Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κανονισμός λειτουργίας του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς

O κανονισμός λειτουργίας υιοθετήθηκε στην συνέλευση της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2010. 

Α. Σκοπός

Ο κανονισμός λειτουργίας έχει σαν σκοπό τη θέσπιση των βασικών κανόνων λειτουργίας του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς”, με τρόπο που θα υπηρετεί τα βασικά του φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή:

• τη φύση του σαν ένωση φυσικών προσώπων, που συγκροτείται στη βάση της ελεύθερης και εθελοντικής συμμετοχής και της ισοτιμίας

• την απόρριψη οποιουδήποτε αποκλεισμού, στη βάση κοινωνικών διακρίσεων, όπως το φύλο, το χρώμα, η γλώσσα, οι πεποιθήσεις κλπ.

• τον περιφερειακό χαρακτήρα της συλλογικότητας

• την πρακτική της “από τα κάτω” σύνθεσης των απόψεων, στη βάση των προσωπικών μας βιωμάτων, των αναγκών των τοπικών μας κοινωνιών, των εμπειριών των κοινωνικών κινημάτων στα οποία συμμετέχουμε, σε συνδυασμό με την προσπάθεια αναζήτησης των βαθύτερων αιτιών των προβλημάτων


Ο κανονισμός δεν υπεισέρχεται σε εξαντλητικές λεπτομέρειες. Kαθορίζει τους βασικούς κανόνες λειτουργίας και παραπέμπει την αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων, που, πιθανόν, θα προκύψουν στο μέλλον, στην υπεύθυνη κρίση και στάση όσων απαρτίζουν το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”, στη βάση του πνεύματος αυτού του κανονισμού και με κριτήριο την εκπλήρωση των στόχων της ιδρυτικής μας διακήρυξης.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: