Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο τσίπης...

Του Θανάση Καρτερού

Και λεφτά βρήκε ξαφνικά και το καλό του χαμόγελο κοινωνικής ευαισθησίας φόρεσε και αμπάριζα πήρε τις γειτονιές για να μοιράσει τα προεκλογικά του δώρα ο Παπανδρέου. Πρώτα στους άνεργους, ύστερα στους συνταξιούχους. Και έπεται συνέχεια, λένε, ενώ όλα τα «μεταρρυθμιστικά» του μέτρα τα άφησε για μετά τις εκλογές. Η τρόικα μπορεί να κάνει στραβά μάτια καμιά δεκαπενταριά μέρες, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Ενθυμούμενος όμως προ της κάλπης τους αναξιοπαθούντες, πείθοντας ακόμα και τους Ευρωπαίους να αφήσουν για μετά τις εκλογές τους νέους λογαριασμούς για το έλλειμμα και τους συνακόλουθους νέους λογαριασμούς που θα έρθουν σε όλους μας, κάτι ξέχασε. Όλη του την εθνική πόζα ξέχασε, όλη του τη φιγούρα ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η σωτηρία της πατρίδας, όλους τους λεονταρισμούς του ότι το έχει γραμμένο το πολιτικό κόστος. Μόλις οι δημοσκοπήσεις έδειξαν μαύρο, γύρισε τρέχοντας στα παλιά.
Το αρμόζον πολιτικό ερώτημα είναι: Δεν ντρέπεται; Να παριστάνει τον αναμορφωτή των πολιτικών μας ηθών και να αναπαράγει με τόση ελαφρότητα την πιο αποκρουστική μικροκομματική ανηθικότητα; Να πετάει μερικά κέρματα στα μούτρα 500.000 συνταξιούχων, αφού πρώτα τους πήρε με την πολιτική του το ψωμί από το τραπέζι; Να τους θεωρεί όχι μόνο επαίτες αλλά και ηλίθιους; Να ακυρώνει σαν κλασικός παπαρδέλας όσα έλεγε χτες, για να πει άλλα σήμερα, που θα τα ακυρώσει αύριο;
Τι να πούμε; Δεν ντρέπεται. Και γιατί να ντραπεί εδώ που τα λέμε; Έτσι μεγάλωσε, έτσι έμαθε, παιδί και εγγόνι του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος είναι. Παιδί κι εγγόνι της υπερφίαλης εκείνης πολιτικής ελίτ που πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει όχι λίγους για λίγο, ή πολλούς για πολύ, αλλά και όλους για πάντα. Έτσι ξαναγυρίζει με την ευκολία του πρίγκιπα του συστήματος στις παλιές καλές μεθόδους. Μετά το μαστίγιο, δώσε στους δαρμένους κι ένα κομματάκι καρότο. Αυτό το αντέχουμε, όπως είπε.
Μωρέ εσείς το αντέχετε, κι αυτό και άλλα πολλά. Σάμπως από την τσέπη σας βγαίνει η ελεημοσύνη που δίνετε στα θύματα της πολιτικής σας; Το θέμα είναι αν σας αντέχουν εκείνοι που θεωρείτε εξαγοράσιμους ενόψει κάλπης και μάλιστα τόσο φτηνά.Τουλάχιστον οι πολιτικοί σας πρόγονοι οποιουδήποτε χρώματος, κύριε Παπανδρέου, έδιναν και κάτι παραπάνω. Εσείς είστε και τσίπης...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: