Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Υποκρισία και τίποτα για την ταμπακιέρα...

ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΙ αυτός ο Κώστας Σημίτης! Φοβερό πράγμα να κυβερνάς τη χώρα από το 1996 έως το 2004 και 6 χρόνια μετά να μαθαίνεις ότι εκείνη την περίοδο κάποιοι από την κυβέρνησή σου έπαιρναν μίζες, συγνώμη, «χορηγίες»...
Γι' αυτό ο άνθρωπος έβγαλε ανακοίνωση όπου δηλώνει και «θλιμμένος» και «εξοργισμένος» με αυτά που μαθαίνει. Ενας ακόμη στο ΠΑΣΟΚ που ...πάγωσε από έκπληξη, μετά από τον σημερινό πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.
Αλλά πώς θα μπορούσε να γίνει! Τότε ο ένας ασχολούνταν με το να βάλει τη χώρα στην ΟΝΕ ως πρωθυπουργός και ο άλλος με τα εθνικά θέματα ως υπουργός Εξωτερικών.
Δεν είχαν χρόνο να ελέγξουν τι έκαναν τα στελέχη της κυβέρνησής τους. Αλλωστε, πού να ...πάει το μυαλό τους πως θα μπορούσαν να συμβούν τέτοια πράγματα...
Σημασία είχε και έχει να σώζεται ο καπιταλισμός.
ΠΑΝΤΩΣ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ότι ο Τάσος Μαντέλης θα μείνει ...εντός Ελλάδας για το επόμενο διάστημα μιας και του απαγορεύθηκε η δυνατότητα εξόδου από τη χώρα με εισαγγελική εντολή.
Σε αυτή τη χώρα να απαγορεύσεις την έξοδο ενός προσώπου είναι (σχετικά) εύκολο πράγμα. Το να απαγορεύσεις την έξοδο ...κεφαλαίων (δηλαδή χρημάτων) είναι, αντιθέτως, πάρα πολύ δύσκολο.
Γιατί εισαγγελική εντολή που να απαγορεύει μια τέτοια διακίνηση βάλλει ευθέως κατά των βασικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θεωρείται πέρα για πέρα κατακριτέα.
Ασε που για να απαγορεύσεις την έξοδο χρημάτων πρέπει πρώτα να τα ...βρεις, πράγμα επίσης αδύνατο λόγω τραπεζικού και επιχειρηματικού απορρήτου.
Ετσι, λοιπόν, τα (πολλά) λεφτά μπορούν να «σουλατσάρουν» σε ολόκληρο τον πλανήτη, να πηγαίνουν από off shore, σε χώρες επιχειρηματικούς παραδείσους και από ελβετικές τράπεζες πάλι σε off shore ανενόχλητα.

Κι εμάς εδώ να μας κοροϊδεύουν και να μας υπόσχονται πως θα πέσει ...άπλετο φως και όλα θα βγούνε στη φόρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: