Ο βασικός περιβάλλων χώρος της "EPTAPOLIS", είναι ο ορεινός όγκος του Παρνασσού και οι πράσινες εκτάσεις της εγγύτερης προς το βουνό γης της Βοιωτίας.
Η "EPTAPOLIS" σαν Διεθνής Πράσινη Πόλη, θα αποτελεί το παγκόσμιο πρότυπο όχι μόνον μιας πόλης που υιοθέτησε και εφάρμοσε ολοτελώς τους κανόνες της Πράσινης Τεχνολογίας, καταργώντας τις ρυποφόρες ενεργειακές πηγές του παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα και μιας ευρύτερης περιοχής στην οποία η Πανίδα και η Χλωρίδα, σε εντελώς νέες βάσεις διατήρησης των ειδών και ανάδειξης του φυσικού κάλλους, υπό την αιγίδα της Πράσινης Τεχνολογίας, θα αποτελέσουν το παγκόσμιο μοντέλο προστασίας της Φύσης και τους Οικοσυστήματος.
Ο ορεινός όγκος του Παρνασσού, με εξαίρεση τα ήδη υπάρχοντα τουριστικά κέντρα, τα οποία «εν δυνάμει» θα υποστηριχθούν απ' τη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής, θα μεταβληθεί σ' ένα απέραντο οικολογικό πάρκο στο οποίο η πυκνή βλάστηση, οι καινούργιες οικογένειες ζώων από χώρες της Αφρικής, σε νέες τεχνητές λίμνες, η οργανωμένη συλλογή όμβριων υδάτων και χειμάρρων ροής λειωμένου χιονιού, θα προσδώσουν στην περιοχή διεθνές κύρος.
Στο κέντρο όλων αυτών των δραστηριοτήτων, η "EPTAPOLIS" ως παγκόσμιο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών, Επιστημών και του Οικοσυστήματος, θα αποτελεί διεθνές πρότυπο της Πράσινης Πόλης, την οποία οι λαοί του κόσμου, θα πρέπει να μελετούν και να αντιγράφουν, ώστε στο εγγύτερο μέλλον, ο νοσών πλανήτης να εξυγιανθεί.
Για την πλήρη τήρηση των κανόνων μιας σύγχρονης «Πράσινης Πόλης», το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» προβλέπει αρχικά την οργάνωση των ακολούθων δράσεων:
. Οργανωτική Επιτροπή Δρυμού, στην οποία μετέχουν ως μέλη της Επιτροπής αλλά και ως φορείς συμμετοχής στο έργο:
. Η τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Νομάρχης
. Οι Δήμαρχοι του Νομού Βοιωτίας
. Οι Πρόεδροι Κοινοτήτων, εφ' όσον συντηρηθούν οι κοινότητες
. Επιστημονικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από καθηγητές Φυσικής, Κοινωνιολογίας, Γεωλόγους, Υδρολόγους, Γεωπόνους κ ά.
Τα βασικά τμήματα του «Προγράμματος Παρνασσός» που θα λειτουργούν εντός του ΖΩΣΤΗΡΑ της "ΕPTAPOLIS" θα είναι:
. Τμήμα Υδάτινων Ταμιευτήρων Οροσειράς Παρνασσού
. Τμήμα Επέκτασης Δασών
. Τμήμα Επέκτασης Χλωρίδας, σε πρότυπα Πάρκα αγρίων θηραμάτων
. Τμήμα Επέκτασης Πανίδας, με καινούργιες οικογένειες ζώων , κυρίως φυτοφάγων, προέλευσης Αφρικανικών χωρών
. Τμήμα Οργάνωσης τεχνιτών λιμνών, χειμάρρων και συλλογής όμβριων υδάτων, με ταμιευτήρες εξελιγμένης τεχνολογίας
Περισσότερα : ΕΔΩ και ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου