Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Μήνυμα Θ. Πάγκαλου στους αγρότες

Μήνυμα στους αγρότες έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, καλώντας τους να ανοίξουν τους δρόμους.
«Για τους αγρότες πονάμε, αγωνιούμε για τους αγρότες, πρέπει όμως στη χώρα αυτή να εφαρμόζονται οι νόμοι και να υπάρχει η δυνατότητα κάθε επιμέρους κοινωνικό αίτημα να εντάσσεται στην ομαλή λειτουργία του κοινωνικού συνόλου» σημείωσε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει τη θέλησή του πάνω στους υπολοίπους με πράξεις βίας και αυθαιρεσίας. Αυτό δεν είναι θεμιτό και δεν είναι αποδεκτό από τον ελληνικό λαό».
Επίθεση από το ΚΚΕ
Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΚΚΕ «Οι δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ εδώ και χρόνια υποστηρίζει, ότι το ΠΑΣΟΚ όπως και η ΝΔ, υπερασπίζουν τη βία της αντιλαϊκής τους πολιτικής και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Νόμιμο για τον μικρομεσαίο αγρότη, καθώς και για τον εργάτη και τον αυτοαπασχολούμενο, είναι το δίκιο τους. Και έχουν κάθε δικαίωμα να το υπερασπίζουν με όποιες μορφές πάλης αποφασίζουν».
Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στη Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε την κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της απέναντι στα προβλήματα των αγροτών και να πάψει να χρησιμοποιεί τον διάλογο για να διασπάσει, όπως υποστήριξε, τους αγώνες τους.
Επίσης, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων των αγροτών.
Ερωτηθείσα για όσους ταλαιπωρούνται από τα μπλόκα των αγροτών η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Σε καμιά περίπτωση ο αγώνας του εργάτη δεν είναι σε βάρος του αγρότη, είτε ο αγώνας του αγρότη σε βάρος του εργάτη».
Συνασπισμός 10 μπλόκων
Την ίδια ώρα πάντως, οι αγρότες 10 μπλόκων αποφάσισαν να συνασπιστούν. Συγκεκριμένα, σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΤΟΕΒ Νέων Μαλγάρων - Κιμίνων, αποφασίστηκε η σύσταση «πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής αγώνα».
Η νέα Συντονιστική Επιτροπή θα αποτελείται από δύο μέλη από κάθε μπλόκο, με στόχο να επεξεργαστεί κοινές θέσεις, αιτήματα, πλαίσιο δράσης, διεκδικήσεις κ.τ.λ. Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα απευθυνθεί και στα υπόλοιπα μπλόκα, με στόχο τη μαζικότερη συμμετοχή και τον ευρύτερο συντονισμό της δράσης τους σε όλη την Ελλάδα. Τόνισαν επίσης, ότι η Επιτροπή θα επιδιώξει συνάντηση με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων για τα αγροτικά ζητήματα [Βλέπε άρθρο] .
( πηγή : Καθημερινή )

Δεν υπάρχουν σχόλια: