Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Παπανδρέου: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε τον Καλλικράτη»


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει την διαρθρωτική αλλαγή στις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσω του σχεδίου Καλλικράτης, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Εσωτερικών, Γ. Ντόλιου. ¨οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Παπανδρέου «ο ελληνικός λαός μας ψήφισε για να κάνουμε αλλαγές και όχι μερεμέτια».
Συνεχίζοντας,ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχει «ευρύτερη συναίνεση» και τόνισε ότι το σχέδιο αυτό το είχε εξαγγείλει και η ΝΔ, αλλά δεν το έκανε ποτέ.
Νέες αντιδράσεις από τη Θεσσαλονίκη
Αντίθετους βρίσκει το σχέδιο «Καλλικράτης», τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη αλλά και τον δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
«Προσωπικά είμαι αντίθετος στη "μητροπολιτική" απομόνωση της Θεσσαλονίκης. Θεωρώ ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει απόλυτη οικονομική εξάρτηση των περιφερειών από το κράτος και τις διαθέσεις του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών. Αντί να πάμε σε πλήρες άνοιγμα της αυτοδιοίκησης στην κοινωνία, θα έχουμε πάνω από τα κεφάλια των αιρετών διορισμένους γενικούς διοικητές», δήλωσε ο κ.Ψωμιάδης.
Από την πλευρά του, ο κ.Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του: «Δυστυχώς οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν τελείως γενικές και αόριστες. Δεν ελέγχθη απολύτως τίποτε για τα θέματα της «χωροθέτησης» των νέων δήμων, των «ορίων» και των «αρμοδιοτήτων» της Μητροπολιτικής Διοίκησης Αθηνών και Θεσσαλονίκης, της «κοστολόγησης» των νέων αρμοδιοτήτων και το ύψος των πόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: