυξήσει τους άμεσους και έμμεσους φόρους, εγκλωβίζοντας τη χώρα στο θανατηφόρο σπιράλ της ύφεσης, όπως προθύμως έκανε εκτελώντας τις εντολές των δανειστών και τις απαιτήσεις της κ. Μέρκελ, ο δικός μας σοσιαλιστής πρωθυπουργός. Αντί ο κ. Παπανδρέου να ενώσει τις δυνάμεις του με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία συγκροτώντας από κοινού ένα ισχυρό διαπραγματευτικό μπλοκ, επέλεξε τον δρόμο της υποταγής και της εκποίησης της χώρας. Όπως είπε στην ομιλία του στο συνέδριο του ΚΕΑ και του ΣΥΝ ο Πέδρο Πάεζ, αν κάποιος χρωστάει στην τράπεζα 1 εκατομμύριο κάηκε. Αν όμως χρωστάει 1 δισεκατομμύριο, κάηκε η τράπεζα.
Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όμως, έχει αγωγή και δεσμεύεται στους δανειστές μας πως θα πληρώσουμε όλα τα χρέη μας μέχρι σεντς και με τις μίζες μέσα! Άλλο ένα ψέμα. Αφού θα ξεπουλήσουν τα υπάρχοντα δημόσια περιουσιακά στοιχεία, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουν ποια είναι και πόσο πιάνουν στην αγορά στη σημερινή συγκυρία, μετά θα μας πουν -αν προλάβουν- δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Φυσικά με τόσες επενδύσεις στη χώρα, οι ξένοι δεν έχουν κανένα λόγο να την αφήσουν να πτωχεύσει. Θα ζυγίσουν αυτά που απέκτησαν από κατασχέσεις, με το βάθος του κουρέματος στο εθνικό μας χρέος.
ΤΑ ΠΕΡΙ ανάπτυξης, μέχρι στιγμής είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Διότι για να κάνεις ανάπτυξη πρέπει, εκτός από ιδέες, πρόγραμμα και ικανότητες, να μπορείς να βρεις και να διεκδικήσεις και τα κεφάλαια. Ο κ. Παπανδρέου, το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει χρήματα για τους δανειστές μας αδιαφορώντας για τη διάλυση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας. Στο 14,8% έφτασε η επίσημη ανεργία και το μόνο που βρήκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι πως ήταν αναμενόμενο!
ΕΞΑΡΕΤΙΚΑ πλούσιο σε ιδέες και προτάσεις ήταν το συνέδριο του ΚΕΑ και του ΣΥΝ. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει τη συμπεριφορά των υποταγμένων στην εξουσία για λόγους διαπλοκής ΜΜΕ. Αυτοί θα συνεχίσουν το ίδιο μοτίβο και θα εγκαλούν την αριστερά για έλλειμμα προτάσεων ή στην καλύτερη περίπτωση, πως αυτά που λέει, είναι ανεφάρμοστα. Εδώ υπάρχει μια αλήθεια. Αν είσαι υποταγμένος και δειλός, πράγματι αυτά που είπαν ο Δραγασάκης ο Βεργόπουλος, ο Βαρουφάκης και τόσοι άλλοι, είναι ανεφάρμοστα. Άλλωστε το σκονάκι που έχει στα χέρια του ο κ. πρωθυπουργός, δεν γράφει τέτοια πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: