Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πέταξαν τις μάσκες. Πολιτικό ξεβράκωμα κατ’ εντολή της τρόικας.

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης
Ήταν γνωστό και αναμενόμενο αφού η αντιπαράθεση έφτασε πλέον στο «διά ταύτα». Ή θα εφάρμοζαν μέχρι κεραίας τις εντολές της τρόικας ή θα έμεναν εκτός κορυφαίου πολιτικού παιχνιδιού για την επόμενη μέρα μετά την κατεδάφιση.


Και βέβαια, 199 βουλευτές, επέλεξαν, για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, όπως υποστήριξαν, να μην χαλάσουν τον πρωινό καφέ των επενδυτών των ασιατικών χρηματιστηρίων, αλλά να στερήσουν για πολλά χρόνια το πρωινό γάλα των παιδιών εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.

Ποιος από τους 199 που ψήφισαν «ναι» στον όλεθρο, πιστεύει στ’ αλήθεια πως εξακολουθεί να εκφράζει αυτούς που τον εξέλεξαν το 2009; Υπάρχει ένας;

Ποιος από τους 199 που ψήφισαν «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση, με όλα όσα αυτή κουβαλάει μαζί της, πήρε την εντολή από τους ψηφοφόρους του να νοιάζεται περισσότερο για το αν θα ανοίξουν οι Ασιατικές αγορές με θετικό πρόσημο και καθόλου για το πόσα σπίτια θα κλείσουν με το νέο μνημόνιο; Υπάρχει ένας;

Κατά τη χθεσινή μέρα, δόθηκε μια κακοστημένη διπλή παράσταση. Μία εντός της Βουλής, του ναού(;) της δημοκρατίας(;) και μία γύρω από αυτή.
Στο εσωτερικό της Βουλής παρέλασαν όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα του σύγχρονου αστικού πολιτικού θεάματος, μόνο που δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα.

Στο εξωτερικό της Βουλής οι γνωστοί άγνωστοι φρόντισαν, για μία ακόμη φορά, να δημιουργήσουν, μαζί με τους αστυνομικούς, μια ζώνη προστασίας, περιμετρικά της Βουλής ακτίνας περίπου ενός χιλιομέτρου, για να μπορεί, μέσα στη Βουλή να λάβει χώρα το έγκλημα, χωρίς οι υπαίτιοι να νιώθουν την καυτή ανάσα και χωρίς να ακούν τα συνθήματα των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που διαδήλωναν ενάντια στα νέα μέτρα.

Το σενάριο, ήταν ρηχό, χωρίς φαντασία, με επαναλαμβανόμενους μονολόγους, με άδεια ράφια, με χρεοκοπία, με φτώχεια, με δελτίο στα καύσιμα, με δελτίο στα τρόφιμα, με δελτίο στα φάρμακα, χωρίς γιατρούς νοσοκομεία και σχολεία.

Πόσο μακριά νυχτωμένοι φάνηκαν όλοι «ηθοποιοί». Δεν πήραν χαμπάρι ότι όλα αυτά με τα οποία απειλούσαν το τηλεοπτικό κοινό, συμβαίνουν ήδη; Δεν πήραν χαμπάρι για τα άδεια ράφια στα ντουλάπια των σπιτιών, για τη φτώχια που μαστίζει τους πολίτες, για το δελτίο στα καύσιμα, για τους σφραγισμένους καυστήρες των πολυκατοικιών, για την αδυναμία αγοράς φαρμάκων, για τις 6 ώρες αναμονής στα νοσοκομεία με τα παιδιά να ψήνονται στον πυρετό, για τα σχολεία χωρίς βιβλία, με καθηγητές ψυχικά και οικονομικά ράκη; Πώς να το πάρουν χαμπάρι όταν, με τις ενέργειές τους, έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι από τους ψηφοφόρους τους;

Ο υπουργός οικονομικών και χρεοκοπίας, μετά και τη χθεσινή του παράσταση, θα αποκτήσει σίγουρα και τον τίτλο του καθηγητή της θεατρολογίας και της ηθοποιίας.

Με φτηνές, ψεύτικες, εξάρσεις και δυσανασχετήσεις, με σοβαροφάνεια και περίσσιο κυνισμό, εκβιάζοντας, και εκφοβίζοντας δεν δίστασε να αρνηθεί ακόμη και την αναφορά στο λεγόμενο «Βρετανικό Δίκαιο» που διέπει το νέο μνημόνιο καταπίνοντας, στη συνέχεια, με δυσκολία τη γλώσσα του, όταν του επισημάνθηκαν τα σχετικά άρθρα.

Κάποιοι από τους 199, τόλμησαν να αυτοχαρακτηριστούν ακόμη και ως «σοσιαλιστές» που, απλώς, κάνουν ένα αναγκαστικό διάλλειμα από την τήρηση της κοσμοθεωρίας τους, μια αναγκαστική αποχή από την ιδεολογία τους, για δυο, τρία χρόνια, μέχρι να περάσει η κρίση, γίνονται λίγο νεοφιλελεύθεροι και μετά θα ξαναγίνουν πάλι «σοσιαλιστές», όταν θα πλησιάζει η «παράσταση» των εκλογών.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και δύο χρόνια, όλοι οι παραπάνω, προσπάθησαν να κρατήσουν τις μάσκες τους καλά στερεωμένες στα πρόσωπά τους. Όμως πλέον τα περιθώρια για λεονταρισμούς τελείωσαν. Η εντολή της τρόικας ήταν σαφής: «Πετάξτε τις μάσκες και ξεβρακωθείτε»

Δεν σώζουμε τους τραπεζίτες, είπε ο Σαμαράς, αλλά τις καταθέσεις του λαού. Πολύ ψεύτικο για να είναι ακόμη και αστείο. Δεν ξέρει ο κύριος Σαμαράς ποιο είναι πλέον το ύψος των καταθέσεων του λαού; Δεν γνωρίζει ότι οι καταθέσεις του λαού έχουν στραγγίσει τα τελευταία δύο χρόνια λόγω ανεργίας, περικοπών στους μισθούς, ακρίβειας, φοροεπιδρομής και χαρατσιών;

Τους τραπεζίτες σώζετε κύριε Σαμαρά και εσείς και οι υπόλοιποι που ψήφισαν «ναι». Τους τραπεζίτες και όλους όσους υπηρετείτε ενώ την ίδια στιγμή κατεδαφίζετε τα ασφαλιστικά ταμεία αφήνοντας τους ανθρώπους χωρίς συντάξεις και ιατρική περίθαλψη.

Το βέβαιο είναι πως το μήνυμα αντίστασης, ανυπακουής και παρατεταμένης αντεπίθεσης που έστειλαν οι πολίτες έφτασε σε όλους τους αποδέκτες του οι οποίοι, πλέον, θα σκεφτούν πολύ καλά την επόμενη κίνησή τους.
Η αντίσταση, ξεκίνησε και θα σταματήσει μόνο όταν η τρόικα φύγει από τη χώρα και οι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του κόσμου κληθούν να λογοδοτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: