Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Είμαστε πλέον εμείς και αυτοί…


Στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν σύμφωνα να με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας. Η φορολόγησή τους θα μπορούσε να αποφέρει στα δημόσια ταμεία 9 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον.
Να σκεφτούμε ότι πέρα από τα φορολογικά έσοδα, η σύλληψη της φοροδιαφυγής θα έφερνε αυτόματα αύξηση του ΑΕΠ κατά 50 δισεκατομμύρια με ότι αυτό επιφέρει στο χρέος ως ποσοστό ή στις δυνατότητες αναχρηματοδότησης του… Όταν 26 δισεκατομμύρια είναι οι δαπάνες για μισθοδοσία και όλες τις συντάξεις
Τι μπορούν να κάνουν; Μια απλή διασταύρωση Ε1 με το ύψος των καταθέσεων και το Ε9 και έχεις όλη τη φοροδιαφυγή στο πιάτο …
Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν είναι πχ δηλωμένα στο Ε9. Μα έχεις λογαριασμούς ΔΕΗ, κτηματολόγιο, κίνηση πιστωτικών καρτών, κίνηση τραπεζικών λογαριασμών, ΙΧ και χιλιάδες άλλες βάσεις δεδομένων που είναι έτοιμες και περιμένουν τους φωστήρες της πλατείας Συντάγματος..
Με ένα απλό ΠΔ μπορεί να δεσμεύεται και να κατάσχεται το ποσό των φόρων από τις Τραπεζικές καταθέσεις, χωρίς φορολογικά δικαστήρια, περαιώσεις και τακτοποιήσεις.
Αντιθέτως αυτοί εντοπίζουν το πρόβλημα είτε στους δημοσίους υπαλλήλους είτε στα δώρα των συνταξιούχων.
Το πρόβλημα τους είναι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και οι συλλογικές συμβάσεις.
Η αποζημίωση απόλυσης και το επίδομα ανεργίας.
Με άλλα λόγια, το αληθινό πρόβλημα είναι ότι μας δουλεύουν κανονικά. Πρόβλημα θέλησης υπάρχει … δεν θέλουν να κάνουν ντα αυτονόητα για την σωτηρία της χώρας και των κατοίκων της.
Είμαστε πλέον εμείς και αυτοί…
Ο Ιθαγενής
ΥΓ
Περιδιαβαίνοντας στην ιστοσελίδα του κυρίου Γεωργίου Παπανδρέου και έπεσα πάνω σε φωτογραφίες από τη διαδήλωση που είχε συμμετάσχει για το ασφαλιστικό το 2008 που θα καταργούσε όταν γινόταν κυβέρνηση.
Αλλά τι λέω; Εδώ «δεν θα μείωνε εισοδήματα και θα έβαζε νέους φόρους γιατί είναι αναποτελεσματική και άδικη πολιτική που θα οδηγούσε την οικονομία σε ύφεση»
Έφερε λοιπόν τη λογιστική κατάσταση περικοπών του κυρίου δεν υπάρχει σάλιο και αφού ζούμε τι να κάνουμε την βάφτισε νομοσχέδιο και την προωθεί για ψήφιση. Δεν θα κρίνω τα ανώτερα μαθηματικά 35=40 ούτε την αύξηση του εργασιακού βίου με λιγότερες αποδοχές αλλά είναι μια θαυμάσια έκθεση ιδεών που οι αναλογιστικές μελέτες θα ακολουθήσουν το νομοσχέδιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: