Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εθνικό έγκλημα εκ προμελέτης

Του Μενέλαου Γκίβαλου

Το παζλ του εθνικού εγκλήματος που έχει συντελεστεί εις βάρος της χώρας μας και του λαού μας ολοκληρώνεται με την ομολογία του ίδιου του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος με την επίσημη δήλωσή του στο γαλλικό κανάλι Canal+ αποκαλύπτει ότι το ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό είχε συντελεστεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ.


Αποδεικνύεται και επίσημα ότι δεν υπήρχε «περίστροφο» στο τραπέζι. Το «περίστροφο» το κρατούσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου και με αυτό «πυροβόλησε» την ελληνική κοινωνία, στέλνοντάς τη στα «κάτεργα» για δεκαετίες. Ο ίδιος διαδραμάτισε το ρόλο του πολιτικού διαμεσολαβητή, ψευδολογώντας αλλά και εμπαίζοντας και διασύροντας τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εφαρμόσει το εκ προμελέτης έγκλημα το οποίο είχε προετοιμάσει πριν ακόμα και από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.
Ολόκληρο σκηνικό είχε στηθεί πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού. Το Δεκέμβριο του 2009 ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του υπόσχονταν αυξήσεις μέχρι τους μισθούς των 2.000 ευρώ και επιδόματα στους αναξιοπαθούντες... Και την ίδια ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου ικέτευε τον Στρος-Καν να μας αναλάβει «εργολαβικώς»... Κι αν τότε το ΔΝΤ είχε δεχτεί την αίτησή μας, θα είχαμε γιορτάσει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη «φάτνη» του ΔΝΤ, χωρίς καν να το πάρουμε είδηση...

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι την άνοιξη του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του, με την πλήρη συμπαράσταση των ΜΜΕ, έδωσαν μία πραγματική μάχη για να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός την πατρωνία του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Αφού πρώτα διόγκωσαν με τις επιλογές τους το έλλειμμα για να το χρησιμοποιήσουν ως το βασικό τους επιχείρημα, επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία διεθνούς ευτελισμού της χώρας, σε διακηρύξεις περί «Τιτανικού» και περί επερχόμενης χρεοκοπίας της χώρας. Τον Ιανουάριο του 2010 συνειδητά αρνήθηκαν να δανειστούν ποσόν της τάξεως των 40-50 δις ευρώ με συμφέρον –σε σχέση με το δάνειο του Μνημονίου– επιτόκιο, προκειμένου να περιέλθει η χώρα σε πιστωτική ασφυξία.
Κι αφού δημιούργησαν τα τραγικά αυτά αδιέξοδα, εμφάνισαν την «οικονομική και πολιτική δικτατορία» του Μνημονίου ως λύση «εθνικής σωτηρίας»...
Μετά την επίσημη δήλωση του Ντομινίκ Στρος-Καν αλλάζει ραγδαία το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας. Ακόμα και οι προσχηματικοί λόγοι, «το φύλλο συκής», που επικαλούνται εδώ και μήνες η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, κατέρρευσαν... Πρόκειται για μια κίνηση πλήρους απονομιμοποίη σης της κυβέρνησης, η οποία συντελείται από τα πιο επίσημα «χείλη»...

Γιατί όμως «καρφώνει» σήμερα τον Γιώργο Παπανδρέου ο διευθυντής του ΔΝΤ; Γιατί θεωρεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «μας τελείωσε», ότι έχουν αυτός και η κυβέρνησή του περατώσει το ρόλο τους που αφορούσε στη μόνιμη εγκατάσταση των δανειστών μας στην πατρίδα μας. Κρίνει, λοιπόν, ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα νέο κυβερνητικό «σχήμα», με ανανεωμένη την «προσδοκία» της κοινωνίας για μια «διέξοδο», να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση, που θα αναλάβει το ρόλο του «αχθοφόρου» του Μνημονίου και του χρέους, και η οποία θα μπορέσει να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο, την εθνική περιουσία.
Χωρίς ιδεολογικο-πολιτική «φυσιογνωμία», χωρίς πολιτικούς στόχους, χωρίς κοινωνική στήριξη ή έστω και ανοχή, η κυβέρνηση μετατρέπεται σ’ ένα άδειο κέλυφος χωρίς περιεχόμενο, σ’ ένα «πουκάμισο αδειανό» που συντηρείται από τα ΜΜΕ και τα ακραία συμφέροντα της Αγοράς. Η πολιτική ανεπάρκεια της κυβέρνησης και των στελεχών της επιτείνεται, άλλωστε, εξαιτίας των αντιπαραθέσεων και των συγκρούσεων με τα κοινωνικά στρώματα και ιδιαιτέρως με τμήματα των μεσαίων στρωμάτων που συνιστούν την «κρίσιμη μάζα» για τις πολιτικές αλλαγές. Απόρροια αυτής της διαδικασίας είναι η κατάσταση αποδιάρθρωσης και διάλυσης που εμφανίζει σήμερα το κυβερνών κόμμα.

Η δήλωση του Ντομινίκ Στρος-Καν έρχεται να υπενθυμίσει στους άφρονες εντολοδόχους του συστήματος ότι ο νεοφιλελευθερισμός μοιάζει με τον Κρόνο που καταβροχθίζει τα «παιδιά» του, τους πολιτικούς - κυβερνητικούς υποτελείς του, αφού όμως πρώτα τους ευτελίσει και τους απαξιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: