Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερεικό Συμβούλιο Στερεάς


  • Για τις συγχωνεύσεις 
  • Για την κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις
  • Για το κλείσιμο των μαγαζιών
  • Ερώτηση για τις ερωτήσεις


Λαμία 10/03/2011
Προς : Τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και με την παρουσία μαθητών και γονέων από τα σχολεία της Λάρυμνας , ο κύριος Περιφερειάρχης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για τη μη συγχώνευση του συγκεκριμένου σχολείου με το παρακείμενο του Μαρτίνου.
Επειδή το ζήτημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ζητούμε από τον κύριο Περιφερειάρχη να μας εξηγήσει το τι συγκεκριμένα θα κάνει απευθυνόμενος προς την κεντρική εξουσία, αφού η συζήτηση για τις συγχωνεύσεις σχολείων συνεχίζετε και η πραγματοποίηση τους προετοιμάζεται για το καλοκαίρι σε όλες τις περιοχές της Στερεάς.
Ερωτάται ,επίσης, για το πώς τοποθετείται ο κύριος Περιφερειάρχης ,συνολικότερα, στο ζήτημα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, που θα οδηγήσει σε πολυμελή μαθητικά τμήματα με υποβαθμισμένη λειτουργία και λειψή αποτελεσματικότητα στον τομέα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.


Κοινοποίηση: κ. Περιφερειάρχη ,  Κλέαρχο Περγαντά

                                                                                                       Χρονάς Τάσος
Γκικόπουλος Γιώργος
                                                                                                       Ντούρου Σοφί
 ***********************
Λαμία 10/03/2011
Προς : Τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
Στη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας και με τις χιονοπτώσεις, η εθνική οδός που διασχίζει την περιοχή μας, βρέθηκε στο έλεος των καιρικών συνθηκών, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία και να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα όσοι προσπάθησαν να τη διασχίσουν.
Τα καιρικά φαινόμενα, πολύ περισσότερο όταν είναι προβλεπόμενα, δεν οδηγούν αναγκαία και αναπόφευκτα σε αποδιοργάνωση της κυκλοφορίας, αφού υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα και οι τεχνικές δυνατότητες αντιμετώπισης των συνεπειών τους.
Η απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε οφείλονταν σε ανεπαρκή δραστηριοποίηση των αρμοδίων και φυσικά δεν ξεχωρίζουμε τις ευθύνες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης από αυτές των εταιριών που εκμεταλλεύονται την εθνική οδό.
Με εύσχημο τρόπο το αρμόδιο Υπουργείο κατηγόρησε την εταιρεία, που το ίδιο αναγόρευσε σε διαχειριστή της εθνικής οδού, προσπαθώντας «να βγει λάδι».
Είναι χαρακτηριστικό. Δεν λένε κουβέντα πως όλα τα προβλήματα οφείλονται στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που λειτουργεί η εταιρεία , κυνηγώντας το μεγαλύτερο κέρδος. Πως κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τα έξοδα, όταν τα έσοδα της από το χαράτσι των διοδίών είναι πολλά και προστατεύονται προκλητικά από την ίδια την Κυβέρνηση.
Κανείς δε λέει τίποτε για το ότι οι συμβάσεις παραχώρησης σημαίνουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες. Παρά τις αντίθετες υποσχέσεις της κυβέρνησης, της ΝΔ και όσων δυνάμεων προπαγανδίζουν τον αποδοτικό ιδιωτικό τομέα , δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο.
Παραπλανώντας το λαό για τα καλά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν τον αφήνουμε να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, από όσα γίνονται γύρω του.
Καλούμε τους εργαζόμενους, να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα και φυσικά το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθεί για τον απαράδεκτο χαρακτήρα και τα φτωχά αποτελέσματα των συμβάσεων παραχώρησης και των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Κοινοποίηση: κ. Περιφερειάρχη ,  Κλέαρχο Περγαντά
                                                                                                       Χρονάς Τάσος
Γκικόπουλος Γιώργος
                                                                                                       Ντούρου Σοφία
*******************

Λαμία 10/03/2011


Προς : Τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου


Σύμφωνα με τα στοιχεία που μαζέψαμε το τελευταίο διάστημα και στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, που χωρίς να φταίνε πληρώνουν οι εργαζόμενοι, δεκάδες μαγαζιά της περιοχής μας έκλεισαν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της  Χαλκίδας έκλεισαν 61 μικρές επιχειρήσεις , στη Λαμία έχουν κλείσει 47 , στη Θήβα 29, στη Λιβαδειά 24 και στην Άμφισσα 11.
Θεωρούμε το ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό, αφού συνδέεται με την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής και φυσικά με την ανεργία που αυξάνεται καθημερινά.
Ερωτάται ο κύριος Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο ,για το πώς εκτιμούν την κατάσταση και το τι συγκεκριμένα προτίθενται να πράξουν. Για τα συγκεκριμένα αιτήματα που διατυπώνουν απέναντι στην Κεντρική Εξουσία και την Κυβέρνηση.


Κοινοποίηση: κ. Περιφερειάρχη ,  Κλέαρχο Περγαντά
                                                                                                       Χρονάς Τάσος
Γκικόπουλος Γιώργος
                                                                                                       Ντούρου Σοφία
***************************
Λαμία 10/03/2011

Προς : Τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σας υπενθυμίζουμε ότι , κάποιες από τις 21/2/2011 επιστολές μας , που αφορούν σημαντικά προβλήματα του λαού της περιοχής μας, δεν συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.                                                       Πιο συγκεκριμένα, δεν συζητήθηκαν , αυτές που αφορούν :
  • Τα προβλήματα των αγροτών, που είναι ιδιαίτερα οξυμένα αυτή την εποχή.
  • Την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Ασωπού και στα Μεσσάπια.
  • Το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
  • Την προοπτική του νοσοκομείου Κύμης και Καρύστου ενόψει της προωθούμενης συγχώνευσης νοσοκομείων.
Επειδή, τα συγκεκριμένα προβλήματα έχουν ιδιαίτερη σημασία, θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο και φυσικά προτείνουμε να θεωρηθούν ερωτήματα προς τον κύριο Περιφερειάρχη, για τα ποία θα πρέπει να εκφράσει τις θέσεις και τις προθέσεις του στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κοινοποίηση: κ. Περιφερειάρχη,  Κλέαρχο Περγαντά


                                                                                                       Χρονάς Τάσος
Γκικόπουλος Γιώργος
                                                                                                       Ντούρου Σοφία


Δεν υπάρχουν σχόλια: