Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Πιράνχας



Μόλις πέντε μέρες πέρασαν,από τότε που και τυπικά μπήκαμε στη δίνη της κρίσης και επαληθεύτηκαν όσοι προέβλεψαν νεκρούς, με τις κοινωνικές συγκρούσεις.
Το ανίκανο και ανήμπορο κράτος να προστατέψει τους τρεις εργαζόμενους της Μαρφίν από τη μια και την αδιάφορη εργοδοσία (έλλειψη πυρόσβεσης, έξοδος κινδύνου κλπ.) από την άλλη, έχουμε αυτό το οδυνηρό αποτέλεσμα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ακριβοπληρωμένα κοράκια της τηλεόρασης, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σαν πιράνχας έπεσαν πάνω στα θύματα, επί δυο μέρες συνεχώς, για να ανεβάσουν μόνο και μόνο τα νούμερα της τηλεθέασης και στη συνέχεια το πακέτο των διαφημίσεων. Έδωσαν ρεσιτάλ υποκρισίας και ψεύτικων δακρύων με επιτυχία, δείγμα στήριξης του πολιτικοοικονομικού συστήματος.
Με λίγα λόγια έψαχναν την κάθε ανούσια λεπτομέρεια του δυστυχήματος χωρίς να κάνουν αναφορά στα βαθύτερα αίτια της αποτρόπαιας πράξης.
Τα λίγα λόγια διέθεσαν για την μεγάλη πορεία των εργαζομένων, ήταν προσχηματικά. Οι δε συνομιλητές τους (βουλευτές και διάφοροι πολιτικοί) έριξαν κι αυτοί μπόλικο δάκρυ μαζί τους και δεν παρέλειψαν κάποιοι να ρίξουν τα καρφιά τους στην αριστερά. Τώρα αντιλήφθηκαν, πως η Ελλάδα διασύρεται όχι από την χρεοκοπία του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος,αλλά από τα πανό της Ακρόπολης.
Η Ακρόπολη έστειλε ένα μήνυμα ξεσηκωμού στην Ευρώπη και όπως φαίνεται οι Ευρωπαίοι το πήραν. Κορυφαία στελέχη της Ε. Ε. ανησυχούν για τυχόν εξάπλωση της φωτιάς στην Ευρώπη. Ακόμα δεν είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα του πειράματος, που γίνεται πάνω στον ελληνικό λαό.
(Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να γίνει πιο σαφής, λέγοντας πως η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν πειραματόζωο).
Τα ψέματα που μας αραδιάζουν εδώ και τριάντα χρόνια, να μην πάω πιο πίσω, συνεχίζονται με άμεσο αντίκτυπο στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Σύσσωμη η βουλή (βιτρίνα του καπιταλισμού) φέρει ακέραια την ευθύνη. Η αριστερά, επειδή γνωρίζει το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται εκεί μέσα, και αφού δεν εισακούστηκε ποτέ, όφειλε να παραιτηθεί ομαδικά.
Δυο εκπρόσωποι είναι αρκετοί, για να χρησιμοποιήσουν κι αυτό το βήμα.
Ο Λαός δεν σέβεται πια το "Ναό της Δημοκρατίας". Η θέση και ο ρόλος της Αριστεράς είναι έξω από τη βουλή, στον τόπο δουλειάς, στο πεζοδρόμιο και στα σχολεία. Εκεί γίνονται οι ουσιαστικοί αγώνες του λαού.
Κύριε πρωθυπουργέ! ζητάτε έμπρακτη συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, τη δική σας έμπρακτη συγνώμη δεν την είδαμε, αφού ομολογείτε πως όλοι φταίξατε. Η έμπρακτη συγνώμη σας, είναι προς την μεγαλοαστική τάξη που πιστά υπηρετείτε, φορτώνοντας όλα τα βάρη στα φτωχά στρώματα. Ίσως έξω από την είσοδο της βουλής να υπάρχει μιά αόρατη επιγραφή, που μόνο οι βουλευτές μπορούν να την διαβάσουν, η οποία γράφει:
Lasciate ohni verita, moralita, dignita voi ch' entrate.
Παράφραση από τον Δάντη: αφήστε κάθε αλήθεια, ηθική, αξιοπρέπεια μόλις μπείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: