Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ενημερωτικό δελτίο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Εν Λεβαδεία τη 27η Ιανουαρίου 2010

   Τήν Τρίτη 26η Ίανουαρίου έ.έ. στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου και συνεργατών του με τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Σωματείου << Όλυμπος Παγκόσμιο Πολιτιστικό Κέντρο >> κ. Παύλο Πισσάνο και τον δικηγόρο κ. Γεώργιο Τράκη, ύστερα από αίτηση τους.
   Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της ιδέας του κ. Πισσάνου για την ίδρυση στην περιοχή μεταξύ Διστόμου και Στειρίου Παγκόσμιου Πνευματικού Κέντρου με την ονομασία << Επτάπολις >>.
   Ο Σεβασμιώτατος άκουσε με προσοχή τα όσα σχετικά με το εν λόγω θέμα του ανέφεραν, και παρά την αγωνία του για το πρόβλημα της ανεργίας και την ανάγκη αναπτυξιακών έργων στην περιοχή μας, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, οι οποίες απορρέουν  από το ήδη δημοσιευμένο στο διαδίκτυο καταστατικό του Σωματείου, όπως την αναφορά ως κύριο σκοπό << την αναφλόγιση του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, την προβολή του αρχαιοελλαδικού μεγαλείου και την επανάκτηση ( από το σύγχρονο άνθρωπο ) των κλονισμένων ιδανικών και της Ολυμπιακής συνείδησης >>, ( Άρθρο 2α του Καταστατικού του Σωματείου ) καθώς και την δυνατότητα τροποποίησης στο μέλλον των σκοπών του Σωματείου, αφού το άρθρο 13 αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
   Επεσήμανε, παρά την κατηγορηματική δήλωση του κ. Πισσάνου ότι είναι πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός, ότι το όλο έργο θα μπορούσε να θίξει την πνευματική και ιστορική συνείδηση του Ορθοδόξου πληρώματος σύμφωνα με την περιρρέουσα πνευματική ατμόσφαιρα της περιοχής και τα μηνύματα ανησυχίας που καταφθάνουν ήδη στην Ιερά Μητρόπολη.
   Η Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης παρακολουθεί με άγρυπνο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης και προτρέπει τους κατοίκους της περιοχής, η οποιαδήποτε κρίση και απόφασή τους να είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και ορθοδόξου πνευματικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: