Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ντροπή !!!

Τι γενναιόδωρη κυβέρνηση, τι σκληρή και επιτυχημένη διαπραγμάτευση με τους κακούς του ΔΝΤ, τι αγώνα επιβίωσης, πόσο φοβερή ήταν η μάχη για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. ΜΠΡΑΒΟ στην κυβέρνηση, κατάφερε το ακατόρθωτο. Να πείσει τους ξένους τεχνοκράτες ότι δεν πρέπει να πληγούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Κι έτσι, τα μέτρα δεν είναι τόσο σκληρά όσο λένε τόσες ημέρες…
Βρε δεν ντρέπεστε κάφροι επικοινωνιολόγοι και πρόθυμοι δημοσιογράφοι της εύκολης ενημέρωσης (με σημειώματα από τον Παμπούκη);
Μα τέτοιον αγώνα για να δείξουν τα κανάλια πόσο άντεξε η κυβέρνηση στις πιέσεις του ΔΝΤ και δεν έκοψε τους μισθούς; Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ως άλλοι σταυροφόροι νίκησαν το «τέρας» και κατάφεραν να διασώσουν όλους εμάς τους κακόμοιρους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Θα εμφανιστούν την Κυριακή στα διαγγέλματά τους για να μας πουν ότι τα μέτρα είναι επώδυνα αλλά αναγκαία κι ότι μετά από αγώνα σώθηκαν μερικά εκατομμύρια εργαζόμενοι.
Και γιατί οι δικές μας πληροφορίες έλεγαν ότι τα μέτρα σοκ είχαν ήδη αποφασιστεί από την Παρασκευή; Και γιατί η αποκλειστική είδηση του Mega για μυστική συνάντηση υπουργών και τρόικας δεν ήταν και τόσο… μυστική αλλά είχαν ειδοποιηθεί οι κάμερες για να καταγράψουν μια «σκληρή διαπραγμάτευση» όπως θέλησε το Μαξίμου να το περάσει στον κόσμο.
Θα πουν οι πολίτες και ειδικά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι: «Ευτυχώς σωθήκαμε χάρη στην κυβέρνηση που δουλεύει ακόμη και Σάββατο βράδυ για να πείσει τους ξένους που θέλουν να μας φάνε το μισθό».
Θα έχουμε λοιπόν με λίγα λόγια πολίτες δύο ταχυτήτων. Οι «κακοί» δημόσιοι υπάλληλοι που χάνουν όχι δύο αλλά τρεις μισθούς με τις περικοπές στα επιδόματα και οι καλοί ιδιωτικοί που δεν θα χάσουν μισθούς για να μην καταρρεύσουν τα ταμεία.
Αφήστε δε που έχουν ξεκινήσει κάποιες άλλες διαρροές ότι δεν θα κοπούν ούτε στο δημόσιο τομέα τα δώρα αλλά ένα μέρος τους που θα ενσωματωθεί στο μισθό. Ακόμη πιο γενναιόδωρη η κυβέρνηση δηλαδή.
Δε σε σφάζω αλλά σου κόβω χέρια – πόδια και σε ρίχνω στη θάλασσα για να κολυμπήσεις.
Ή για να χρησιμοποιήσω κάτι πιο… σόκιν. Αποφάσισε η κυβέρνηση να κάνει.. σεξ στους πολίτες παρά τη θέλησή τους και τους δίνει και λίγη βαζελίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: