Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κανείς πλέον δεν μπορεί να κρύβεται

Του Χρήστου Δημήτρη

Ο χρόνος κυλάει και η θέση της χώρας γίνεται όλο και πιο δύσκολη, απελπιστική. Μια κρίση ελλείμματος και χρέους σε συνθήκες και διαστάσεις δύσκολες, αλλά αντιστρέψιμες, έγινε εργαλείο στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και των νεοφιλελεύθερων αμερικανικής προέλευσης thing tank για ένα πείραμα κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, διάλυσης της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων και αρπαγής -ουσιαστικά- των περιουσιακών που διαθέτουν οι Έλληνες. Ένα πείραμα που μετατρέπει τη χώρα σε ένα δευτέρας κατηγορίας προτεκτοράτο των δανειστών μας. Και είναι δευτέρας κατηγορίας, καθώς οι δανειστές μας δεν έχουν καμία υποχρέωση να προστατεύουν τη χώρα από εξωτερικούς κινδύνους όπως για παράδειγμα κάνουν οι αμερικανοί στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.


Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ σύμβαση του Μνημονίου (μνημείο υποτέλειας) έμεινε ουσιαστικά και με συνενοχή των μεγάλων ΜΜΕ κρυφή από τον ελληνικό λαό χώρια ότι παραβιάστηκαν θεμελιώδεις συνταγματική κανόνες με κυνικούς εκβιασμούς και απλή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Θα έβαζα στοίχημα πως ούτε το 10% των βουλευτών που το ψήφισαν γνωρίζει έστω και τώρα τους όρους της δανειακής σύμβασης. Ο Γιώργος Παπανδρέου, που είχε εκλεγεί με ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα, δεν δίστασε να εφαρμόσει τα εντελώς αντίθετα, υιοθετώντας πλήρως και με δογματική πίστη αυτή τη νεοφιλελεύθερη συνταγή εκβιάζοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον ελληνικό λαό πως, αν δεν ακολουθούσε την πολιτική του Μνημονίου, η χώρα θα χρεωκοπούσε, αδυνατώντας να καταβάλει μισθούς και συντάξεις. Με τη δανειακή σύμβαση ύψους 110 δισ. ευρώ και με την πρωτοφανή συμμετοχή του ΔΝΤ στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, υποσχέθηκε πως είμαστε ασφαλείς για τουλάχιστον 3 χρόνια, όσο περίπου και η κυβερνητική του θητεία, και στα χρόνια αυτά θα επανέφερε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης!

Η ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ χρεωκοπία της συγκεκριμένης συνταγής σε σχεδόν ένα χρόνο εφαρμογής, είναι πλέον πανθομολογούμενη. Πλην όμως ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει την πολιτική κατεδάφισης των πάντων και πασών αποκαλύπτοντας σε όλους και στο μεγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ, πως εξ αρχής το σχέδιό του, ακριβές αντίγραφο των οδηγιών του Μίλτον Φρίντμαν, ήταν η ιδιωτικοποίηση ολόκληρης της χώρας και η παράδοσή της στο διεθνές κεφάλαιο. Η επιχείρησή του να συνεχίσει με δεύτερη δόση δανείων ολικής υποθήκευσης - υποδούλωσης ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής έβγαλε το λαό στους δρόμους και σήμανε συναγερμό στο ΠΑΣΟΚ, στελέχη και βουλευτές του οποίου αντιλαμβάνονται πως ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ΠΑΣΟΚ! Κανείς πλέον δεν μπορεί να κρύβεται.

Η ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΗ αθωότητα του Παπανδρέου δεν πουλάει άλλο και ελάχιστους μπορεί να παραπλανήσει. Καλεί τους πολίτες να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βγάλουμε τον τόπο από την παγίδα που αυτός μας έσπρωξε. Ξεσηκώνονται πλέον όλοι. Στην Κρήτη χιλιάδες πολίτες στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων απαίτησαν άμεση δημοκρατία στέλνοντας εξώδικες διαμαρτυρίες με τις οποίες καλούν τους βουλευτές των νομών τους να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο, σε συνέχεια του Μνημονίου, είναι πράξη παράνομη αντισυνταγματική και εθνικά καταστροφική, επιφυλασσόμενοι να ασκήσουν ενδίκως τα δικαιώματά τους.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ του κ. Παπανδρέου έλαβε τέλος. Κοινώς, η κοινωνία τον πήρε χαμπάρι. Πρωθυπουργός που ρωτάει μέσα στο κοινοβούλιο, αν θέλουμε να μας φέρνει λεφτά για να πληρωνόμαστε, είναι επικίνδυνος. Δανείζεται με υποδουλωτικούς όρους χρήματα, με σκοπό να παρατείνει τον χρόνο εξουσίας του, αδιαφορώντας για το πόσοι πληρώνονται με τα χρήματα που φέρνει, ποιοι και κυρίως πώς θα τα εξοφλήσουν. Πρωθυπουργός που το βουτάνε το 10% του ΟΤΕ έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ για ορντέβρ, που παρακολουθεί τη μεγάλη φυγή της ελληνικής νεολαίας στα ξένα και εκλιπαρεί συναίνεση αρκεί να είναι στην εξουσία, είναι αυστηρώς ακατάλληλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: