Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 20 ΜΑΗ ( ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ )

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 20 ΜΑΗ 
ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ  ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ  ΣΤΑ 70 ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ 300 € 

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, δεν έχουμε άλλα περιθώρια.

Ήρθε  η ώρα να μιλήσουμε  εμείς. Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο, που δημιουργεί τους όρους για την επιστημονική πρόοδο. Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις καθετί που κινείται θα πάψει να κινείται. Ήρθε η ώρα να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγεται.
Μας λένε ψέματα, ότι δεν υπάρχουν λεφτά, όταν η πλουτοκρατία καταγράφει συνεχή άνοδο κερδών από το βάθεμα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Ψεύδονται όταν ισχυρίζονται, ότι είναι πατριωτικό καθήκον η στήριξη αυτής της πολιτικής αφού γνώμονας της είναι η άνοδος των κερδών των μονοπωλίων, δηλαδή μιας κοινωνικής μειοψηφίας που ζει παρασιτικά.
Είναι στο χέρι της εργατικής  τάξης το φρενάρισμα και η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όρος και προϋπόθεση είναι η αποφασιστική αναμέτρηση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.
Πατριωτικό  μας καθήκον είναι οι αγώνες που ανοίγουν δρόμους για μια άλλη κοινωνία. Απαιτείται μια κοινωνία που το κουμάντο θα το κάνουμε εμείς στα μέσα παραγωγής, η βάση της θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός με γνώμονα τη διασφάλιση της ευημερίας του λαού, είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα, με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ’ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας. Μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στόχος πρέπει να είναι η ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Αιμοδότης αυτής της υπόθεσης μπορεί να γίνει η ορμητική ένταξη της νεολαίας στο ταξικό, εργατικό κίνημα.
Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο την καταδίκη μας σε μόνιμη φτώχεια, ανέχεια και ανεργία. Οι νέοι και οι νέες δεν πρέπει να ανεχτούν ένα μέλλον πολύ χειρότερο σε σχέση με τις δεκαετίες ’70 – ΄80 – ΄90. Ο καπιταλισμός έχει χρεοκοπήσει. Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροβελτιώσεις. Κίνητρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος της πλουτοκρατίας, πράγμα ασυμβίβαστο με την ευημερία της τάξης μας.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισες,
Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Υπάρχει πείρα. Το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκαν αγώνες που διαμόρφωσαν μια σθεναρή πρωτοπορία έτοιμη για σκληρές ταξικές αναμετρήσεις. 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΛΥΣΗ
ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  20 ΜΑΗ  ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ) 
ΤΟ  Δ/Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: