Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ο θάνατος είναι σίγουρος, αλλά έρχεται αργά


Το κοκτέιλ είναι εκρηκτικό για την Ελλάδα, μόνο η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει. Τα spreads έχουν και πάλι απογειωθεί κοντά στις 400 μονάδες, το Χρηματιστήριο βούτηξε και πάλι, ξένοι οίκοι όπως η Fitch προειδοποιούν για νέες υποβαθμίσει την Ελληνική οικονομία ενώ προβλέπουν ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης Ευρώπης – ΔΝΤ μέσα στο επόμενο 15ήμερο.
Από την πλευρά της η Moody’ s μιλά για σημαντικούς κινδύνους όσον αφορά την εκτέλεση του Προγράμματος Σταθερότητας “αδειάζοντας” έτσι την κυβέρνηση.
Ο Τζορτζ Σόρος κάνει λόγο για σπιράλ θανάτου σε ότι αφορά τον υψηλό δανεισμό της Ελλάδας σε περίπτωση που μπει στον μηχανισμό.
Η Γερμανία συνεχίζει την παρελκυστική πολιτική της και την τάση να βάζει τρικλοποδιές σε όποια προσπάθεια σύστασης αυτού του μηχανισμού στήριξης.
Κι ενώ οι αγορές σπρώχνουν την Ελλάδα όλο και πιο μέσα στην αγκαλιά του ΔΝΤ, έρχονται και τα μαντάτα από την πραγματική οικονομία να βάλουν ταφόπλακα στα όνειρα της χώρας για ανάκαμψη.
Οι εφορίες δεν πάνε καλά, οι στόχοι για έσοδα έχουν εκτροχιαστεί, το εμπόριο βουλιάζει, η οικοδομή καταρρέει, ο δανεισμός υποχωρεί, μικρομεσαίοι και μισθωτοί ασφυκτιούν μεταξύ περικοπών και φόρων.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει τον μονήρη δρόμο της προς την καταστροφή, χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα και με μόνο φως στο τούνελ να έρχεται από… το ΔΝΤ. Δυστυχώς όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι προς τα εκεί πάμε.
Ο θάνατος είναι σίγουρος, αλλά έρχεται αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: