Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Την αλήθεια ρε, την αλήθεια!!

του Greek Rider 
Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι :"Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων".
Η αλήθεια: Η Ελλάδα μένει με λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι που έχει ως συνέπεια σε μια περίοδο μεγάλων εθνικών κινδύνων να κινδυνεύουμε να μείνουμε με κακοπληρωμένες ένοπλες δυνάμεις, με απλήρωτους διπλωμάτες και με αφύλακτα σύνορα, μουσεία και δάση. Ήδη είχαμε αποτέλεσμα ληστείες σε μουσεία που έχουν κόστος ένα PSI. Και αυτά είναι μόνο η αρχή, σε λίγο μπορεί να χάνουμε F-16 ή και εδάφη.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Αν βγούμε από το ευρώ η Ελλάδα δεν θα έχει επάρκεια ενέργειας και καυσίμων".
Η αλήθεια: Η Ελλάδα πριν λίγες μέρες έμεινε για ολόκληρα 8ωρα και 10ωρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το ΙΡΑΝ είναι η τελευταία χώρα που μας δίνει πίστωση χωρίς να πληρώνουμε και απειλεί να μας κλείσει και αυτή τις στρόφιγγες. Παράλληλα διαβάστε τι δήλωσε χτες ο Τούρκος υπουργός ενέργειας (Γιλτίζ):
«Προχθές με κάλεσε στο τηλέφωνο ο Έλληνας ομόλογος μου και μου ανέφερε πως βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Με αυτά που μου ανέφερε συγκινήθηκα και δεν άντεξα, γι’ αυτό και την παράκληση του Έλληνα ομολόγου μου την έλαβα υπ’όψη μου και από το βράδυ ξεκινήσαμε και πάλι τη ροή του αερίου»

Και αυτά ΕΝΤΟΣ ευρώ.
Παράλληλα, πάλι εντός ευρώ, πολλές κατηγορίες πολιτών φτώχυναν τόσο πολύ που δεν έχουν όχι βενζίνη να βάλουν αλλά ούτε και να φάνε.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι :
" Αν βγούμε από το ευρώ δεν θα έχουμε κρέας, τρόφιμα και κωλόχαρτο".
Η αλήθεια: Η Ελλάδα έχει ήδη ΕΝΤΟΣ ευρώ 98% επάρκεια εγχώριων τροφίμων. Αν βγούμε από το ευρώ, τα ξένα προϊόντα θα αποκτήσουν σε ένα βράδυ υπερτριπλασιες τιμές, θα συμφέρει λοιπόν η επανέναρξη πολλών εργοστασίων που έκλεισαν επειδή δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τα εισαγόμενα. Έτσι η χώρα σε 6 μήνες θα έχει μεγάλο πλεόνασμα και οι άνθρωποι θα μπορούν να γυρίσουν πιο εύκολα στην επαρχία να παράγουν αγροτικά προϊόντα και να βρουν δουλειές στις μικρές βιοτεχνίες.Ακόμη όμως και να μειωνόταν τους πρώτους μήνες οι διατροφικές μας επιλογές (μέχρι να επανασυνταχθεί η εγχώρια παραγωγή) δεν θα παθαίναμε τίποτα. Αν τρώγαμε λιγότερο κρέας για 3 μήνες καλό θα μας έκανε! Για το κωλόχαρτο δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί είναι το ταμπού της μεταπολίτευσης.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Η υποτίμηση του νομίσματος θα έκανε μικρό καλό γιατί δεν έχουμε μεγάλο εξαγωγικό παραγωγικό ιστό....η καμπύλη J.....οι ελαστικότητες....τα δίδυμα ελλείμματα... κτλ".
Η αλήθεια: "Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ημιμάθεια επί της πραγματικής οικονομίας, όπως αυτή διαμορφώνεται στο πλαίσιο των αγορών, των ακαδημαϊκών οικονομολόγων, αυτοί μας έφεραν έως εδώ επειδή έχουν πολλές γνώσεις στην θεωρία αλλά καμία γνώση στην πράξη. Και σε αυτό φταίει το αντικείμενο των σπουδών τους και η οικονομική που αποτυγχάνει να προβλέπει και να περιγράφει την πραγματικότητα όταν γίνονται ρεαλιστικές υποθέσεις. Η Ελλάδα διαθέτει μια τεράστια εξαγωγική "βιομηχανία" που λέγεται ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (γαμώ τα υπουργεία μου!!), ο οποίος λόγω της κατάντιας που έχει περιέλθει η χώρα και της πτώσης των άλλων δραστηριοτήτων σε λίγο θα αποτελεί άμεσα και έμμεσα άνω του 50% του ελληνικού ΑΕΠ!! Ιδίως σε μια περίοδο που οι μισές σχεδόν παραγωγικές τουριστικές μονάδες είναι κλειστές ακριβώς λόγω του ευρώ και οι οποίες θα άνοιγαν εκτός ευρώ. Παράλληλα όπως είπαμε θα αρχίσει να ανασυντάσσεται ο παραγωγικός ιστός της χώρας σε άλλους κλάδους που τα τελευταία 40 χρόνια έκλεισαν λόγω αποβιομηχάνισης (ΕΟΚ, Μάαστριχ, ΟΝΕ). 

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Εκτός ευρώ οι βιομηχανίες μας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρώτες ύλες λόγω δραχμής και η ελάχιστη βιομηχανική μας παραγωγή θα καταρρεύσει".
Η αλήθεια: Ο γνωστός επιχειρηματίας Μυτιληναίος λέει ότι: "Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο, γιατί θα λειτουργούσαμε με κόστη σε δραχμές και θα είχαμε έσοδα από εξαγωγές σε ευρώ ή δολάρια». Άμα λέει αυτά ο Μυτιληναίος φανταστείτε για πόσο ηλίθιο έχουν τον ελληνικό πληθυσμό για να τον παραμυθιάζουν έτσι.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Μετά το μνημόνιο1 γλιτώνουμε την χρεοκοπία".
Η αλήθεια: Ο πληθωρισμός αυξάνεται, η ανεργία κάνει νέα ρεκόρ, η ανάπτυξη κάνει βουτιές, το δημόσιο χρέος απογειώνεται.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Τώρα όμως στα σίγουρα, μετά το μνημόνιο2, γλιτώσαμε την χρεοκοπία".
Η αλήθεια: Οι περισσότεροι επενδυτικοί οίκοι και οι περισσότεροι αναλυτές λένε ότι μέσα στο ευρώ το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Και πράγματι: το δημόσιο χρέος φτάνει το 150% του ΑΕΠ, η επίσημη ανεργία φτάνει το +20% και ο κοινωνικός ιστός διαλύεται.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Μετά το μνημόνιο3 γλιτώνουμε την χρεοκοπία, άλλος δρόμος δεν υπάρχει".
Η αλήθεια: Τα κονδύλια που εγκρίνουν οι Ευρωπαίοι αφορούν πλέον αποκλειστικά και μόνο το δημόσιο χρέος μας το οποίο de facto δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ήδη από τον Μάρτιο του 2010. Ταυτόχρονα μεγάλες κοινωνικές ομάδες χρεοκοπούν χωρίς ελπίδα σωτηρίας μέσα στο ευρώ και η οικονομία πνέει τα λοίσθια.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Αν η χώρα βγει από το ευρώ θα έρθουν όσοι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και θα αγοράσουν κοψοχρονιά τα πάντα."
Η αλήθεια: Η Ελλάδα ΜΕΣΑ στο ευρώ πουλάει κοψοχρονιά τη δημόσια περιουσία της (ΕΝΤΟΣ ευρώ) στις χαμηλότερες τιμές του χρηματιστηρίου των τελευταίων 20 ετών, ενώ όσο μειώνεται το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων τόσο αυτοί μετατρέπονται σε δούλους των 370 ευρώ βασικού μισθού για τις μεγάλες εταιρείες, ενώ τα ενοίκια και οι τιμές των ανώτερων στρωμάτων μένουν σε σταθερές σχετικά τιμές σε σχέση με την πτώση των μισθών. Ταυτόχρονα μέσω μνημονίων υποθηκεύουμε ακόμη και ιδιωτικές περιουσίες υπέρ των δανειστών μας που σε μια έκτακτη ανάγκη θα μπορούν να απαλλοτριώσουν μεγάλες εκτάσεις και να κατάσχουν ακόμη και σπίτια ιδιωτών. Μην μιλήσουμε για τον ορυκτό πλούτο και τα πετρέλαια-φυσικό αέριο. Κατά τα άλλα το ευρώ μας προστατεύει από την πώληση "κοψοχρονιά".

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Αυτά τα λένε όσοι έχουν ποντάρει στα CDS και στην χρεοκοπία της χώρας και άλλοι προδότες".
Η αλήθεια: Χωρίς λόγια το μέγεθος της ασχετοσύνης τους σε σχέση με την λειτουργία των αγορών....Κατά τα άλλα αναθεματισμοί χωρίς επιχειρήματα.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι :
"Κόβουμε λίγο τις συντάξεις και τους μισθούς για να αποφύγουμε την χρεοκοπία".
Η αλήθεια: Η χρεοκοπία έχει ΗΔΗ συμβεί, απλά την ανακοινώνουν σε δόσεις επειδή φοβούνται μεγαλύτερες κοινωνικές αντιδράσεις. Έτσι π.χ., αντί να πούνε ότι λόγω χρεοκοπίας οι μισθοί μειώνονται κάτω από το μισό, μειώνουν σήμερα ένα 12%, σε 8 μήνες άλλο ένα 10%, σε άλλους 6 μήνες άλλο ένα 15% κτλ

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Ο λαός πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να γίνουμε δυτικοευρωπαικό κράτος".
Η αλήθεια: Φοβούνται να ανοίξουν τις αγορές και τα επαγγέλματα για να μην θίξουν τις συντεχνίες που στηρίζουν τα μεγάλα κόμματα και αντίθετα επιλέγουν να πηδάνε τους πιο χαμηλόμισθους.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Παίρνουμε μέτρα με κοινωνική ευαισθησία για τους αδύναμους και κυρίως κατά των υψηλόμισθων".
Η αλήθεια: Γαμήσανε τους τέρμα κάτω, όσο πιο χαμηλόμισθος ήταν κάποιος τόσο μεγαλύτερο το πήδημα, όσο πιο υψηλόμισθος τόσο πιο απαλό το πήδημα. Εδώ φτάσαμε να λέμε μακάρι να είχαμε όχι έναν ιδανικό και δίκαιο σοσιαλισμό αλλά έναν νέο σκληρότερο Στάλιν για να πάρει εκδίκηση στο όνομα των νεόπτωχων και άνεργων.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Μα εντέλει με το PSI γλιτώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους μας".
Η αλήθεια: Το δημόσιο χρέος δεν μπορούμε να το πληρώσουμε ήδη από το 2010. Ούτε πρόκειται να πληρώσουμε όσο θα μείνει. Και αυτό γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα. Δεν γλιτώνουμε λοιπόν τίποτα. Το αντίθετο συμβαίνει, μας βάζουν να πληρώσουμε σε είδος τα σπασμένα που ούτως ή άλλως πληρώνουν οι άλλοι ενώ ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ότι κάθε μελλοντικό πλεόνασμα θα το δίνουμε στους σημερινούς δανειστές μας. Με άλλα λόγια δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ούτε μια τίμια και απλή χρεοκοπία που θα μας ήταν βάλσαμο στις πληγές μας.

Λαμόγια και ηλίθιοι νεοφιλελεύθεροι : "Τουλάχιστον γίνονται μεγάλες αλλαγές στο σάπιο κράτος και στην κακή δημόσια διοίκηση".
Η αλήθεια:Τα ίδια πουτανόπαιδα που μπήκαν με βίσμα επί ΠΑΣΟΚ και γαμούσαν και έδερναν επί 30 χρόνια αριστερούς και δεξιούς υπαλλήλους και πολίτες, τα ίδια πουτανόπαιδα που ήταν η πρώτη γραμμή της κατάντιας του κράτους μέσω του βύσματος του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι ηγούνται τώρα της δήθεν κάθαρσης. Αυτοί που είναι η προσωποποίηση της σαπίλας του κράτους είναι εκείνοι που και πάλι πηδάνε όσους δεν έχουν φωνή και δικαιώματα προσποιούμενοι τους φορείς αλλαγής. Τίποτα λοιπόν δεν θα αλλάξει όσο το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ (και της ΝΔ αργότερα) δεν βρεθεί τρόπος να εξαφανιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: