Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δωρεάν μαθήματα στον Ιστό.

ΚΕΙΜΕΝΑ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ 
Κοιτώντας τις στατιστικές, φέτος είναι η χρονιά που πολλοί μαθητές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποια εξωσχολικά μαθήματα που παλιότερα παρακολουθούσαν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Και επειδή η κρίση έχει φέρει τα πάνω-κάτω στα νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα φέτος, την «πληρώνουν» όλα όσα θεωρούμε εξτρά, όσα δηλαδή δεν είναι και απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωσή μας


Ωστόσο, στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που διανύουμε υπάρχουν ακόμα λύσεις, ώστε να μη χρειάζεται ούτε τα ιδιαίτερα να κοπούν ούτε να πληρώνετε περιουσίες για αυτά. Σύμμαχός μας, για ακόμα μία φορά ο Ιστός, που τελικά αποδεικνύεται Ελ Ντοράντο για εκείνους που δεν μπορούν -ή δεν θέλουν- να δαπανήσουν χρήματα για οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί δωρεάν. Και επειδή το δωρεάν τείνει να γίνει συνώνυμο του Ιστού, ας δούμε παρέα μερικά sites που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εσείς και τα παιδιά σας προκειμένου να μη στερηθείτε μαθημάτων, και να είναι και δωρεάν τα ιδιαίτερα!
Ξένες γλώσσες, μουσική και ζωγραφική είναι μερικά μόνο από τα μαθήματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω Διαδικτύου και -όπως θα ανακαλύψετε και μόνοι σας- με μια απλή αναζήτηση, θα εντοπίσετε και εσείς δεκάδες ανάλογα sites, εξειδικευμένα και πιο γενικού περιεχομένου για να μη χρειαστεί να σταματήσετε τα μαθήματα σε κανέναν από τους τομείς που σας αρέσει.
Ξένες γλώσσες
* Με το κύρος και την εποπτεία του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council) το http://learnenglishkids.britishcouncil.org είναι ιδανικό για να μάθουν τα πιτσιρίκια σωστά τη γλώσσα εύκολα και γρήγορα. Ασκήσεις, λεξιλόγιο και γραμματική συνδυάζονται με το παιχνίδι, κάνοντας τη γνώση διασκέδαση και βελτιώνοντας το επίπεδο των παιδιών σας στη γλώσσα. Το site έχει μαθητές από κάθε γωνιά του πλανήτη.
* Αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά: τρεις από τις πιο ...πολυμιλούμενες γλώσσες παγκοσμίως, σας περιμένουν στο www.vocabulix.com για να τις μάθετε ή να τελειοποιήσετε τις γνώσεις σας σε αυτές. Χρηστικοί γραμματικοί πίνακες, αναλυτικό λεξιλόγιο, ασκήσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται για να μάθετε αξιοπρεπώς μια ξένη γλώσσα υπάρχει εδώ και είναι και δωρεάν. Μάλιστα εδώ έχετε και τη δυνατότητα να κάνετε chat ή βιντεοκλήσεις με άλλους μαθητές για να εξασκείτε την προφορά.
* Ξένες γλώσσες με ένα κλικ στο www.livemocha. com, ακόμα ένα αξιόλογο site που σας μαθαίνει δωρεάν όποια γλώσσα επιθυμείτε. Και πάλι με λεξιλόγια, πίνακες, εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.λπ., εύχρηστο και απλό, συν του ότι έχει υμνηθεί από τον ξένο Τύπο πολλές πολλές φορές. Ιδανικό για μικρά και για ...μεγαλύτερα παιδιά.
* Και κάτι πιο «μαζεμένο»: στο www.englishpage.com μπορείτε να κάνετε δωρεάν μαθήματα αγγλικών online.
* Ψάχνετε κάτι πιο ...εξωτικό; Μπείτε στο www.japanese-online.com και μάθετε ιαπωνικά online. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να «περιχαρακώνεστε» στις γνωστές και συνηθισμένες γλώσσες, αφού το Διαδίκτυο τα έχει όλα και ...συμφέρει!
Μουσικά όργανα online
Και αφού κανονίστηκαν οι ξένες γλώσσες, πάμε τώρα στη δεύτερη αγάπη των παιδιών, τα μουσικά όργανα. Στο www.riffeo.com τα πιτσιρίκια αλλά και οι μεγαλύτεροι μπορείτε να μάθετε από μια ομάδα μουσικών (μέσα από βιντεομαθήματα) κιθάρα, μπάσο, κίμπορντς, ντραμς, ακόμη και βιολί! Επίσης υπάρχουν ένα σωρό εξειδικευμένοι ιστότοποι για εκμάθηση συγκεκριμένου οργάνου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: www.learnpianoonline.com, www.piano-lesson-online.com (για πιάνο) www.guitar tricks.com, http://guitar.about.com/ library /blguitarlessonarchive.htm (για κιθάρα) http://musiced.about. com/od/violinlessons/Online_Violin_ Lessons_for_Adults.htmhttp:// musiced.about.com/od/violin/ Online_Violin_Lessons_for_Kids.htm (για βιολί) κ.ο.κ.
Online φροντιστήριο
Ενα διαδικτυακό online φροντιστήριο σάς περιμένει στο www.frodistirio.gr. Πρόκειται για καινοτόμο site, στο οποίο εκτός από απαντήσεις σε όλα τα θέματα των σχολικών βιβλίων, θα βρείτε θεωρία, λεπτομερή μεθοδολογία για τη λύση ασκήσεων και προβλημάτων σε συνδυασμό με υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις και προβλήματα, επιπλέον ασκήσεις για εξάσκηση κ.ά. Ο ιστότοπος λειτουργεί από το 2000 χάρη σε ομάδα εκπαιδευτικών που καταθέτουν ανιδιοτελώς την πείρα τους μαζί με σημειώσεις online. Ετσι λοιπόν, αν σκέφτεστε πως ίσως πρέπει να περιορίσετε τα ιδιαίτερα μαθήματα, στραφείτε εδώ, μια διαδικτυακή εναλλακτική που θα σας βοηθήσει απίστευτα σε καιρούς οικονομικής κρίσης...
Ολα για το pc
Δεν είναι μηχανήματα του διαβόλου, είναι φίλοι μας και μας βοηθάνε σε ό,τι κάνουμε. Ο λόγος για τα pc που αρκετοί θεωρούν δύσκολη τη χρήση τους. Το www.gcflearnfree.org/computer θα σας μάθει εντελώς δωρεάν τα πάντα για τον χειρισμό του υπολογιστή σας. Word, excel, power point, office, αλλά και τα βασικά για να μπαίνετε στο Ιντερνετ, πώς να χρησιμοποιείτε το e-mail σας, πώς να χειρίζεστε τα windows, ακόμη και οδηγίες χρήσης του... facebook. Θα τα βρείτε όλα εδώ!
Και τώρα που είστε εξοπλισμένοι με τις κατάλληλες διευθύνσεις μπορείτε να ξεκινήσετε όποιο μάθημα θέλετε, χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα. Αν μάλιστα χρειαστείτε κάτι πιο συγκεκριμένο ή εξειδικευμένο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη στήλη για τις «παραγγελιές» σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: