Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κατάργηση της βάσης του "10" απο την υπουργό Παιδείας


Στην κατάργηση της βάσης του «10»  για ΑΕΙ και ΤΕΙ, από τη φετινή χρονιά μάλιστα, προχώρησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ενώ παράλληλα, παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το πολυνομοσχέδιο με το οποίο επιχειρεί να αλλάξει ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών δομών της χώρας. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή και στην ουσία μπαίνει σε εφαρμογή το «Νέο Σχολείο».
Έτσι, το  εγχείρημα της Διαμαντοπούλου έρχεται να φέρει αλλαγές στα σχολεία με την  εισαγωγή  το πιστοποιητικού Παιδαγωγικής – Διδακτικής Κατάρτισης το οποίο θα παρέχεται από τα πανεπιστήμια.  Εκτός αυτού, εισάγεται και ο θεσμού του «δόκιμου εκπαιδευτικού». Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί θα περνάνε δύο δοκιμαστικά χρόνια διδασκαλίας πριν διοριστούν.
Παράλληλα, το νομοσχέδιο έρχεται να ρυθμίζεται και το θέμα των προσλήψεων. Οι ωρομίσθιοι καταργούνται και το ΑΣΕΠ ενισχύεται ενώ μια σημαντική καινοτομία είναι  και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.
Εκτός των άλλων, προωθούνται αλλαγές και στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ενώ θεσπίζεται και το νέο πλαίσιο λειτουργίας των κολεγίων, ούτως ώστε να είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Αλλαγές στα όρια των απουσιών λόγω γρίπης
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο αποφάσισε να πραγματοποιήσει αλλαγές στα όρια των απουσιών που μπορεί να κάνει ένας μαθητής λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της νέας γρίπης.
Η εγκύκλιος βρίσκεται ήδη στα σχολεία και αναφέρει ότι το υπουργείο αποφάσισε την αύξηση κατά 30% του ορίου των απουσιών.  Το κανονικό όριο απόρριψης για έναν μαθητή λόγω απουσιών είναι οι 164  με τις αδικαιολόγητες να μην ξεπερνούν τις 64. Οι υπόλοιπες 100, αν μπορούν να δικαιολογηθούν από τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για ιατρικούς ή άλλους λόγους, δεν οδηγούν σε απόρριψη του μαθητή αν έχει πάνω από 15 μέσο όρο στα μαθήματά του και διαγωγή κοσμιοτάτη.
Το όριο των απουσιών που θα οδηγήσει  τον μαθητή ή τη μαθήτρια σε εξετάσεις τον Σεπτέμβριο είναι οι 114 ενώ το όριο των απουσιών που μπορούν να δικαιολογήσουν οι γονείς ενός μαθητή είναι δέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: