Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αποκαλύψεις Ε.Μυτιληναίου: "Έτσι παίχθηκε το παιχνίδι των spreads" και έστειλαν τη χώρα στο ΔΝΤ!

Mία πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή του πως παίχθηκε το παιχνίδι των spreads δόθηκε χθες από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Μυτιληναίος Α.Ε. Ευάγγελο Μυτιληναίο. Είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος των επιχειρήσεων με μεγάλη γνώση της αγοράς και ειδικά της χρηματιστηριακής αγοράς αποκαλύπτει πώς με δέκα χαρτιά ομολόγων (!!!) όλα κι όλα και χρησιμοποιώντας τα διεθνή ΜΜΕ έφτασαν τα ελληνικά spread στις 1047 μονάδες. Πραγματικά καλύτερη περιγραφή της «νόμιμης» απάτης που μας οδήγησε δεμένους χειροπόδαρα στο ΔΝΤ δεν μπορούσε να υπάρξει.

Με αφορμή ερώτηση μετόχου κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, ο Ε.Μυτιληναίος περιέγραψε πώς ανέβαιναν τεχνητά τα spreads, συμπαρασύροντας και τις αγορές.
"Κερδοσκόποι κατάφερναν στην αρχή της ημέρας", είπε, "να διαμορφώνουν υψηλότατα πλασματικά spreads με ελάχιστα κομμάτια. Η υψηλή τιμή καταγραφόταν, τα διεθνή οικονομικά πρακτορεία έβγαζαν έκτακτα reports για «νέο ρεκόρ spread στα ελληνικά ομόλογα και οι αγορές έπαιρναν τη σκυτάλη.
Οι μεγάλες χτυπούσαν το ευρώ, οι μικρές τα χρηματιστήρια.
Όταν το δεκαετές ελληνικό ομόλογο έφτασε στις 1.047 μονάδες βάσης, ζήτημα ήταν αν άλλαξαν χέρια 10 ομόλογα στην τιμή αυτή! Η συνέπεια ήταν φυσικά να βγουν δισεκατομμύρια από το σορτάρισμα της αγοράς. Όλα ξεκινούσαν από το παιχνίδι στο spread με ελάχιστο κόστος μερικών χιλιάδων ευρώ", κατέληξε ο Ε.Μυτιληναίος.
Και μη χειρότερα...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: