Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Νέoς κύκλος απεργιακών κινητοποίησεων


Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη 20 Μαΐου οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Την απεργία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Στις 11:00, θα γίνει η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως. Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή. Νωρίτερα, στις 10:00, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας.
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφοριακοί, τελωνειακοί, δάσκαλοι και καθηγητές, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τραπεζικοί και ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. 
Επίσης, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης. Έχει αποφασίσει επιπλέον 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Θα νεκρώσουν και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της συμμετοχής των λιμενεργατών στην κινητοποίηση.
Κανονικά θα γίνουν τα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς στην απεργία δεν θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: