Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Νάιτζελ Φαράζ: «Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Είναι έθνος με ψυχή, περηφάνεια και ιστορία»

Γνωστός για τον πύρινο λόγο του, ο βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φαράζ «χτυπά ξανά» με μια ομιλία-κόλαφο στο ευρωκοινοβούλιο, κατακεραυνώνοντας την γερμανική πρόταση για επιτροπεία την οποία χαρακτηρίζει «αστεία», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι εταιρεία που χρεοκοπεί, αλλά μια χώρα με ψυχή και υπερηφάνεια που οδηγείται στον εξευτελισμό και την απελπισία χάρη στο «ποταπό» σχέδιο της ΕΕ.


Μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο Νάιτζελ Φαράζ εξαπολύει μύδρους κατά της Γερμανίας για την πρόταση περί επιτρόπου στην Ελλάδα, ενός «γκαουλάιτερ» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας: «Θεώρησα ότι πρόκειται για αστείο…Δεν είναι δυνατόν, ακόμη και αυτή η ΕΕ δεν μπορεί να φτάσει τόσο χαμηλά». 

Ο Φαράζ κατακρίνει το γεγονός ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν μια θυγατρική της επιχείρηση που χρεοκοπεί και έχει ανάγκη από την επέμβαση της…μητρικής εταιρείας.

«Η Ελλάδα είναι ένα έθνος με ψυχή, με υπερηφάνεια, με ιστορία, εκείνη που εφηύρε την δημοκρατία. (Οι Έλληνες) υποφέρουν, η ανεργία μεταξύ των νέων φθάνει το 50%» υπογραμμίζει ο Φαράζ κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπούι – στον οποίο έχει επιτεθεί και στο παρελθόν χαρακτηρίζοντάς τον «τραπεζικό υπάλληλο του κατώτερου βαθμού»- ότι είναι αυτός που οδηγεί στην δυστυχία τα κράτη της Ευρώπης και υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξης, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
Ο βρετανός ευρωβουλευτής πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα και ότι η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη.


Η αντιπαράθεση με τον Μ. Σουλτς και η αποχώρηση

Τα σχόλια του Φαράζ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ειδικά μεταξύ των γερμανών ευρωβουλευτών, που τον κατηγόρησαν ότι υποκινεί το μίσος στην ευρωβουλή αλλά και μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος ακόμη και ο ο νέος πρόεδρος του ευρω-κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας περί εθνικισμού, κάτι που φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Φαράζ ο οποίος σημείωσε:

«Έχουμε γερμανικές εφημερίδες που θάβουν τους ιταλούς επειδή είναι δειλοί, τους έλληνες επειδή είναι τεμπέληδες και άχρηστοι και έχουμε ιταλικές και ελληνικές εφημερίδες να παρουσιάζουν κορυφαίες προσωπικότητες στην Γερμανία με ναζιστικές στολές».

Ο Μ. Σούλτς προσπάθησε δίχως αποτέλεσμα να «συνετίσει» τον Φαράζ και εν τέλει έκλεισε το μικρόφωνο του βρετανού ευρωβουλευτή. Εκπρόσωπος του τελευταίου δήλωσε ότι ο Φαράζ δεν είχε άλλη επιλογή από το «να αποχωρήσει αηδιασμένος από την αίθουσα»

«Η μόνη του απάντηση ήταν να με απειλήσει με αποβολή από την αίθουσα» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ο βρετανός ευρωβουλευτής, στον οποίο ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο ίσο με βουλευτικά επιδόματα 10 ημερών, αν ο Μ. Σούλτς αποφασίσει να κινηθεί εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: