Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δελτίο τύπου της Άριας Αγάτσα


Αθήνα, 11 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημαντικές συνεργασίες στην Κύπρο από την Άρια Αγάτσα στην επίσημη επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας της Βουλής

Η Βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, έλαβε μέρος στην επίσημη επίσκεψη της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στην Κύπρο.
Η Επιτροπή σε μία κρίσιμη περίοδο για τις χώρες της Μεσογείου και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Κύπρος και η Ελλάδα συναντήθηκε, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, κ.κ. Μάρκο Κυπριακού και Κώστα Παπακώστα, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Μάριο Καρογιάν, τις αρμόδιες Επιτροπές Άμυνας και Εξωτερικών της Κυπριακής Βουλής, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, τον αρχηγότης Εθνικής Φρουράς, στρατηγό Πέτρο Τσαλικίδη και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η συνεργασία της ελληνικής αντιπροσωπείας είχε κύριο ζήτημα το ευρύ πλέγμα θεμάτων που αφορούν το Κυπριακό, τη συμμετοχή της Κύπρου σε προγράμματα της ΕΕ και τη συνεργασία της με την Ελλάδα.
Η Άρια Αγάτσα επισήμανε πως «Ελλάδα και Κύπρος είναι αδελφά κράτη και πως το ενιαίο αμυντικό δόγμα, το συνεχές μεταβαλλόμενο στρατηγικό πεδίο στην περιοχή μας, η Ελληνική και η Κυπριακή ΑΟΖ και η ανάγκη υποβολής αίτησης ένταξης στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, είναι ζητήματα που μας απασχόλησαν. Η επίσκεψή μας, εργασίας αλλά και καλύτερης γνωριμίας,  κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής για το κλίμα που επικράτησε και για τα μηνύματα που στάλθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις».
Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν:
ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κ. Βρεττός, Άρια Αγάτσα (ΠΑΣΟΚ), Ι. Πλακιωτάκης (Νέα Δημοκρατία), Αθ. Παφίλης (ΚΚΕ), Ι. Κοραντής (ΛΑΟΣ), Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ).
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: