Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σε λίγες μέρες η απόφαση για την κλήση Κ.Καραμανλή στην προανακριτική για το Βατοπαίδι


Η απόφαση για το αν θα κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου, θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, ύστερα από τις απαραίτητες διαβουλεύσεις.
Μετά την κατάθεση της συζύγου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, και τις ευθείες βολές κατά του κ. Καραμανλή και στελεχών του τότε πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης επανέφερε το αίτημα να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο κ. Καραμανλής.
Το ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, με δεδομένο ότι έλειπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.
Πάντως, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Αμοιρίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ορατό το ενδεχόμενο να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά καλό θα ήταν η απόφαση να ληφθεί μετά την κλήση των υπό κατηγορία υπουργών», ενώ αντιθέτως ο κ. Πλεύρης αντέτεινε ότι ακριβώς για να μην ταυτισθεί με τους ελεγχομένους, θα πρέπει να προηγηθεί.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος είπε ότι το κόμμα του δεν θα έφερνε αντίρρηση σε μία τέτοια ενδεχόμενη κλήτευση.
Κατά τα άλλα, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, που εξετάσθηκε την Πέμπτη, επιβεβαίωσε έπειτα από συνέντευξη που είχε πάρει από τον πρώην υπουργό Πέτρο Δούκα όσα είχε παραδεχθεί ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος ότι δέχθηκε πιέσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Ο Λέανδρος Ρακιντζής, Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, εξεταζόμενος είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ζημιά του Δημοσίου από την ανταλλαγή με τη Μονή ξεπερνά τις 73.000 ευρώ, που είναι το όριο για να χαρακτηρισμό της πράξης ως κακουργήματος.
Πρόσθεσε όμως ότι η εκτίμησή του αυτή είναι πρόχειρη και κατά προσέγγιση, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται πραγματογνωμοσύνη, ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί δεν έχει γίνει ακόμη.
Τελευταίος κατέθεσε ο επιχειρηματίας Ιορδάνης Παπαϊωάννου, ο οποίος εμπλέκεται με επιχειρηματικές αγοραπωλησίες με τον Όμιλο Πάπιστα για ακίνητα που δεν έχουν πάντως σχέση με τη Μονή Βατοπαιδίου.
Φέρεται να έχουν γίνει εντός της ίδιας ημέρας αγοραπωλησίες ύψους 4 εκατ. ευρώ με τριπλάσιο τίμημα πώλησης έναντι του τιμήματος αγοράς.
Ο ίδιος, κατά πληροφορίες, υποστήριξε ότι ήθελε να «διευκολύνει» τον κ. Πάπιστα για να παίρνει μεγάλα δάνεια από την τράπεζα, προκειμένου να έχει ρευστότητα, που θα εξασφάλιζε και στον ίδιο τα απαιτούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: