Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Οι εργατοπατέρες και όλοι οι υποψήφιοι του μνημονίου

Πώς συμβιβάζεται ένας συνδικαλιστής που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους εργαζόμενους που πλήττονται άγρια από τα βάρβαρα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου να συμμετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο που υπερασπίζεται το μνημόνιο και εγγυάται νέα αντεργατικά μέτρα;Το ίδιο βέβαια ισχύει και για ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους των περιφερειακων εκλογών που κατεβαίνουν με τα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο,δηλαδή το ΠΑΣΟΚ,τη ΝΔ,το ΛΑΟΣ και όσα με την ουσιαστικά παθητική παρουσία τους στην πολιτική σκηνή προσφέρουν πολιτική νομιμοποίηση στη ληστρική επιδρομή κατα των εργαζόμενων,των ανέργων και των μικρομεσαίων, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού..

Μπορεί το ερώτημα να είναι εύλογο αλλά δεν ισχύει όταν πρόκειται για τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τρανή απόδειξη η συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Κ. Παπαντωνίου και του πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ Κ. Μανιάτη στο ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού ως αντιπεριφερειάρχες. Μπορεί το μνημόνιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πετσόκοψε τους μισθούς και τα επιδόματα των εργαζομένων στο δημόσιο κατά 20-25%, να πάγωσε τους μισθούς για την επόμενη τριετία, να ανατρέπει τα πάντα στις συντάξεις, να φέρνει νέα μεγάλη μείωση στους μισθούς με το ενιαίο μισθολόγιο, μπορεί η κυβέρνηση να προαναγγέλλει απολύσεις εργαζομένων κ.ο.κ., όμως αυτό καθόλου δεν πτοεί τους πράσινους συνδικαλιστές που μπαίνουν στην πρώτη γραμμή για τη «νομιμοποίηση» της πολιτικής του μνημονίου.. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι συνδικαλιστές δεν είναι διχασμένες προσωπικότητες. Ο,τι έκαναν ως εργατοπατέρες στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και ως υποψήφιοι του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια πολιτική συνεχίζουν να υπηρετούν. Δεν πρόκειται όμως να ξεγελάσουν κανέναν εργαζόμενο, που έτσι και αλλιώς εδώ και καιρό τους έχουν πάρει χαμπάρι.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους των περιφερειακων εκλογών που κατεβαίνουν με τα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο,δηλαδή το ΠΑΣΟΚ,τη ΝΔ,το ΛΑΟΣ και όσα με την ουσιαστικά παθητική παρουσία τους στην πολιτική σκηνή προσφέρουν πολιτική νομιμοποίηση στη ληστρική επιδρομή κατα των εργαζόμενων,των ανέργων και των μικρομεσαίων, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: