Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΑΛΛΟΙΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΛΕΗΛΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

10 ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ «ΕΞΠΡΕΣ»!
   ΜΙΑ ΝΕΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ!
   Είναι απίστευτο και όμως αληθινό! Το νέοεπικαιροποιημένο Μνημόνιο δεσμεύει την κυβέρνηση να τηρήσει το Σύνταγμα αλλοιώνοντας όμως τις Συνταγματικές δεσμεύσεις!
 Συγκεκριμένα, το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο επιβάλλει στην κυβέρνηση να προωθεί κάθε χρόνο αιτήσεις στις υπηρεσίες της Κομισιόν για 10 μεγάλα έργα, πράγμα που, πέραν των άλλων, σημαίνει παράδοση όλου του Κοινοτικού Προγράμματος (ΕΣΠΑ) στις μεγάλες εγχώριες και πολυεθνικές κατασκευαστικές εταιρείες, τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη κυρίως από παραγωγική και τεχνολογική ανάπτυξη και όχι ανάπτυξη τσιμέντου.
    Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο η κυβέρνηση καλείται χωρίς «Συνταγματικές και νομικές καθυστερήσεις» να προχωρήσει ταχύτατα τα δημόσια έργα και γενικότερα τις επενδύσεις.


Μια τέτοια πρωτάκουστη δεσμευτική κατεύθυνση, η οποία στην ουσία συνιστά πραξικοπηματική αλλοίωση, αν όχι κατάλυση, του πολιτεύματος, συνοδεύεται μάλιστα στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο και με την υποχρέωση της κυβέρνησης να «υιοθετήσει νομοσχέδιο», το «οποίο μεταξύ των άλλων θα πρέπει να:
1. «συντομεύει και απλοποιεί τις δικαστικές διαδικασίες προσφυγών κατά απονομών συμβολαίων ή αποφάσεων απαλλοτριώσεων γης.
2. συντομεύει τις προθεσμίες για την χορήγηση αδειών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
3. απλοποιεί και συντομεύει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για έργα υποδομής.»
  Είναι προφανές ότι το επικαιροποιημένο Μνημόνιο διαμο\ρφώνει ένα νέο ειδικό έκτακτο πραξικοπηματικό καθεστώς στη χώρα στη βάση του οποίου θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να έχει, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και των κερδών των κατασκευαστικών εταιρειών, καταστραφεί ότι έχει απομείνει από το περιβάλλον και τις πόλεις σε αυτή τη χώρα!
ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗΡΟΤΕΡΗ "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ"!
Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της ISKRA, παραθέτουμε το πλήρες κείμενο από το επίμαχο τμήμα της ανεπίσημης μετάφρασης από τη σελίδα 28 του επικαιροποιημένου Μνημονίου, (μαζί με τα ορθογραφικά λάθη του συντάκτη της...)*.Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

"... η Κυβέρνηση θα πρέπει να επιτύχει έναν ετήσιο στόχο υποβολής αιτήσεων στις υπηρεσίες τις κομισιόν για 10 μεγάλα έργα. Στην επίτευξη των στόχων απορρόφησης, η προσφυγή σε μη στοχευμένα ελάχιστα (de minimis) μέτρα κρατικής ενίσχυσης θα πρέπει σταδιακά να μειωθεί.
   Η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει μια έκθεση πάνω στις δραστηριότητες της ομάδας δράσης που αξιολογεί την πρόοδο στη διασφάλιση της γρήγορης υλοποίησης και απορρόφησης των διαρθρωτικών κονδυλίων και προτείνει βελτιώσεις, όπου είναι αναγκαίο....
....Δίχως προκατάληψη προς το Σύνταγμα της Ελλάδας, η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοσχέδιο ώστε να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δημοσίων έργων και των επενδύσεων γενικότερα. Το νομοσχέδιο θα πρέπει μεταξύ άλλων να:• «συντομεύει και απλοποιεί τις δικαστικές διαδικασίες προσφυγών κατά απονομών συμβολαίων ή αποφάσεων απαλλοτριώσεων γης.
• συντομεύει τις προθεσμίες για την χορήγηση αδειών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
• απλοποιεί και συντομεύει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για έργα υποδομής.»
*Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ανεπίσημης μετάφρασης του επικαιροποιημένου Μνημονίου, το οποίο αναδημοσιεύει η ISKRA, πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: