Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η χαρά του Μπένι.

 Γράφει ο Μικρός Φωκίων
Ο φέρελπις νέος αρχηγός του αποκόμματος ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει στερητικά σύνδρομα. Το βλέπεις στο βλέμμα του.


Εκεί που είχε συνηθίσει ανά εβδομάδα να ανακοινώνει νέα μέτρα σωτηρίας της χώρας αναγκάστηκε για μεγάλο διάστημα να μην σώζει την Ελλάδα.

Αλλά ευτυχώς για τον μελλοντικό ηγέτη που η τρόικα έρχεται να του δώσει την δόση του. Και έτσι θα έχει την χαρά για άλλη μια φορά να μας σώσει με νέα μέτρα.

Τα νέα μέτρα είναι αυτά που, όπως γίνεται με διαβολική συνέπεια, δεν επρόκειται να ληφθούν.

Τα νέα μέτρα θα έρθουν σε πακέτα. Το πρώτο πακέτο αφορά το παρελθόν και το δεύτερο το μέλλον. Και τα δύο πακέτα θα τα πληρώνουμε στο διηνεκές. Ώστε να θυμόμαστε για μια ζωή την σωτηρία της χώρας.

Πλέον θα φορολογούνται τα πάντα. Από το χύμα κρασί μέχρι το πολύτιμο οξυγόνο που καταναλώνουμε.

Μάλιστα η αναπνοή, ως αγαθό πολυτελείας (γιατί πολυτέλεια είναι να θέλεις να αναπνέεις ώστε ως ζωντανός να επιβαρύνεις το κράτος), θα φορολογηθεί με ένα ποσό κοντά τα 10 λεπτά ανά εισπνοή και 20 λεπτά ανά εκπνοή.

Το ποσό, όπως θα έλεγε και ο τσεκουράτος υπουργός, είναι ασήμαντο.

Όποιος αναπνέει πάνω από 50 φορές θα είναι υποχρεωμένος να κρατάει βιβλίο εσόδων- εξόδων, να πληρώνει ΦΠΑ, να εισφέρει στο ταμείο αλληλεγγύης των τραπεζών, να πληρώνει την εισφορά επιτηδευματία και τον φόρο βάναυσης ηλιθιότητας.

Κάθε μέρα προσεύχομαι να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Γιατί αν χρεοκοπήσει θα έχουμε μεγάλη ανεργία, τα προϊόντα θα είναι απλησίαστα, η υγεία θα είναι κενό γράμμα και θα πρέπει να πληρώνουμε για τα φάρμακα, οι μισθοί θα είναι Βουλγαρίας, τα παιδιά θα πηγαίνουν νηστικά στα σχολεία, θα έχουμε άστεγους στους δρόμους, τα σχολεία δεν θα έχουν πετρέλαιο και βιβλία, χιλιάδες άνθρωποι θα κάνουν ουρές στα συσσίτια…

Ευτυχώς, να λες, που οι καλοί τροϊκανοί μας βοηθούν… άμα υπάρχουν καλοί άνθρωποι τύφλα να έχουν οι τραπεζίτες.

Μέγας έρωτας κλαψιάρη Ανδρέα και Μπένι του μισθοφάγου. Ένας έρωτας που θεριεύει μέσω νέων μνημονιακών μέτρων. Και η απόλυτη ηδονή που θα τους προσφέρει αυτός ο έρωτας θα έρθει όταν δεν θα υπάρχει ούτε ένας πολίτης όρθιος.

Ένας δικαστικός ασελγούσε στο παιδάκι του αλλά συνέχιζε να κάνει την δουλειά του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Η υπόθεση μοιάζει πολύ με τους πολιτικούς που ασελγούν σε 11 εκατομμύρια πολίτες (εξαιρούνται τα λαμόγια, τα κομματόσκυλα, τα παπαγαλάκια και τα λοιπά στηρίγματα του συστήματος) και συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους.

Αφού παίξαμε το παιχνίδι των κόκκινων γραμμών έρχεται η ώρα των μαύρων υπογραφών.

Σαν μια γροθιά ο Παπαδήμιος και οι τρεις υποτακτικοί της τρόικας και των τραπεζών θα σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία.

Σε νέα δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή είναι κοντά στην είσοδο στην βουλή. Ιστορικά, σε εποχές κρίσης, όταν η αριστερά αποτυγχάνει να πείσει, ο φασισμός βρίσκει έδαφος να αναπτυχθεί.

Όπως έχω γράψει αρκετές φορές πολύ φοβάμαι ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και οι ανεγκέφαλοι δεν λείπουν.

Και στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, η κρίση πολιτικής και η κρίση της οικονομίας θα φέρει εξελίξεις. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Από μια γερμανική οικονομική και πολιτική δικτατορία, μέχρι έναν πόλεμο ή μια λαϊκή επανάσταση ή ένα φούντωμα του ναζισμού (το σκληρότερο πρόσωπο του φασισμού).

Αλεύρωσαν πολιτικούς στην Καλαμάτα. Το τηγάνισμα αφέθηκε για αργότερα.

Η εκκλησία αποφάσισε να αντιδράσει για το ξεπούλημα της χώρας και την δυστυχία που έχουν οδηγηθεί οι πολίτες.

Άργησε βέβαια λίγο να καταλάβει ο Ιερώνυμος τι γίνεται αλλά τουλάχιστον στην ιστορία δεν θα γραφτεί ότι δεν κατάλαβε ποτέ επειδή διάβαζε (ή δεν διάβαζε).

Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι όλο και περισσότεροι θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν το καράβι ως αρουραίοι… όσο η απόλυτη καταστροφή πλησιάζει τόσο θα αυξάνουν οι φωνές που αντιστέκονται.

Εδώ ο Πρετεντέρης μας λέει ότι ήταν αντιμνημονιακός (αυτό σε απλά ελληνικά λέγεται: κάνω πλύση εγκεφάλου στους ανεγκέφαλους ώστε να τους πείσω για το αντίθετο μιας πραγματικότητας), φαντάσου τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα.

Τον είχα παρεξηγήσει τον Λυκουρέντζο. Μπορεί να τον βλέπεις και να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, ειδικά αν ανοίγει και το στόμα του, αλλά τελικά είναι ένας πολιτικός με απίστευτο χιούμορ.

Τι είπε; Είπε, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ γιατί η ΝΔ είναι φιλελεύθερο κόμμα ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι…. Σοσιαλιστικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι ή δεν είναι το ανέκδοτο της χρονιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: