Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ζητιάνα η Αφροδίτη της Μήλου σε νέο εξώφυλλο του Focus

Tο γερμανικό περιοδικό Focus ξαναχτύπησε! Μετά τον σάλο που προκάλεσε το εξώφυλλο που παρουσίαζε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα, η θεά του ελληνικού δωδεκαθέου, περιτυλιγμένη με μια κουρελιασμένη ελληνική σημαία, έχει παρατεταμένο το χέρι της... ζητιανεύοντας.
Το πρωτοσέλιδο που γερμανικού περιοδικού έχει τον τίτλο «Η Ελλάδα και τα χρήματά μας» και το κείμενο στο οποίο παραπέμπει αναφέρεται στα κονδύλια που θα καταβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Τόσο η Ελλάδα, όσο και η απόφαση της Γερμανίας να συνεισφέρει στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας έχουν κατακριθεί δριμύτατα από μερίδα του γερμανικού Τύπου, με πρόσφατα δημοσιεύματα να αναφέρονται στην Άνγκελα Μέρκελ κάνοντας λόγο για «στρατηγική που δεν απέφερε» και αναφέροντας ότι «ουδείς μπορεί να πιστέψει τους Έλληνες ότι θα προχωρήσουν σε ραγδαίες περικοπές δαπανών».
Από την άλλη, η μεγαλύτερη γερμανική οικονομική εφημερίδα, η Handelsblatt, καλεί σήμερα, με επιστολή της,τους αναγνώστες της να αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού κράτους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.
Όπως επίσης επισημαίνει η εφημερίδα, τη σχετική καμπάνια υπογράφουν δημοσιογράφοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χανς Άιχελ, ο οποίος αναφέρει ότι δεν έχει αγοράσει ποτέ του ομόλογα, αλλά θα το κάνει τώρα και θα είναι ελληνικά.
«Θέλουμε να είμαστε η φωνή της λογικής. Και εμείς ασκούμε κριτική, αλλά με σύνεση, και εμείς θέλουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά στο πλαίσιο των ισχυουσών συνθηκών της Λισαβόνας. Επειδή γνωρίζουμε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι το καλύτερο κομμάτι της γερμανικής ιστορίας…Με το πακέτο μέτρων η κυβέρνηση στην Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα που αξίζει το σεβασμό μας. Διότι μπορεί οι Έλληνες να έχουν αμαρτήσει αλλά έχουν μετανιώσει», αναφέρουν σε σχόλιο τους οι αρχισυντάκτες της εφημερίδας. νέο εξώφυλλο του Focus



Δεν υπάρχουν σχόλια: