Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η λέξη σκάνδαλο είναι λίγη, είπε τέως πρόεδρος του ΟΤΕ

Ο Δημήτρης Παπούλιας, ο οποίος ήταν πρόεδρος του ΟΤΕ κατά τα έτη 1996 – 1998 ήταν ο πρώτος μάρτυρας από τα πρώην στελέχη των Διοικητικών Συμβουλίων του ΟΤΕ, κατέθεσε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή της βουλής.
Κατά την διάρκεια της θητείας του υπογράφηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις στια τις 300.000 ψηφιακές γραμμές, όπου σύμφωνα με τις ομολογίες στελεχών της Siemens δόθηκαν μίζες 58 εκατομμυρίων ευρώ (τσάμπα πράμα!).
Ο Δ. Παπούλιας είπε ότι τότε υπήρξε διακομματική συναίνεση (εκτός των κομμάτων της αριστεράς) και έγιναν όλα πολύ γρήγορα για να προληφθεί η ημερομηνία που είχε θέσει η Ε.Ε. στην οποία θα έμπαινε τέλος στις απευθείας αναθέσεις.
Ο ίδιος, όπως είπε, βρήκε έτοιμη την σύμβαση από τον προκάτοχο του Πέτρο Λάμπρου. Εκείνη την εποχή υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ήταν ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος και είχε παραιτηθεί και ο λόγος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αυτές οι προγραμματικές αναθέσεις. Επόμενος υπουργός, ο οποίος και υπέγραψε, ήταν ο Τάσος Μαντέλης, η μία σύμβαση ύψους 222,7 δις δρχ με την Intracom και η άλλη ύψους 150 δις δρχ με την Siemens.
Οι συμβάσεις υλοποιήθηκαν μέχρι το 2002 και το συνολικό κόστος άγγιξε τα 565 δις δρχ.
Ο ΟΤΕ, σύμφωνα με τον Δ. Παπούλια, δεν προχώρησε σε αξιολόγηση τιμών.
Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τα όσα έγιναν με την Siemens και τον ΟΤΕ ο μάρτυρας είπε ότι ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε αλλά όπως εξελίχθηκε η υπόθεση η λέξη σκάνδαλο είναι λίγη.

Ο.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: