Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κ. Καραμανλής: «Γυρίζω!!...»

Συγγνώμη που καθυστερήσαμε το δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης  του Κώστα Καραμανλή, αλλά το ζήτησε ο ίδιος μετά το σοκ από την απροσδόκητη ισοπαλία του Παναθηναϊκού, με την Ξάνθη. Είχαμε πει ότι θα μιλήσουμε  σε αυτό το  δεύτερο μέρος  μόνο για πολιτική, αλλά ο κ. Καραμανλής, θεωρεί , όπως μας το ξεκαθάρισε πολλές φορές, ότι  το ποδόσφαιρο και οι  γαρδούμπες είναι οι κατ’ εξοχήν φορείς πολιτικής στον τόπο μας: «Τόνισε το αυτό, φίλε, βάζελε» μου είπε πολλές φορές.

Παρακολουθεί τα γεγονότα στενά. Για το θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος έδωσε μια άλλη άποψη, που θα συζητηθεί.: «Το κάπνισμα έβλαψε την κυβέρνηση Παπανδρέου; Σε αυτό τον τόπο, δεν χρειάζεται να κοπεί το κάπνισμα, αλλά η μα..,,,ία» τόνισε  αποφασιστικά σε μια αποστροφή της πολυήμερης  συζήτησής μας.













Για το θέμα της υποψηφιότητας του αδελφού Ψωμιάδη στις δημοτικές εκλογές , ήταν κατηγορηματικός: « Φίλος ο Παναγιώτης και χαβαλές σαν εμένα, αλλά όχι να προωθεί τον αδελφό του . Έχουμε  τέσσερις  δυναστείες στον τόπο. Καραμανλή, Παπανδρέου ,  Μητσοτάκη και Τζίγκερ. Δεν αντέχει ο τόπος και μια δυναστεία Ψωμιάδη. Τον μόνο που συμφέρει αυτή η δυναστεία είναι τον Αυτιά, γιατί θα έχει δυο αδελφούς να βγάζει στα παράθυρα. Αλλά αξίζει τον κόπο;».

Έδειχνε συνέχεια πολύ ανήσυχος για την πορεία της χώρας και του Παναθηναϊκού: « Που οδηγείται η χώρα; Είμαι πολύ προβληματισμένος. Θα με κάνουν να πάω στη Βουλή  και μάλιστα να ανέβω στο βήμα και να μιλήσω».
 Και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: « Που οδηγείται ο Παναθηναϊκός; Φτάσαμε σε σημείο, σε αγώνα πρωταθλήματος, ο Καραγκούνης να στέκεται την  περισσότερη ώρα όρθιος.. Θλιβερά σημάδια. Τι έγινε ο Βύντρα; Τον φάγαμε για χάρη του Γιούρκα; Και γιατί εκδιώχτηκαν Μελίσσης Μάντζιος; Θα πάω να βλέπω την  Μαρίτιμο».

Η αποφασιστικότητα και ο τρόπος που έλεγε αυτά, καθόλου  βέβαια δεν ταίριαζαν με την εικόνα του αδιάφορου πρώην πρωθυπουργού που του καταλογίζεται. Η συζήτησή μας γύριζε συνέχεια γύρω από αυτά τα θέματα και ήταν πολύ σκληρός με το ΠΑΣΟΚ. Είχε όμως ένα καλό λόγο για τον κ. Πάγκαλο: « Μπράβο στο Θόδωρο για αυτά που είπε. Δεν είναι εποχή να συστήνονται  εξεταστικές και προανακριτικές για την Οικονομία. Και θα του έλεγα και πιο δυνατό μπράβο , αν έλεγε να σταματήσουν και οι  υπάρχουσες επιτροπές ; Τι χρειάζονται οι Εξεταστικές για το Βατοπαίδι; Για να κονομάνε μερικοί ρεσμπεσκέδες βουλευτές από τις συμμετοχές τους σε αυτές. Ας μας αφήσουν ήσυχους;»

Να θυμίσουμε   όμως σύντομα το ιστορικό αυτών των αποκλειστικών συνεντεύξεων: προκλήθηκαν έπειτα από μια τυχαία συνάντηση σε μια απόμερη παραλία της Λακωνίας, όταν μου ζήτησε να διαβάσει τις αθλητικές εφημερίδες (  http://pamelouketo.blogspot.com/2010/08/blog-post_24.html)
Βέβαια πολλοί μεγαλοδημοσιογράφοι, δεν πιστεύουν ότι η συνέντευξη που ζητάνε όλοι, μπορεί να έγινε από ένα ταπεινό blog ή  από ένα αθλητικό site σχολίων, όπως τοhttp://fullepithesi.gr/category/full-satira/ .. Ομολογώ  όμως ότι πάρα πολύ δημοσιογράφοι επικοινώνησαν μαζί μας αυτές τις μέρες και ρωτούσαν αν η συνέντευξη είναι αληθινή. Τους είπαμε, την πάσα αλήθεια. Και νομίζω αυτούς , τους πείσαμε. Πείσαμε βέβαια και το διαδίκτυο. Η συνέντευξή μας αναδημοσιεύθηκε από δεκάδες ηλεκτρονικά μέσα και τα ευχαριστούμε.  Ο κ. Καραμανλής, το έβλεπε αυτό και το σχολίαζε συνέχεια: « Γι αυτό πεθαίνουν οι εφημερίδες»

Να πάρουμε τα πράγματα όμως από το τέλος. Με τον κ. Καραμανλή, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη Ρόδο για τις ανάγκες αυτής της συνέντευξης, και όχι τα διάφορα παραμύθια ότι φιλοξενείται  εδώ από γνωστούς εφοπλιστές κλπ. Χθες το βράδυ το περάσαμε στο Φαληράκι, γιατί ήταν όλο νεαροί Άγγλοι  και φυσικά μεθυσμένοι  και δεν τον γνώριζαν. Ένας  μόνο τον πέρασε για τον Ρούνει, αλλά ο κ. Καραμανλής του το ξέκοψε:
« Η  μόνη σχέση που έχω με τον Ρούνει είναι ότι και οι δυο υπήρξαμε  σέντερ φορ και οι δύο τραυματιζόμαστε εύκολα και επίσης  οι δυο θα κυβερνούσαμε  την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο»  απάντησε και έστειλε στον εγγλέζο  καρφωτό να παραγγείλει δυο καφάσια μπύρες.

Η συζήτησή μας στο Φαληράκι ήταν χαλαρή, αλλά είχε πολιτική στόχευση. Αρχικά μου μίλησε για τον κ. Γιακουμάτο και την απόφασή του να ασχοληθεί πάλι με τη ιατρική.
« Άκου φίλε βάζελε. Νομίζω ότι αυτή η απόφαση του Γεράσιμου, είναι πιο σημαντική και από την υποταγή της χώρας μας στην Τρόικα. Διάβασα ότι έχει να δει ακτινογραφία είκοσι χρόνια. Τρέμω στην ιδέα του ατυχή ασθενή που να του κάνει διάγνωση ο Γιακουμάτος και να τον στείλει μετά στη Νατάσσα…  Ο κυρ Θάνος, πέθανε, παραπονεμένος.. Πάει αυτός φίλε βάζελε..»
-Τα λέτε αυτά γιατί ο κ. Γιακουμάτος έχει πει για σας, ουκ ολίγα μετά τις εκλογές.
« Μα τι λες βάζελε! Σε λίγο θα μας πεις Ο Γιακουμάτος ότι  είναι διάσημος γιατρός.  Ποιος Γιακούμπ; Γιακουμάτος: Ο Γιακούμ ».

Βρήκα την ευκαιρία  αφού αναφέρθηκε  σε ένα πολιτικό πρόσωπο να του κάνω την πρώτη πολιτική μου ερώτηση.
-Ισχύει αυτό που γράφτηκε ότι στο Λεωνίδιο σας ρώτησε ένας χωρικός γιατί κάνατε τις εκλογές , ενώ ξέρατε ότι θα της χάνατε και απαντήσατε ότι αν δεν κάνατε εκλογές θα σας έτρωγαν;
« Αφού ήσουν μπροστά μου φίλε βάζελε, τι με ρωτάς; Πέντε μέρες είσαι μαζί μου για να λάμψει η αλήθεια με τις συνεντεύξεις που σου παραχωρώ, απότοκο της κοινής μας ποδοσφαιρικής μας  βαζελικής μας ταυτότητας. Αν και συνηθίζω εγώ να τρώω , αυτό πράγματι θα συνέβαινε . Θα με έτρωγαν. Και μάλιστα σούπα, γιατί έχω πολύ κόκκαλο»
Έκανε αστειάκια με πράγματα που έχουν οδηγήσει τη χώρα εδώ που είναι. Παρότι μου είχε δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη, είχα θυμώσει. Γιατί άλλο οι κοινές βαζελικές πεποιθήσεις και άλλο να κάνει χιούμορ  με  τέτοια πράγματα
Σαν να διάβασε την σκέψη μου , είπε
« Ξέρω, τι σκέπτεσαι».
- Τι σκέπτομαι ;
« Θέλεις να με φτύσεις »
-Φτου σου!!
«Κι άλλη μία»
-Φτου σου !!
« Οκ, ξεματιάστηκα»
Δεν παλευόταν με τίποτα ο άνθρωπος!
-Μα, είστε χοντρόπετσος; τον ρώτησα με απόγνωση.
« Δεν φαίνεται;» μου απάντησε και κατέβασε μια χοντρή πέτσα  από το γεμάτο πιάτο. Τρομερός..
-Πείτε μας με το Βατοπαίδι» πήγα να τον αιφνιδιάσω.
«Έλα, μη γίνεσαι Χατζηνικολάου » απάντησε ειρωνικά.
Με τρέλαινε η αφασία του. Ο κόσμος πεινάει, μισθοί - συντάξεις κόβονται κι άλλο, 1000 ακριβώς πλούσιοι, θα πάνε φυλακή κι αυτός στον κόσμο του.
Πολλοί πολιτικοί  από την οργή του κόσμου, δεν μπορούν να  μπορούν πλέον να πάνε στην ταβέρνα να φάνε.
« Εγώ δεν κινδυνεύω, ούτε έχω κάποιο δυσάρεστο συμβάν μέχρι τώρα. Και αυτό συμβαίνει γιατί έχω χάσει την ιδιότητα του πολιτικού. Ένας απλός πρώην πρωθυπουργός είμαι. Όπως είναι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ένας πρώην ποδοσφαιριστής»
-Καμιά σύγκριση! Φέρτε πίσω τα κλεμμένα ρεεεεεεεε!!
« Για μένα φίλε βάζελε, ισχύει το φέρτε πίσω τα φαγωμένα. Αρνιά, κατσίκια, συναγρίδες, τσιπούρες, μπαρμπούνια, αμπελοφάσουλα, γυφτοφάσουλα, κορν μπήφ, όλα».
Δεν παιζόταν με τίποτα. Έχω την ευκαιρία για τη συνέντευξη της χρονιάς, αλλά χάνω 5-0 στο ημίχρονο.
Με κοίταξε  και μου είπε συνωμοτικά:
« Ξέρω δεν βγαίνει θέμα. Αλλά πραγματικά επειδή σε συμπάθησα φίλε βάζελε, σου δίνω την  είδηση στην παράταση…»
-Δηλαδή;;
« Μπουμπούνισέ το στον τίτλο , φίλε βάζελε: « Κ. Καραμανλής; Γυρίζω!!…»
-ΓΥΡΙΖΕΤΕ;;;
« Εδώ  γύρισε ανανεωμένος ο Γιούρκας .. Δεν θα γυρίσω εγώ,  ο Σεϊταρίδης της πολιτικής; ».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: