Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Aντιδράσεων συνέχεια για τον Kαλλικράτη

Μετά την αρνητική στάση απέναντι στο σχεδίο «Καλλικράτης» που κράτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, 
κατά τη χθεσινή πρώτη συζήτηση στη Βουλή του εν λόγω σχεδίου νόμου, στην καταψήφιση επί της αρχής του «Καλλικράτη» προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, χωρίς όμως τη συμμετοχή των μελών του ΔΣ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αποχώρησαν.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι η Ένωση δεν μπορεί να συναινέσει στην ψήφιση του «Καλλικράτη», ενώ με τη στάση του συντάχθηκαν και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όχι» στο νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» είπε και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικησεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. της Ενωσης, αλλά αποφάσισε τη συμμετοχή της, διά του πρόεδρου της, στη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «να προβάλει τις αποφάσεις των συνεδρίων και να καταθέσει τις προτάσεις όλων των παρατάξεων».
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον «καλλικράτη» ανά την επικράτεια. Υπό παραίτηση τελούν, διαμαρτυρόμενοι για τον «Καλλικράτη», ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νέσσωνα Λάρισας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του οργάνου. Αιτία διαμαρτυρίας το γεγονός ότι η έδρα του νέου Δήμου -ο οποίος θα ονομάζεται Δήμος Τεμπών -θα είναι στο Μακρυχώρι, κάτι με το οποίο διαφωνεί η αιρετή ηγεσία του Δήμου Νέσσωνα.
Και ο Δήμος Λαρισαίων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να διεκδικήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, τη συνένωση με 5 γειτονικούς δήμους, πλην Γιάννουλης και Κοιλάδας που υπάγονται σε αυτόν σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου. Ο Δήμος Λαρισαίων διεκδικεί τους δήμους Νίκαιας, Κραννώνας και Πλατύκαμπου, όπως άλλωστε προέβλεπε και η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα, συνεχίζεται ο αποκλεισμός της 133 Σμηναρχίας Μάχης στο Ηράκλειο από κατοίκους του Καστελίου, που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Καλλικράτης». Τέλος, δημότες της Νέας Αλικαρνασσού θα κάνουν στις 7.30 το απόγευμα καθιστική διαμαρτυρία, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.


Σχόλιο 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιεικώς " ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΊΚΙΑ " δημοτικοί άρχοντές μας.

Να σας χαιρόμαστε..... μην μας πάθετε τίποτα!!!