Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ας πρόσεχε κι ο λαός τι ψήφιζε.

Tου Γ. Παπαδόπουλου Τετράδη
 Εξερράγησαν μεσοβδόμαδα οι βουλευτές στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου για την κρίση και τη διαφθορά, θιγμένοι από την επίθεση που τους έχει κάνει ο κόσμος, βρίζοντας κι αυτούς και τη Βουλή, μετά τα μέτρα λιτότητας και το φόβο για όσα επακολουθήσουν.
Αφού επιτέθηκαν στους επιχειρηματίες, κατηγορώντας τους για διεφθαρμένους, που τα παίρνουν από το σύστημα -ξέχασαν να μας πουν ποιοι τους τα δίνουν των επιχειρηματιών- τα έβαλαν και με τους πολίτες, που ζητούσαν «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».
Οι βουλευτές -όσοι-, μάλλον δεν έχουν επίγνωση ούτε της θέσης τους ούτε του πρωταγωνιστικού ρόλου, που έχουν παίξει στην ηθική και οικονομική απαξίωση της χώρας. Οι κορόνες τους για την περικοπή των μισθών και επιδομάτων τους, όπως και για τη συμβολή τους στη λειτουργία του κράτους -αυτού του οργίου διαφθοράς-, αποδεικνύουν ότι είναι πωρωμένοι από το ρουσφετολογικό τους κώδικα.
Η αποστροφή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή σ' εκείνη τη συνεδρίαση φτάνει από μόνη της για να δείξει το μέγεθος της σαπίλας: Ο βουλευτής, είπε, πρέπει να αμείβεται αξιοπρέπως γιατί δεν είναι υπάλληλος των κομμάτων και των επιχειρηματιών. Αν δεν το κατάλαβε ο αναγνώστης, ο κ. Παπουτσής, αλλά και πολλοί συνάδελφοί του στη Βουλή, επισείουν τον κίνδυνο να υποκύψουν εκπρόσωποι του λαού σε δωροδοκία αν δεν παίρνουν ικανοποιητικά λεφτά!
Που σημαίνει, ότι ο βουλευτής δεν έχει de facto συνείδηση, πως εκπροσωπεί πολίτες και έχει υποχρέωση απέναντί τους! Η θέση του εξαρτάται από πόσα λεφτά παίρνει!
Το κακό είναι ότι και βουλευτές και κόμματα ψηφίζουν κατά κόρον νόμους που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα εναντίον του λαού, είτε από ιδεολογία είτε για τις συνδρομές. Κι αυτό προστίθεται στην παραπάνω επιεικώς απαράδεκτη πιθανότητα, που επισείει ο κ. Παπουτσής και άλλοι βουλευτές.
Μπορεί το σύνθημα «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» να είναι πολιτικώς ανεγκέφαλο, γιατί στρέφεται κατά της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αλλά πιο ανεγκέφαλη είναι η πορεία της πλειοψηφίας των βουλευτών της τελευταίας 30ετίας, που την έκαναν τη Βουλή μπουρδέλο στη συνείδηση του λαού.
Ας πρόσεχε κι ο λαός τι ψήφιζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: