Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πιέζει η τρόικα για το ασφαλιστικό


Οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με επιστολή τους στο υπουργείο Εργασίας ζήτησαν την  εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος από το 2015 αντί για το 2018.
Οι ειδικοί εκτός από το πρεσάρισμα που ασκούν για την ταχύτερη εφαρμογή του ασφαλιστικού, ζητούν την καθιέρωση των 40 ετών εργασίας ως υποχρεωτική προϋπόθεση για πλήρη σύνταξη και την ύπαρξη ποινής 6% ανά χρόνο για σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση 40 χρόνων. Διαφωνούν με την εξαίρεση των ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων και ζητούν να υπάρχουν αποκλειστικά τρία ταμεία. Παράλληλα, ζητούν να μειωθούν οι συντάξεις στις άγαμες και διαζευγμένες κόρες δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και η σύνταξη χηρείας να μην καταβάλλεται σε ηλικία μικρότερη των 50 ετών και να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για  σκληρό μαρκάρισμα της τρόικας τονίζοντας ότι  « από την Πέμπτη έχω επιστολή του επικεφαλής της τρόικας να πάμε το 2015. Διατηρούμε τα επιχειρήματά μας. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να στηρίξει τις επιλογές μας για το 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια: