Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η συγκέντρωση – πορεία που οργανώθηκε για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, υποβαθμίστηκε μεθοδευμένα και συνειδητά και εξελίχθηκε σε μια βουβή διαμαρτυρία. 

Παρά την επιμονή μας, στη επιτροπή αγώνα που συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, η συγκέντρωση να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, να γίνουν ομιλίες και μάλιστα από τα πολιτικά κόμματα, που έτσι και αλλιώς θα κληθούν και θα πάρουν θέση στη Βουλή, για τη συγχώνευση των δημόσιων νοσοκομείων, άρα και για την περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων και του δημάρχου συμπεριλαμβανομένου, επέμεναν και τελικά αποφάσισαν η συγκέντρωση να είναι βουβή. Επικαλέστηκαν την ανάγκη της «ενότητας», της αποφυγής αντιπαραθέσεων, μέχρι και διλήμματα για τυχόν ακρότητες και κάθε είδους αποδοκιμασίες στους ομιλητές προέβαλαν !   Αλήθεια τι έχουν να φοβηθούν από μια πολιτική αντιπαράθεση ; 
Στην πραγματικότητα, ο στόχος τους ήταν άλλος και έγινε φανερός στους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση, όταν μετά το ψήφισμα που διάβασε ο δήμαρχος, «τα μάζεψαν» με συνοπτικές διαδικασίες, οδηγώντας τους συγκεντρωμένους σε μια άνευρη και ανώδυνη πορεία προς το Νοσοκομείο.
Ο στόχος τους είναι η κινητοποίηση να μην πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά. Να μην καταδείξει τις αιτίες της κατάστασης και να μην αποδοκιμάσει τους υπεύθυνους. Να μην δώσει την προοπτική της αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΑΣ για το λαό.
 Γιατί είναι γνωστή η κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, απλήρωτοι εργαζόμενοι και γιατροί, υπερτιμολογήσεις στην προμήθεια εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών που πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, φακελάκια, εισιτήριο στους ασθενείς κ.ο.κ.
Απαξιώνουν διαχρονικά τη δημόσια Υγεία στη συνείδηση του λαού, με τη συστηματική καλλιέργεια της άποψης ότι η υγεία πωλείται και αγοράζεται (από όποιους έχουν τη δυνατότητα) και τελικά ενισχύουν τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτόν.
Από τον παραπάνω κανόνα της υποβάθμισης, δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση  το Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Με την ψήφιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που εντάχθηκε απροκάλυπτα στα μέτρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, για δραστική περικοπή όλων των κοινωνικών παροχών, η δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Υγεία «μεταβιβάστηκε» την τοπική και περιφερειακή διοίκηση, αντίστοιχα.  Όταν όλες οι άλλες παρατάξεις πανηγύριζαν για τη δήθεν αναβάθμιση του ρόλου των Δήμων και των Περιφερειών με τέτοιου είδους (και όχι μόνο) αρμοδιότητες, εμείς αναδεικνύαμε το πρόβλημα και κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου. Προσπαθούσαμε να ενημερώσουμε το λαό για τις άμεσες επιπτώσεις που θα υποστεί με την  εφαρμογή της πολιτικής αυτής.
Τώρα όμως, όλοι τους εμφανίζονται δήθεν εμβρόντητοι με την πρόταση της επιτροπής, που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας για την «αξιολόγηση» των δημόσιων Νοσοκομείων, με σκοπό τη συγχώνευσή τους, στην οποία περιλαμβάνεται και το Νοσοκομείο Λιβαδειάς.  Μάλιστα, συνεχίζουν να καλλιεργούν αυταπάτες και να καθησυχάζουν το λαό, με μπροστάρηδες του κυβερνητικούς βουλευτές, που προσπαθούν να υποβαθμίσουν την αξία της παραπάνω πρότασης (Λιαρόπουλου).
Καλούμε το λαό της ευρύτερης περιοχής μας, να είναι σε επαγρύπνηση. Να πάρει στα χέρια την υπόθεση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και της δημόσιας υγείας γενικότερα.
Να εκμεταλλευθεί την εμπειρία του και να βγάλει τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα. Καμία εμπιστοσύνη στις πολιτικές δυνάμεις και στους τοπικούς εκφραστές της, που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Καμία ανοχή στους βουλευτές που έχουν ψηφίσει τις αναδιαρθρώσεις που έφεραν μειώσεις μισθών, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, διάλυση του Ασφαλιστικού, επιβολή πλήθους φόρων, συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, συγχώνευση και κατάργηση σχολείων και νοσοκομείων.
Να μην εγκλωβιστεί στα δικά τους διλήμματα και αδιέξοδα. Να οργανώσει τη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση, τη μεγάλη
λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της κυρίαρχης, καταστροφικής για το λαό, εκμεταλλευτικής πολιτικής, με στόχο τη δική του, τη λαϊκή εξουσία.   
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
                                      Νώντας Κοτσικώνας
                                      Πέτρος Αρκουμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: